Vic Falls

testReizen door Zuidelijk Afrika

Combinatiereizen door: Zuid-Afrika, Botswana, Mozambique

Je kunt met gemak meerdere keren naar Zuid-Afrika en elke keer een ander stukje ontdekken. Maar het wordt ook omringd door bijzondere landen die je kunt combineren met Zuid-Afrika. Wij vinden een ideale match tussen Zuid-Afrika en Mozambique en Zuid-Afrika en Botswana en hebben een paar combinatiereizen voor je samengesteld.

Onderstaand vind je een omschrijving van deze landen en een link de betreffende 4×4 kampeerreis door Zuidelijk Afrika. We kiezen voor een avontuurlijke manier van reizen als je landen met elkaar combineert. Slaap in de bush in een tent op het dak van je auto en wissel dit af met af met een lodge op een bijzondere plek of een guesthouse om even bij te komen.

 

Strand MozambiqueZuid-Afrika combineren met…
Mozambique

Parelwitte zandstranden en een azuurblauwe zee. Voor vele is dit dé reden om naar Mozambique te reizen. Maar het land heeft meer; het is een onontdekte Afrika bestemming met weinig toerisme. Hier beleef je het echte Afrika en combineer je safari met het binnenland en parelwit strand. Een 4×4 auto heb je hier wel nodig, want je gaat echt off the beaten track.

Je begint je reis in Zuid-Afrika met een safari in het Krugerpark. Speur naar brullende leeuwen en kom oog in oog met een olifantenfamilie. In Mozambique verruil je de bush voor witte stranden en zee. Naast relaxen onder een palmboom, maak je kennis met de exotische cultuur en het koloniale verleden. Maak een safari op zee en loer naar walvishaaien en mantaroggen of zwem met wilde dolfijnen. Lees de beschrijving van deze Zuid-Afrika Mozambique rondreis.

 

 

Vic FallsZuid-Afrika combineren met…
Botswana en Victoria watervallen

De Afrikaanse binnenlanden en de ongereptheid van de natuur vind je absoluut in Botswana. Ook bezoek je één van ‘s werelds breedste watervallen in Zambia. Een drie landen reis door Zuid-Afrika, Botswana en Zambia.

Je start in het relatief westers Zuid-Afrika met een safari in het Krugerpark voordat je het donkere hart van Afrika in reist. Reis door traditionele huttendorpen in een ongerepte natuur, rijk aan wild. Je ziet vrolijke dorpskinderen, vaart in een uitgeholde boomstam langs knorrende nijlpaarden en wordt overdonderd door de Victoria Falls. Met een 4×4 auto kom je op ongerepte plekken waar je met een gewone auto niet komt. Lees de beschrijving van deze 4×4 rondreis Zuid-Afrika Botswana.

 

Sossusvlei - NamibiëZuid-Afrika combineren met…
Namibië rondreis

Het droge en uitgestrekte woestijnlandschap van Namibië staat in schril contrast met de vruchtbare, groene wijngebieden en de metropool Kaapstad. Proost bij zonsondergang met uitzicht op de duinen van de Sosssvlei, ga op tracking naar de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn en maak kennis met de Himba’s en Bosjesmannen. Een self drive safari in Etosha mag uiteraard niet ontbreken in je reis. De meeste reizigers die Zuid-Afrika combineren met Namibië maken een rondreis door Namibië en eindigen de reis in de Kaapstreek. Een self drive tussen Kaapstad en Namibië raden we af in verband met de hoge afleverkosten van de huurauto. Een binnenlandse vlucht tussen Windhoek en Kaapstad is vele malen goedkoper. Lees hier meer over onze Namibië reizen.

Verstuur je reisplan