Vic Falls

Reizen door Zuidelijk Afrika

Combinatiereizen door: Zuid-Afrika, Mozambique, Namibië & Botswana

Je kunt met gemak meerdere keren naar Zuid-Afrika en elke keer een ander stukje ontdekken. Maar het wordt ook omringd door bijzondere landen die je kunt combineren met Zuid-Afrika. Wij vinden een ideale match tussen Zuid-Afrika en Mozambique, Zuid-Afrika en Botswana of Zuid-Afrika en Namibië en hebben een paar combinatiereizen voor je samengesteld.

Onderstaand vind je een omschrijving van deze landen en een link de betreffende 4×4 kampeerreis door Zuidelijk Afrika. We kiezen voor een avontuurlijke manier van reizen als je landen met elkaar combineert. Slaap in de bush in een tent op het dak van je auto en wissel dit af met af met een lodge op een bijzondere plek of een guesthouse om even bij te komen.

Zuid-Afrika combineren met…

Surf & Turf (Zuid-Afrika en Mozambique)

Tijdens deze rondreis bezoek je de beroemde safariparken in Zuid-Afrika en de tropische onderwaterwereld van Mozambique. We regelen een stoere 4×4 jeep die je naar afgelegen plekken brengt in het Krugerpark en waarmee je het (vaak) ongeasfalteerde Mozambique doorkruist. Speur met een ranger naar olifanten en leeuwen. Wissel je verrekijker in voor een duikbril en ga op zoek naar manta roggen, walvishaaien en wilde dolfijnen. Met een beetje mazzel kun je zelfs met dolfijnen zwemmen. We combineren avontuurlijk kamperen in de natuur met meer comfort aan de kust. Ook plannen we hier en daar een extra nachtje voor je in, voor een dagje zeilen op de Indische Oceaan, duiken/snorkelen of relaxen op het strand. Ook is het mogelijk om de rondreis in enkel accommodaties te doen, dus zonder kamperen.

 

Vic FallsZuid-Afrika combineren met…
Botswana en Victoria watervallen

De Afrikaanse binnenlanden en de ongereptheid van de natuur vind je absoluut in Botswana. Ook bezoek je één van ’s werelds breedste watervallen in Zambia. Een drie landen reis door Zuid-Afrika, Botswana en Zambia.

Je start in het relatief westers Zuid-Afrika met een safari in het Krugerpark voordat je het donkere hart van Afrika in reist. Reis door traditionele huttendorpen in een ongerepte natuur, rijk aan wild. Je ziet vrolijke dorpskinderen, vaart in een uitgeholde boomstam langs knorrende nijlpaarden en wordt overdonderd door de Victoria Falls. Met een 4×4 auto kom je op ongerepte plekken waar je met een gewone auto niet komt. Lees de beschrijving van deze 4×4 rondreis Zuid-Afrika Botswana.

 

Sossusvlei - NamibiëZuid-Afrika combineren met…
Namibië rondreis

Het droge en uitgestrekte woestijnlandschap van Namibië staat in schril contrast met de vruchtbare, groene wijngebieden en de metropool Kaapstad. Proost bij zonsondergang met uitzicht op de duinen van de Sosssvlei, ga op tracking naar de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn en maak kennis met de Himba’s en Bosjesmannen. Een self drive safari in Etosha mag uiteraard niet ontbreken in je reis. De meeste reizigers die Zuid-Afrika combineren met Namibië maken een rondreis door Namibië en eindigen de reis in de Kaapstreek. Een self drive tussen Kaapstad en Namibië raden we af in verband met de hoge afleverkosten van de huurauto. Een binnenlandse vlucht tussen Windhoek en Kaapstad is vele malen goedkoper. Lees hier meer over onze Namibië reizen.