Zuid-Afrika specialist reizenOver Riksja Zuid-Afrika

Zuid-Afrika specialist

Riksja Zuid-Afrika is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze Zuid-Afrika reizen (bouwstenen) , korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze Zuid-Afrika rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Riksja Travel is lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

 

Judith Konneman

Reisspecialist Zuid-Afrika

Zuid-Afrika specialist Judith

Zuid Afrika, wat een bestemming! Sinds vorig jaar mag ik dit land aan mijn lijstje toevoegen, en met stip. Het is voor mij de ideale mix van cultuur, ruige kustlijn, ontmoetingen met de vriendelijke bevolking en natuurlijk het spotten van wilde dieren.

Mijn hoogtepunt was de ontmoeting met een van de grijze reuzen in een privéreservaat nabij het Krugerpark. In een stoere jeep waren we al vroeg in de ochtend vertrokken, onze gids vertelde ons over het spotten van wild, toen hij ineens linksaf sloeg. Na hobbel de bobbel over een stoffig pad en het omzeilen van takken kwam de jeep tot stilstand en keek ik recht in de ogen van een enorme olifant. Mijn hart bonst in mijn keel, wat een intens en bijzonder moment. Ik kon ‘m ruiken, hoorde hem kauwen op wat blaadjes en voelde de wind van zijn wapperende mega oren in mijn gezicht. Wow! Onder het genot van een Zuid Afrikaans wijntje denk ik er nog vaak aan terug…

 

Zuid-Afrika specialist Robert-JanRobert-Jan Trip

Reisspecialist Zuid-Afrika

Reizen betekent voor mij het ontdekken van nieuwe culturen & bijzondere plekken. Het continent Afrika heeft altijd al een aantrekkingskracht op mij gehad. Mede door de enorme diversiteit aan natuur en cultuur. Mijn allereerste ervaring met Afrika was een rondreis door Kenia & Tanzania dat eindigde op Zanzibar. Sindsdien ben ik verkocht. Dingen die mij altijd bij zullen blijven: Overnachten middenin een nationaal park waar op nog geen 10 meter van je kamer een nijlpaard staat te grazen of een close encounter met een troep leeuwen, rustend op een rots, na een nacht jagen.

Nu zet ik mijn reis door Afrika voort met mijn nieuwe baan als reisspecialist. Ik mag andere mensen verblijden met unieke reizen naar Zuid-Afrika. Een land dat altijd al hoog op mijn lijst heeft gestaan. Gecombineerd met mijn passie en enthousiasme voor dit schitterende continent, ga ik samen met jou op reis door onze bouwstenen in Zuid-Afrika om te zorgen dat jouw Zuid-Afrika reis zo goed mogelijk aansluit op jouw wensen.

 

Anne Kempe

Reisspecialist Zuid-Afrika

Zuid-Afrika specialist Anne

De eerste reis die ik heb gemaakt heeft er voor gezorgd dat mijn liefde voor reizen is ontwikkeld naar een heuse passie. Het contact met de lokale bevolking en de cultuur die je van dichtbij meemaakt, maken voor mij een reis extra bijzonder. Het heeft mij laten zien hoeveel mooie mensen en culturen er op de wereld zijn. Reizen vormt je. Het zet je aan het denken, het maakt je bewust van het leven, wijzer en vooral erg dankbaar. Ik kijk er naar uit om mijn passie voor reizen te combineren met het organiseren van jouw persoonlijke, unieke reiservaring.

Een reis naar Zuid-Afrika betekent voor mij vrijheid, cultuur, natuur en avontuur: de perfecte combinatie als je het mij vraagt! Rondrijden in een huurauto door een prachtig landschap, leren over de Apartheid en Nelson Mandela, de lokale bevolking ontmoeten, lange wandelingen maken, wijn drinken in Stellenbosch en een boek lezen aan het strand. En natuurlijk het wild spotten in de natuurparken. Een bestemming die een bezoek waard is!

 

Specialist Zuid-Afrika AnneloesAnneloes Duine

Reisspecialist Zuid-Afrika

Ontdekken, zien en beleven zat er al vroeg in. Een speurtocht met knapzak op mijn schouder, stedentrips tijdens mijn studie en een jaar wonen en werken in het buitenland. Mijn keuze stond vast. Ik wilde werken in het toerisme. Mijn (kinder)droom werd werkelijkheid toen ik aangenomen werd bij Riksja Travel; een bedrijf waar ik met enthousiasme kan vertellen over mijn reiservaring en reizigers kan helpen puzzelen aan hun unieke reis.

Het leukste vind ik kennis maken met de lokale bevolking. Dit maakt mijn reisbeleving ècht. Zo heeft het bezoek aan ons hulpproject bij St. Lucia een ontzettende indruk op me gemaakt. Ik vond het bijzonder dat mensen die weinig hebben je toch zo warm en hartelijk verwelkomen. De Zuid-Afrikaanse bevolking heeft sindsdien een plekje in m’n hart.

 

Stanley Duurham

Reisspecialist Zuid-Afrika

Specialist Zuid-Afrika Stanley

Na ruim vier jaar in Suriname te hebben gewoond en gewerkt was het tijd voor een nieuwe stap. Een nieuwe baan als reisspecialist, nieuwe collega’s en een nieuwe bestemming: Zuid-Afrika. Een baan waar ik elke dag met plezier aan werk, mensen enthousiasmeer, samen met leuke collega’s.

Reizen is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid, waar je zorgeloos een nieuwe wereld gaat ontdekken. Ontmoetingen die je de rest van je leven bijblijven en een flinke dosis spanning wanneer je oog in oog staat met een wild dier. Op plekken komen waar je al heel je leven van droomt en elke dag opstaan met een glimlach van oor tot oor. Dit is voor mij Zuid-Afrika, het land dat m’n hart sneller doet laten kloppen!

Ik help je graag, om ook jouw droom waar te maken in Zuid-Afrika. Als reisspecialist luister ik graag naar jouw wensen, zodat we samen kunnen puzzelen om een ultieme reis naar Zuid-Afrika te realiseren. Ik vertel je graag in alle geuren en kleuren over de vele hoogtepunten en bijzondere plekken die het land zo speciaal maken.

 

Reisspecialist Zuid-Afrika LotteLotte Kleinstapel

Reisspecialist Zuid-Afrika

Vrijheid en verrijking. Per huurauto door Zuid-Afrika rijden, waar je steeds weer in een ander landschap terecht komt; van een privéreservaat speurend naar wild tot de ongerepte kuststrook en de groene bergketens van de Drakensberg. Het levendige Kaapstad, met haar souvenirmarktjes, waar je makkelijk in gesprek raakt met de lokale bevolking. En daarvandaan naar een wijngaard rijdt om Kaapse wijntjes te proeven.

De afgelopen jaren heb ik meerdere reizen met bouwstenen van Riksja Travel ingevuld. Ik bezoek graag verschillende landen, maar Zuid-Afrika blijft voor mij een unieke, veelzijdige bestemming, waar ik graag naar terug ga. Als reisspecialist kijk ik er naar uit om samen met jou je ideale Zuid-Afrika reis samen te stellen.

 

Yvonne Kessels 

Reisspecialist Zuid-Afrika

Reizen is voor mij beleving. De kleuren op een lokale markt, de geur van een nieuw gerecht en het geritsel van de natuur. Ik hou enorm van ontdekken, fotograferen en genieten. Iedere reis verandert mij een klein beetje.

Als ik in 2003 Zuid-Afrika voor het eerst bezoek, maakt het land meteen indruk op mij. In een privé wildreservaat vlak bij het Kruger Park staan ’s ochtends flinke pootafdrukken naast de ontbijttafel. Een luipaard! Enkele safari’s later heb ik de big five van dichtbij gezien en in de schemering trekt een groep olifanten met kleintjes aan mijn tent voorbij.

Ik rijd door het vriendelijke Swaziland, proef wijn in de idyllische wijngaarden rondom Stellenbosch, luister naar de indrukwekkende verhalen van een voormalige gevangene op Robbeneiland en lach om de pinguïns bij Boulders Beach.

Inmiddels heb ik meer dan negentig landen bezocht en nog altijd vind ik Zuid-Afrika een van de meest afwisselende bestemmingen. Graag help ik je om van jouw reis ook een echte belevenis te maken!

 

Lokale Zuid-Afrika agentOnze partner ter plaatse

In Zuid-Afrika werken wij met een betrouwbare partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Zuid-Afrika reis, in goede handen bent.

 

Stempel_RiksjaTravel_HomeReizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze Zuid-Afrika reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina. Riksja Zuid-Afrika wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Zuid-Afrika.

Verstuur je reisplan