Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

Menu Menu
 • 0
  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Hier vind je een overzicht van je gekozen bouwstenen

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag, van 10:00-17:00

  Zuid-Afrika specialistOver Zuid-Afrika online

  Zuid-Afrika specialist

  Zuid-Afrika online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

  Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

  Riksja Travel is lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

  Zuid-Afrika specialist JudithJudith Konneman

  Zuid-Afrika reisspecialist

  Zuid Afrika, wat een bestemming! Sinds vorig jaar mag ik dit land aan mijn lijstje toevoegen, en met stip. Het is voor mij de ideale mix van cultuur, ruige kustlijn, ontmoetingen met de vriendelijke bevolking en natuurlijk het spotten van wilde dieren.

  Mijn hoogtepunt was de ontmoeting met een van de grijze reuzen in een privéreservaat nabij het Krugerpark. In een stoere jeep waren we al vroeg in de ochtend vertrokken, onze gids vertelde ons over het spotten van wild, toen hij ineens linksaf sloeg. Na hobbel de bobbel over een stoffig pad en het omzeilen van takken kwam de jeep tot stilstand en keek ik recht in de ogen van een enorme olifant. Mijn hart bonst in mijn keel, wat een intens en bijzonder moment. Ik kon ‘m ruiken, hoorde hem kauwen op wat blaadjes en voelde de wind van zijn wapperende mega oren in mijn gezicht. Wow! Onder het genot van een Zuid Afrikaans wijntje denk ik er nog vaak aan terug…

  Zuid-Afrika reisspecialist MarleenMarleen Koen

  Zuid-Afrika reisspecialist

  Toen ik bij Riksja de vacature van Zuid-Afrika specialiste zag staan, wist ik, die is mij op het lijf geschreven. Na een stage bij één van de bush lodges in Kruger, scriptie-onderzoek in Pretoria en een rondreis door het land voelde ik mij een echte kenner. Riksja sprak mij direct aan door het enthousiasme en de passie die achter het bedrijf ligt. Ik was dan ook ontzettend blij toen ik hier aan de slag kon. Elke dag vertel ik met plezier over het land, de gastvrijheid van de mensen en het heerlijke eten. Ondertussen ben ik weer terug geweest in Zuid-Afrika wat nu echt als een thuis voelt. Mijn hoogtepunt was met stip het verblijf in de bush. Die spanning van de safari, speurend naar de Big 5. Na een diner bij het kampvuur lag ik uitgeput in mijn bed te luisteren naar brullende leeuwen op de achtergrond… onvergetelijk!

  Specialist ZuidAfrika AnneloesAnneloes Duine

  Zuid-Afrika reisspecialist

  Ontdekken, zien en beleven zat er al vroeg in. Een speurtocht met knapzak op mijn schouder, stedentrips tijdens mijn studie en een jaar wonen en werken in het buitenland. Mijn keuze stond vast. Ik wilde werken in het toerisme. Mijn (kinder)droom werd werkelijkheid toen ik aangenomen werd bij Riksja Travel; een bedrijf waar ik met enthousiasme kan vertellen over mijn reiservaring en reizigers kan helpen puzzelen aan hun unieke reis.

  Het leukste vind ik kennis maken met de lokale bevolking. Dit maakt mijn reisbeleving ècht. Zo heeft het bezoek aan ons hulpproject bij St. Lucia een ontzettende indruk op me gemaakt. Ik vond het bijzonder dat mensen die weinig hebben je toch zo warm en hartelijk verwelkomen. De Zuid-Afrikaanse bevolking heeft sindsdien een plekje in m’n hart.

  Reisspecialist Zuid-Afrika LotteLotte Kleinstapel

  Zuid-Afrika reisspecialist

  Vrijheid en verrijking. Per huurauto door Zuid-Afrika rijden, waar je steeds weer in een ander landschap terecht komt; van een privéreservaat speurend naar wild tot de ongerepte kuststrook en de groene bergketens van de Drakensberg. Het levendige Kaapstad, met haar souvenirmarktjes, waar je makkelijk in gesprek raakt met de lokale bevolking. En daarvandaan naar een wijngaard rijdt om Kaapse wijntjes te proeven.

  De afgelopen jaren heb ik meerdere reizen met bouwstenen van Riksja Travel ingevuld. Ik bezoek graag verschillende landen, maar Zuid-Afrika blijft voor mij een unieke, veelzijdige bestemming, waar ik graag naar terug ga. Als reisspecialist kijk ik er naar uit om samen met jou je ideale Zuid-Afrika reis samen te stellen.

  Maranke HellburgMaranke-Zuid-Afrika

  Product manager Zuid-Afrika

  Riksja Travel, een reisorganisatie met passie en enthousiasme. Met trots en veel plezier werk ik samen met mijn collega’s aan de bouwstenen van Zuid-Afrika online. We proberen grenzen te verleggen, iets wat voor mij letterlijk is gelukt. Voordat ik hier kwam werken was Aruba mijn verste reis.

  Inmiddels zijn grenzen vervaagd en kan ik mijn weg in Afrika goed vinden. Ik probeer een combinatie van bouwstenen te maken waarin je verrast wordt door een beleving die net iets anders dan dat je verwacht. Zo kiezen we bewust voor een wandeling door een township in Zuid-Afrika omdat je dan sneller een praatje maakt met de bewoners en deel uit maakt van het leven.

  Lokale Zuid-Afrika agentOnze partner ter plaatse

  In Zuid-Afrika werken wij met een betrouwbare partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

  Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Zuid-Afrika reis, in goede handen bent.

   

   

  Stempel_RiksjaTravel_HomeReizen met Riksja Travel

  Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

  Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

  Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze Zuid-Afrika reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina. Zuid-Afrika online wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Zuid-Afrika.