Reiziger Maartje met locals

Zuid-Afrika-reizen: Koninkrijken, Drakensbergen

Cultuur- en natuur-bouwstenen in en om Swaziland en Lesotho

Of je nu in contact wilt komen met de lokale bevolking in Swaziland en Lesotho of nog meer natuur wilt snuiven in Drakensbergen en St. Lucia, met onze bouwstenen kan het allemaal. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Zuid-Afrika-rondreizenBel of mail ons: wij, Zuid-Afrika-experts Robert-Jan, Anne, Judith, Yvonne en Stanley, helpen je graag op weg.

✔ Je reist individueel per huurauto                         ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Excursies zijn geregeld

Kies je favoriete Zuid-Afrika bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Swaziland
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 102,- p.p. bij 2 personen

Om vanuit Kruger naar het zuiden af te zakken is de snelste route dwars door het kleine koninkrijk Swaziland. Platteland met hutjes, een traditionele cultuur en natuurparken. Je slaapt twee nachten in een kleinschalig guesthouse, zodat je echt even tot rust komt na de drukke safaridagen. Of om je benen te strekken tijdens een wandeling, fietstocht of paardrijtocht door een Swaziland natuurpark. Bekijk de bouwsteen: Swaziland.

Welke optie wil je aanvragen?

Dwars door Swaziland
Bijsonder plekkie koloniale lodge
Bijsonder plekkie bijenkorfhuisje
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je Zuid-Afrika reis!

Reisschema: Mkhaya Game Reserve
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 360,- p.p. bij 2 personen

Heb je nog geen genoeg van het wildspotten en slaap je graag midden in de natuur, dan is deze bouwsteen een mooie verlenging op de safaridagen die achter je liggen. In tegenstelling tot de bouwsteen ‘Dwars door Swaziland’ staat hier niet de ontmoeting met de lokale bevolking, maar met de wilde dieren centraal. Je gaat mee op vier safari activiteiten, waarvan 1 te voet. Bekijk de bouwsteen: Swaziland-reis.

Reisschema: St. Lucia Wetlands - Hluhluwe National Park
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 169,- p.p. bij 2 personen

Na je bezoek aan Swaziland reis je naar St. Lucia. Een gezellig dorp voor outdoor-enthousiastelingen met een ideale ligging. Je hebt voldoende tijd om de omliggende natuurparken te zien. In de St Lucia Wetlands ga je op bootsafari op zoek naar knorrende nijlpaarden en krokodillen. De volgende dag heb je ter vrije besteding om in de safariparken oog in oog te komen met wildlife. Bekijk de bouwsteen: Zuid-Afrika bootsafari.

Welke optie wil je aanvragen?

Knorrende nijlpaarden op bootsafari
Hluhluwe & Pongola
Knorrende nijlpaarden op bootsafari - bijsonder plekkie
x
+
Reisschema: Umhlanga - Drakensberg
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 172,- p.p. bij 2 personen

Groen begroeide bergwanden, valleien met bloemen en bergbeekjes zie je tijdens de Drakensbergen wandelingen. De wandeltrails zijn er in alle niveaus waardoor je je eigen tempo kunt bepalen. Wij vullen je dagrugzak met een picknick-lunch voor onderweg; er zijn genoeg mooie plekjes. Je slaapt in een bergcottage met uitzicht op de hoge pieken. Bekijk de bouwsteen: Drakensbergen.

Welke optie wil je aanvragen?

Drakensberg staproete
Canopy tour
Bijsonder plekkie: Giants Castle
x
+
Reisschema: Golden Gate National Park - Lesotho
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 202,- p.p. bij 2 personen

Lesotho, een koninkrijk binnen de landsgrenzen van Zuid-Afrika. Afgelegen in het hooggebergte en weinig bezocht door andere reizigers. Maak kennis met de Basotho, lokale herders te paard. Zij nemen je mee op een paardrijdtocht en laten hun land zien. We organiseren deze trail in samenwerking met de lokale bevolking en de opbrengsten gaan naar de ontwikkeling van het Lesotho gebied. Bekijk de bouwsteen: Lesotho.

Reisschema: Underberg – Sani Pass - Lesotho
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 170,- p.p. bij 2 personen

De Sani Pass is een ervaring op zich. Ooit aangelegd als handelsroute waar ze met pakezels de bergpas over gingen. Tegenwoordig vooral bezocht door toeristen vanwege de fenomenale uitzichten. Al zigzaggend door haarspeldbochten en ravijnen trotseert je gids de gravelwegen van de steile bergpas. Op de top wordt je paspoort gestempeld en ben je in Lesotho. Bekijk de bouwsteen: Underberg.

Reisschema: Oribi Gorge - Coffee Bay - Stutterheim
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 267,- p.p. bij 2 personen

In plaats van eroverheen te vliegen, kun je het voormalige thuisland Transkei, het geboorteland van Nelson Mandela, ook per auto doorkruisen. Je ziet dan een stukje echt Afrika, waar de bevolking leeft in eenvoudige dorpjes. De kust heet niet voor niets de Wild Coast: vele stukken zijn spectaculair met wegen langs steile kliffen. Maar er zijn ook vriendelijke baaien met rustig strand. Bekijk de bouwsteen: Transkei.

1
van
7

 

Je ZuZuid-Afrika reizen - walvissenid-Afrika-reis vervolgen?

Je maakt je reis compleet met onze bourgondische bouwstenen langs de beroemde Tuinroute naar Kaapstad. Je rijdt met je huurauto over land met onze Transkei Wild Coast drive of neemt het vliegtuig naar Port Elisabeth. Deze regio is enorm afwisselend en je eet de lekkerste maaltijden in gezellige restaurantjes. Of je nu (wederom) wilt genieten van een (privé)safari in een Big Five-park, walvissen langs een ruige kust wilt spotten of tussen wijngaarden wilt genieten van een wijnproeverij: je kunt het allemaal beleven als je je Zuid-Afrika-reis vervolgt met onze bouwstenen Tussen Tafelberg en Tuinroute.

x

Verstuur je reisplan