Zuid-Afrika reis: Camps Bay

Zuid-Afrika-reizen: Tafelberg en Tuinroute

Bouwstenen in het zuidwesten van Zuid-Afrika: de Kaapstreek

Of je nu wijn wilt proeven van het gebaande pad af, ruige kustlijnen wil verkennen of op safari wilt: met onze bouwstenen, korte Zuid-Afrika-reizen van 2 – 6 dagen, kan het allemaal. Je slaapt op een boerderij, in een guesthouse of safarilodge.
Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Zuid-Afrika-rondreizenBel of mail ons: wij, Zuid-Afrika-experts Robert, Anne, Judith, Yvonne en Stanley, helpen je graag op weg.

✔ Je reist individueel per huurauto                         ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Excursies zijn geregeld

Kies je favoriete Zuid-Afrika bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Kaapstad
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 265,- p.p. bij 2 personen

Begin of sluit je Zuid-Afrika reis af in Kaapstad; één van de hipste en meest tot de verbeelding sprekende steden ter wereld.  Geniet van het uitzicht vanaf de Tafelberg, drink een cocktail op de kosmopolische stranden van Camps Bay of  bezoek de gevangenis op Robbeneiland. Met een lokale gids wandel je door de Bo-Kaap en leer je heerlijke Cape Malay gerechten bereiden bij een Afrikaanse gastvrouw. Bekijk de bouwsteen: Kaapstad (Zuid-Afrika).

Welke optie wil je aanvragen?

Ontdek de Kaap
Bijsonder plekkie: Kaapstad comfort
Kerk en Township Tour
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je Zuid-Afrika reis!

Reisschema: wijngebied West-Kaap
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 225,- p.p. bij 2 personen

Welkom in het wijngebied! De plek om te proeven en te genieten. Laat de auto voor wat-ie is en pak – lekker Hollands – de fiets om samen met een gids de wijnvelden te verkennen. Onderweg proef je natúúrlijk verschillende lokale wijnen. En je (ver)blijft in wijnsferen: ’s avonds kijk je vanuit je slaapkamer uit op kilometers lange velden met wijnranken. Lees meer over de bouwsteen ‘op de fiets tussen de wijnranken‘.

Welke optie wil je aanvragen?

Op de fiets tussen de wijnranken
Bijsonder plekkie: Kaapse wine estate
Happend & stappend door Stellenbosch
x
+
Reisschema: Montagu
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 224,- p.p. bij 2 personen

Waar de meeste reizigers naar Stellenbosch gaan kan je in Montagu makkelijker de rust opzoeken en je verdiepen in de Zuid-Afrikaanse wijnen. Wat deze plek bijzonder maakt is dat je hier je eigen wijn maakt met je gepersonaliseerde etiquette. Je kunt gerust wat wijntjes proeven, een oldtimer brengt je van wijnhuis naar wijnhuis.  Alle tijd om te genieten van het goede leven en de natuur. Bekijk de bouwsteen: Montagu.

Reisschema: via Citrusdal naar Clanwilliam
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 183,- p.p. bij 2 personen

Rode rotsen, bloemvelden en ruige rotstekeningen, ook dit is Zuid-Afrika. Het natuurgebied Cederberg ligt van de gebaande paden maar toch in de buurt van Kaapstad. Een goede toevoeging als je wat meer tijd hebt en graag wandelt. Ook is dit de enige plek ter wereld waar rooibosthee groeit. Daarom regelen wij op weg ernaartoe een theeproeverij. Bekijk hier de bouwsteen: Cederberg.

 

Reisschema: Hermanus
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 106,- p.p. bij 2 personen

Bij safari en Afrika denk je vast aan leeuwen en olifanten, maar vergeet de marine Big Five niet! Bij Hermanus aan de Kaapse kust kun je van juli t/m half november walvissen spotten. Stap in een kajak en peddel samen met een ervaren gids met ze mee tijdens hun trek. Het hele jaar door vind je hier ook zeeleeuwen, pinguïns en dolfijnen. ‘Lees meer over de bouwsteen ‘Hermanus.

Welke optie wil je aanvragen?

Zeesafari: kajak tussen de walvissen
Hermanus - bijsonder plekkie
x
+
Reisschema: Oudtshoorn - Heidelberg
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 103,- p.p. bij 2 personen

Route 62 is een van de mooiste wegen om de Kaap te verkennen. Kronkelende bergpassen met kristalheldere stroompjes worden afgewisseld met wijngaarden en boerderijen. Slaap op de struisvogelboerderij van boer Neels, help de schapen te hoeden en eet mee met het overheerlijke boerenmaal. Lees meer over de bouwsteen ‘Route 62‘.

Reisschema: Oudtshoorn
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 176,- p.p. bij 2 personen

Wil je Oudtshoorn en omgeving op een avontuurlijke manier ontdekken? Daal dan per mountainbike de Swartbergpas af. Samen met een gids ontdek je de outback van Zuid-Afrika. Je fietst over kronkelige bergweggetjes, komt langs valleien, flora en fauna. Onderweg spot je genoeg fotomomenten, dus vergeet zeker je camera niet. Bekijk de bouwsteen: Oudtshoorn.

Reisschema: Wilderness
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 171,- p.p. bij 2 personen

Al eens eerder naar de Tuinroute geweest? Dan vinden wij het leuk om van de gebaande paden te gaan. Wilderness, pal aan het strand, tussen de bossen, een uitgestrekt dorp; een must voor nature-lovers. Peddel stroomopwaarts door het bos met fluitende vogels op de achtergrond naar het strandje bij de waterval voor een picknick. De overige tijd op de Tuinroute vul je zelf in. Bekijk de bouwsteen: Wilderness Tuinroute.

Reisschema: Tuinroute & township Knysna
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 127,- p.p. bij 2 personen

Een stop op de Tuinroute is voor ons onmisbaar vanwege de prachtige natuur en vriendelijke cultuur. Wegen door bergen en hoge kliffen die meters diep in de oceaan verdwijnen.  Achter dit plaatsje vind je de townships. Ervaar hoe de lokale Xhosa bevolking tegenwoordig leeft. Verwacht geen toeristische show, maar een oprechte toer door hun dagelijkse leven. Klik voor de bouwsteen: Tuinroute Zuid-Afrika.

Welke optie wil je aanvragen?

Klik met de Xhosa
Bijsonder plekkie: bij de Xhosa thuis
Klik met de Xhosa - comfort guesthouse
x
+
Reisschema: Tsitsikamma en Robberg Natuurreservaat
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 197,- p.p. bij 2 personen

Verken de Tuinroute te voet. Een aangename afwisseling met het auto rijden tijdens je reis. Met een gids ontdek je al wandelend het minder toeristische Robberg Natuurreservaat waar robben in  zee spelen en spierwitte zandduinen opdoemen achter de rotsen. Slaap aan de rand van het Tsitsikamma Park in een sfeervol guesthouse met zwembadje om te ontspannen na alle inspanning. Bekijk de bouwsteen: wandelen Tuinroute.

Reisschema: Addo Elephant National Park
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 98,- p.p. bij 2 personen

Gewapend met verrekijker en camera tuur je in de bosjes op zoek naar wilde dieren, terwijl olifanten rustig voor je auto langs lopen. Ga met eigen auto op safari in het Addo Elephant National Park, het bekendste National Park in het zuiden van Zuid-Afrika. Bij drinkplaatsen is de kans groter dat je veel wild bij elkaar ziet. Bekijk de bouwsteen: Addo Park.

Reisschema: Port Elizabeth
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 554,- p.p. bij 2 personen

Wil je het Out of Africa gevoel beleven op safari, maar heb je geen tijd voor Kruger? In een privésafari park speur je de bush af. Je slaapt in een comfortable safaritent gelegen aan een kronkelrivier. Je persoonlijke ranger vertelt enthousiast over het sporen zoeken en het leven in de bush. Deze plek bereik je enkel per boot en de tocht vonden we al een bijzondere ervaring. Bekijk de bouwsteen: Zuid-Afrika safari privé.

Reisschema: Port Elizabeth
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 142,- p.p. bij 2 personen

Steek je handen uit de mouwen en help een dagje mee in een township in Port Elizabeth. Speel voetbal met de kinderen, help op de crèche of geef tandenpoetsles. Met dit vrijwilligersproject kan je in een dag al een verschil maken, alle hulp is welkom. Wij vonden het fijn om Zuid-Afrika ook van een andere kant te leren kennen. Bekijk de bouwsteen: Alle beetjes helpen.

Reisschema: Kaapstad strand
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 324,-p.p. bij 2 personen

Begin of sluit je reis door Zuid-Afrika op een relaxte manier af in Houtbaai of Camps Bay, ongeveer een halfuurtje rijden van Kaapstad centrum. Heerlijk bijkomen aan de kust, omringd door bergen en een ideale uitvalsbasis om met de auto Kaap de Goede Hoop te verkennen en om de pinguïns te zien waggelen bij Boulders Beach of andere uitstapjes.

1
van
14
x

Verstuur je reisplan