Zelf samenstellen Zuid-Afrika rondreis - Springbok

Bouw je eigen Zuid-Afrika-reis

Of je nu gaat om wild te spotten, wijn te proeven, de kliktaal van de Xhosa te leren, kennis te maken met de lokale bevolking of te wandelen in de Drakensberg; met onze Zuid-Afrika bouwstenen kan het allemaal. Heb je al een idee wat je wilt zien en doen in de verschillende regio’s van het land? Onze Zuid-Afrikakenners helpen je graag bij het in elkaar puzzelen van de meest logische route. Wil je een handig overzicht van alle bouwstenen? Bekijk dan onze kaartpagina. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Zuid-Afrika-rondreizen. En natuurlijk kun je ons bellen en mailen: wij, Judith, Stanley, Anne, Robert-Jan en Marleen helpen je graag op weg.

 

Kies een regio

1 Jo'burg en Krugerpark safari-bouwstenen: Big Five, safarilodges en kampvuren

Onze bouwstenen rondom Jo'burg en in het Krugerpark

Wakker worden met geluiden uit de bush, de spanning die je voelt, wetende dat achter elke boom een wild dier kan staan … Dát is safari! Naast het Krugerpark kent Zuid-Afrika tal van wildparken en privéreservaten, elk met zijn eigen charme. We hebben die parken geselecteerd waar je het echte safarigevoel krijgt met de juiste prijs en beleving. Combineer safari met cultuur in hip downtown Jo’burg of fiets de straten van Soweto door.

2 Koninkrijken, Drakensbergen: van groene heuvels naar bergdorpen

Onze bouwstenen in Koninkrijken en Drakensbergen

In contact komen met de lokale bevolking, gesprekken voeren met handen en voeten en zien hoe zij wonen, dan pas heb je écht het gevoel op reis te zijn, vinden wij. Trek met een herder te paard langs dorpjes met strohutten in Lesotho, bedwing de haarspeldbochten van de Sani Pass of hike door de Drakensbergen met oneindige vergezichten.

3 Oost-Kaap: safari & Transkei Wild Coast

Onze bouwstenen in de Oost-Kaap: van safari tot ongerepte kusten

De Oost-Kaap is minder bekend. Ontdek de ruige kusten van de Transkei Wild Coast, geboorteland van Nelson Mandela, of ga op safari in een privéreservaat buiten het malariagebied. Ook ligt het bekendere Addo Elephant Park in de Oost-Kaap. Speur met je eigen huurauto naar de Big Five. Wil je graag een steentje bijdragen? Dat kan in Port Elizabeth met een vrijwilligersproject.

4 West-Kaap: Tafelberg en Tuinroute

Onze bouwstenen in de Kaapstreek: Zuid-Afrikaanse wijnen, walvissen en strand

In de Kaapstreek vind je alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft bij elkaar. Rijd een van de bekendste routes ter wereld: de Tuinroute. Geniet van de glinsterende kustlijn, snuif cultuur op Robbeneiland, zie walvissen zwemmen in Hermanus en bewandel de indrukwekkende Tafelberg in Kaapstad. Maar er is meer: slaap bij een struisvogelboer, proef wijn in Montagu en maak kennis met de Xhosa.

5 Combineer Zuid-Afrika met Mauritius

Onze bouwstenen in Mauritius

Zuid-Afrika staat misschien niet bekend als bestemming met parelwitte stranden, maar een tropisch toetje is zeker wel mogelijk! Vlieg door naar Mauritius en eindig je reis relaxed onder een palmboom met je voeten in het zand en uitzicht op een helderblauwe oceaan.

6 Combineer Zuid-Afrika met Mozambique

Onze bouwstenen in Mozambique

Zuid-Afrika heeft de safariparken, Mozambique de brede ongerepte zandstranden en warmere temperaturen (met name in onze zomer). Je combineert ze makkelijk met elkaar, want de stranden van Mozambique liggen vlak bij de grens met Zuid-Afrika.

 

 

Zuid-Afrika combineren met Mozambique, Namibië, Botswana, Mauritius en Zimbabwe

Je kunt met gemak meerdere keren een rondreis door Zuid-Afrika maken en elke keer een ander stukje ontdekken. Maar je kunt Zuid-Afrika bijvoorbeeld ook combineren met Namibië en Botswana. Welke landen allemaal goed te combineren zijn met Zuid-Afrika lees je hier.