Zelf samenstellen Zuid-Afrika rondreis - Springbok

Bouw je eigen Zuid-Afrika-reis

Of je nu gaat om wild te spotten, wijn te proeven, de klik-taal van Xhosa te leren, kennis te maken met de lokale bevolking of te wandelen in de Drakensberg, met onze Zuid-Afrika bouwstenen kan het allemaal. Heb je al een idee wat je wilt doen en wilt zien in de verschillende regio’s van het land? Onze Zuid-Afrika kenners helpen je graag bij het in elkaar puzzelen van de meest logische route. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Zuid-Afrika rondreizen. Bel of mail ons: wij, Judith, Stanley, Anne, Robert-Jan en Kiki helpen je graag op weg.

 

Kies een regio

1 Jo'burg en Krugerpark safari-bouwstenen: Big 5, safari-lodges en kampvuren

Onze bouwstenen rondom Jo'burg en in het Krugerpark

Wakker worden met geluiden uit de bush, de spanning die je voelt wetende dat achter elke boom een wild dier kan staan.. dát is safari! Naast het Krugerpark kent Zuid-Afrika tal van wildparken en privéreservaten, elk met zijn eigen charme. We hebben die parken geselecteerd waar je het echte safarigevoel krijgt met de juiste prijs en beleving. Combineer safari met cultuur in hip downtown Jo’burg of fiets de straten van Soweto door.

2 Koninkrijken, Drakensbergen: van groene heuvels naar bergdorpen

Onze bouwstenen in Koninkrijken en Drakensbergen

In contact komen met de lokale bevolking, gesprekken voeren met handen en voeten en zien hoe zij wonen.. dan pas heb je écht het gevoel op reis te zijn vinden wij. Trek met een herder te paard langs dorpjes met strohutten in Lesotho, bedwing de haarspeldbochten van de Sani Pass of hike door de Drakensbergen met oneindige vergezichten.

3 Oost-Kaap: safari & Transkei Wild Coast

Onze bouwstenen in de Oost-Kaap: van safari tot ongerepte kusten

De Oost-Kaap is minder bekend. Ontdek de ruige kusten van de Transkei Wild Coast, geboorteland van Nelson Mandela, of ga op safari in een privé-reservaat buiten het malariagebied. Ook ligt het bekendere Addo Elephant Park in de Oost-Kaap. Speur met je eigen huurauto naar de Big 5. Wil je graag een steentje bijdragen? Dat kan in Port Elizabeth met een vrijwilligersproject.

4 West-Kaap: Tafelberg en Tuinroute

Onze bouwstenen in de Kaapstreek: Zuid-Afrikaanse wijnen, walvissen en strand

In de Kaapstreek vind je alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft bij elkaar. Rijd één van de bekendste routes ter wereld: de Tuinroute. Geniet van de glinsterende kustlijn, snuif cultuur op Robbeneiland, zie walvissen zwemmen in Hermanus en bewandel de indrukwekkende Tafelberg in Kaapstad. Maar er is meer. Slaap bij een struisvogelboer, proef wijn in Montagu en maak kennis met de Xhosa.

5 Combineer Zuid-Afrika met Mauritius

Onze bouwstenen in Mauritius

Zuid-Afrika staat misschien niet bekend als bestemming met parelwitte stranden, maar een tropisch toetje is zeker wel mogelijk! Vlieg door naar Mauritius en eindig je reis relaxed onder een palmboom met je voeten in het zand en uitzicht op een helderblauwe oceaan.