Vliegticket en geboorteakte Zuid-Afrikakaap-de-goed-hoop-zuid-afrika-kids

Reis je naar Zuid-Afrika met kind dan is dit belangrijk om te weten:

1. De minderjarige reist met beide (biologische) ouders. Als de achternaam van de minderjarige overeenkomt met de achternaam in het paspoort van beide (biologische) ouders, dan hoeft alleen een geldig paspoort getoond te worden.

Als de achternaam van de minderjarige niet hetzelfde is als die in het paspoort van beide ouders, dan moet er naast een geldig paspoort een originele geboorteakte of een uittreksel daarvan getoond kunnen worden.

2. Als een minderjarige reist met één van de (biologische) ouders, dan moet er, naast een geldig paspoort en een originele geboorteakte of een uittreksel daarvan, het volgende getoond kunnen worden:

Alle documenten moeten in het Engels zijn, behalve de geboorteakte of het uittreksel daarvan. De toestemmingsbrief of het toestemmingsformulier mag maximaal zes maanden oud zijn bij aankomst in Zuid-Afrika.

Download hier een toestemmingsformulier dat je kan gebruiken.

Tenslotte moet je ook nog een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht om toegang te krijgen tot Zuid-Afrika.

Hier vind je de meest actuele informatie omtrent de regelgeving voor reizen met kinderen naar Zuid-Afrika.

Bovenstaande informatie geldt alleen voor reizigers met een Nederlands paspoort. Heb je een paspoort uit een ander land, dan kunnen andere regels gelden. Neem dan contact op met de Zuid-Afrikaanse ambassade om te checken welke regels gelden voor jouw nationaliteit.