Inspiratie voor je Zuid-Afrika-vakantie

Als wij naar Zuid-Afrika gaan, dan willen we zeker de hoogtepunten zien (denk aan Kaapstad, Krugerpark en als het even kan: de Big Five … ), maar we willen ook het land écht leren kennen en ontdekken. We willen de lokale mensen ontmoeten tijdens onze reis, een praatje met hen maken, leren van hun cultuur en we willen op plekken komen waar nog niet veel reizigers komen. Door onderstaande beelden krijg je een goed idee van wat er zoal te zien en doen is in Zuid-Afrika, maar ook waarom wij juist verliefd zijn geworden op het land.

Zuid-Afrika in beeld

Reis met ons mee naar Zuid-Afrika. De leukste plekjes die we kennen, hebben we vast voor je op een rij gezet.

Waterval langs PanoramarouteOlifanten tijdens safariHuisjes in Golden GateBo Kaap4x4 reis Mozambique4x4 kampeerreis

Onze top 5 bezienswaardigheden

Bij het kampvuur - Kruger Park

Krugerpark

1. Krugerpark

Het bekendste nationale park van Zuid-Afrika is natuurlijk het Krugerpark. Kruger National Park ligt in het noordoostelijk deel van het land en omvat een grotendeels nog ongerept natuurgebied van 60 bij 350 km. In het Krugerpark liggen zo’n twintig camps (omheinde terreinen) waarin de accommodaties liggen. Daarnaast zijn er een aantal privéreservaten (met lodges) grenzend aan het Krugerpark. Tussen de privéreservaten en het Krugerpark zijn geen hekken, het wild kan vrij rondtrekken. Bekijk onze bouwsteen ‘Safari! Safari!

Drakensberg

2. Drakensberg

Dé bouwsteen voor natuurliefhebbers en wandelaars. Bergschoenen aan, veters gestrikt, dagrugzak mee en bly op die pad. Grillig gevormde bergen, groene bloemenvelden en water dat tientallen meters naar beneden klettert, zijn je uitzichten voor de komende dagen. Wandeltochten zijn er in alle afstanden en gradaties en daardoor is het gebied voor iedereen toegankelijk. Bekijk onze bouwsteen ‘Drakensberg staproete

Tuinroute

3. Tuinroute

Actief genieten van de natuur staat centraal in deze bouwsteen. Langs de Tuinroute vind je het Tsitsikamma National Park waar je op eigen houtje langs ruige kust met metershoge wanden loopt. Klim over oude bomen, stop bij (soms) verlaten strandjes en spot pinguïns verstopt tussen de struiken. Bekijk onze bouwsteen ‘Kuier op die Tuinroete

Wijngebied

4. Wijngebied

Bij een reis naar Zuid-Afrika komen meteen de beelden van de savanne en de safari naar boven. Maar wellicht ook de overheerlijke wijnen die hier geproduceerd worden. Aan de West-Kaap heb je Stellenbosch en Franschoek, Paarl en ook Montegu, onderdeel van de wijnstreek in Zuid-Afrika. Bekijk onze bouwsteen ‘Op de fiets tussen de wijnranken

Kaapstad

5. Kaapstad

Kaapstad heeft een geweldige ligging, direct aan zee met verschillende baaien en stranden met ieder hun eigen karakter. Hier kun je buiten de drukte van de stad perfect een paar dagen bivakkeren en de omgeving van Kaapstad verkennen. Houtbaai, met zijn pittoreske vissershaven en een spierwit strand, ligt zo’n half uur rijden ten zuiden van het centrum van Kaapstad. Camps Bay ligt tussen Houtbaai en Kaapstad in en is een hippe badplaats waar de rich & famous graag komen. In beide wijken hebben wij verschillende leuke kleinschalige guesthouses gevonden, ieder met fijn zwembad, comfortabele kamers en een fijn terras om te relaxen. Bekijk onze bouwsteen ‘Ontdek Kaapstad – strand

Bekijk onze overzichtskaart van Zuid-Afrika met alle bouwstenen.

Algemene informatie voor reizen naar Zuid-Afrika

Een goede voorbereiding is belangrijk wanneer je een verre reis gaat maken. Klik op onderstaande links voor meer algemene reisinformatie Zuid-Afrika.

Bouw je reis

Bouwstenen zijn korte individuele Zuid-Afrika reizen van een aantal dagen (met vaak een transfer, overnachting en excursie). Door ze met elkaar te combineren kun je je eigen Zuid-Afrika reis samenstellen. Of kies één van onze individuele Zuid-Afrika rondreizen uit; dit zijn combinaties van onderstaande bouwstenen die we goed bij elkaar vinden passen.

 

 

Vraag jouw portie inspiratie aan!

Ben je je nog aan het oriënteren op Zuid-Afrika en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan.

Wij, Judith, Anne, Stanley, Kiki en Robert-Jan, de reisspecialisten van Riksja Zuid-Afrika, kunnen niet stoppen met praten over Zuid-Afrika en al het moois dat het land biedt. We inspireren je graag met onze tips voor je reis.

Praktische weetjes

Tijdsverschil: 1 uur
Taal: Afrikaans
Munteenheid: Zuid-Afrikaanse rand
Visum: Niet nodig

Top 10 Blogs

Waarom je deze zomer écht nog naar Zuid-Afrika moet!
Waarom Zuid-Afrika als huwelijksreisbestemming
Hoe overtuig je je partner om naar Zuid-Afrika te gaan?
Kamperen in Zuid-Afrika, reis met een 4-wheeldrive
Deze Zuid-Afrika-bouwstenen kregen van jullie een 10!
Riksja reiziger aan het woord: Ellen vertelt over Zuid-Afrika
Zuid-Afrikaans wijnen proeven in Nederland
5x bijzonder overnachten in Zuid-Afrika
Paardrijden in St. Lucia
Wild Card Zuid-Afrika?

Liever bellen?

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur -17:30 uur