Bouw je Zuid-Afrika familiereis 

Individuele familiereis Zuid-Afrika

Met het gezin een reis naar Zuid-Afrika maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Zuid-Afrika is geschikt voor het hele gezin. Zuid-Afrika is moderner en veiliger dan veel mensen denken. De infrastructuur is goed en het comfort ligt op een westers niveau. Reis per huurauto op je eigen tempo langs de highlights, ga spoorzoeken in de bush, fietsen door de wijngaarden en walvisspotten voor de kust.

Gezinsvakantie Zuid-Afrika safari

We hebben een aparte website gemaakt voor Zuid-Afrika reizen met kinderen en tieners: Riksja Family Zuid-Afrika. Je slaapt onderweg in een mix van accommodaties: een safaritent in de bush, een struisvogelboerderij, een Victoriaans hotel in Kaapstad of een Kaap-Hollands wijnhuis. Wij houden rekening met wensen die je als gezin hebt: ruime appartementen of familiekamers, vaak een zwembad, en een niet te vol programma, maar een goede balans tussen rijden, rust en erop uit, in de natuur. Staat een safari op je bucketlist? Houd er dan rekening mee dat kinderen vanaf zes jaar vanwege veiligheid pas mee mogen met een game drive.

Onze Riksja Family Zuid-Afrika specialisten, Wendy en Jolanda, zijn meerdere keren met hun familie in  Zuid-Afrika geweest en hebben hier diverse blogs over geschreven.

 

Zuid-Afrika combineren met Botswana of Mozambique?
Je Zuid-Afrika familiereis combineren met het ongereptere Botswana of Mo

zambique? Dat kan! Botswana en Mozambique zijn vanwege de slechte wegen en langere afstanden wel vooral geschikt voor wat oudere kinderen. Je reist in deze landen avontuurlijk met een 4×4. Vooral voor Mozambique geldt dat het handig is om al enige 4×4 ervaring te hebben. Zo blijft de reis voor het hele gezin relaxt.

Voor Botswana en Mozambique hebben we geen speciaal familie product of familie kamers. Wel proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken en kunnen we meer rust in de reis in plannen.


Belangrijk
Sinds februari 2019 ben je officieel niet meer verplicht een originele geboorteakte of een uittreksel daarvan bij je te dragen als je met minderjarigen reist. Alleen bij uitzondering wordt hier nog om gevraagd.

Ondanks deze wijzigingen blijven wij adviseren om een geboorteakte of (internationaal) uittreksel daarvan mee te nemen als je met minderjarigen naar Zuid-Afrika reist, omdat luchtvaartmaatschappijen of douane beambten alsnog om dit document kunnen vragen. Je vraagt dit aan bij de gemeente.

Meer informatie hierover vind je op onze vliegticket en geboorteakte pagina.

Ben je gescheiden? Dan moet je als ouder wanneer je alleen met je kinderen reist schriftelijke toestemming krijgen van de andere ouder. Op deze regels wordt streng toegezien in Zuid Afrika.

 

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Zuid-Afrika bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family.

 

✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring               ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol         ✔ Je reis wordt 100% CO2-gecompenseerd
✔ Je ziet de highlights, maar net even anders          ✔ Leuk voor ouders én kids                      ✔ Een individuele rondreis voor jouw gezin