Gezinsvakantie Zuid-Afrika safariZuid-Afrika reizen met kinderen / tieners

Naar Zuid-Afrika met kinderen? Steeds meer reislustige ouders ontdekken dat rondreizen door Zuid-Afrika met (kleine) kinderen en tieners heel erg leuk is. Kinderen zijn nieuwsgierig en kijken op een andere manier naar de wereld. In Zuid-Afrika combineer je een avontuurlijke rondreis met een ontspannen vakantie. We hebben een aparte website gemaakt voor Zuid-Afrika reizen met kinderen: Zuid-Afrika Kids.

Zuid-Afrika is moderner en veiliger dan veel mensen denken. De infrastructuur is goed en het comfort ligt op een westers niveau. Reis per huurauto op je eigen tempo langs de highlights, ga spoorzoeken in de bush, fietsen door de wijngaarden en walvisspotten voor de kust.

Je slaapt onderweg in een mix van accommodaties: een safaritent in de bush, een struisvogelboerderij, een Victoriaans hotel in Kaapstad of een Kaap-Hollands wijnhuis. Wij houden rekening met wensen die je als gezin hebt: ruime appartementen of familiekamers, vaak een zwembad, en een niet te vol programma, maar een goede balans tussen rijden, rust en erop uit, in de natuur.

✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring               ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol         ✔ Je reis wordt 100% CO2-gecompenseerd
✔ Je ziet de highlights, maar net even anders          ✔ Leuk voor ouders én kids                      ✔ Een individuele rondreis voor jouw gezin

Klik hier om verder te gaan naar Zuid-Afrika Kids, voor Zuid-Afrika reizen met kinderen.

 

 

Vliegticket en geboorteakte Zuid-Afrikakaap-de-goed-hoop-zuid-afrika-kids

Reis je naar Zuid-Afrika met kind dan is dit belangrijk om te weten. Vanaf 1 juni 2015 ben je verplicht om van elk kind tot en met 17 jaar oud Engelse vertaling van de originele geboorteakte mee te brengen. Deze vraag je op bij de gemeente waar het kind geboren is. Reis je alleen met je kind of met een samengesteld gezin? Vaak komt het voor dat kinderen de achternaam van hun vader krijgen, waardoor hun achternaam afwijkt van die van de moeder. Wanneer je als moeder alleen op reis gaat met je kinderen dien je het volgende mee te nemen:

Voor kinderen van gescheiden ouders

Je moet als ouder wanneer je alleen met je kinderen reist schriftelijke toestemming krijgen van de andere ouder. Hiervoor kun je een formulier downloaden. Gebruik dit formulier als leidraad voor je toestemmingsbrief (in het Engels heet dit Parental Consent Affidavit) of vul het formulier in. Download hier het toestemmingsformulier.

Let wel op: dit formulier moet ondertekend worden door de persoon die toestemming geeft. Vervolgens moet het document bij een gemeentekantoor of notaris worden gecontroleerd op echtheid. In het Engels noemt men dit ook wel een ‘Commissioner of oaths’. De persoon die toestemming geeft moet daarbij aanwezig zijn. Dit document zal dan worden gestempeld of getekend als bewijs. Ook al heb je dezelfde achternaam, ze controleren hier zeer streng op. Het is daarom belangrijk om de juiste papieren mee te nemen. Ze aarzelen niet om je terug te sturen met de eerste vlucht naar huis, dus bereid je goed voor. Bel ons gerust bij twijfel.

Tenslotte moet je ook nog een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht om toegang te krijgen tot Zuid-Afrika.

Hier vind je de meest actuele informatie omtrent de regelgeving voor reizen met kinderen naar Zuid-Afrika.

Bovenstaande informatie geldt alleen voor reizigers met een Nederlandse paspoort; heb je een paspoort uit een ander land, dan kunnen andere regels gelden. Neem dan contact op met de Zuid-Afrikaanse Ambassade om te checken welke regels gelden voor jouw nationaliteit.

Verstuur je reisplan