Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Route 62 - Zuid-Afrika reisHoe reis je in Zuid-Afrika?

   Informatie voor je Zuid-Afrika vakantie

   Zuid-Afrika is vooral bekend door het Krugerpark en Kaapstad, maar Zuid-Afrika biedt veel meer. Geniet tijdens je Zuid-Afrika vakantie van een bezoek aan een Khula dorpje en maak kennis met de echte bevolking van Zuid-Afrika. Of bezoek een wijnproeverij in Stellenbosch en maak kennis met de rijke Nederlandse geschiedenis van dit plaatsje. Zuid-Afrika is een heel divers land en er is dan ook voor ieder wat wils tijdens je rondreis.

   Zelf rijden is dé manier om te reizen tijdens je Zuid-Afrika vakantie: allereerst heb je met een auto de vrijheid om je eigen reisritme te bepalen. We vinden het zelf ook prettig om te kunnen stoppen waar je wilt en niet afhankelijk te zijn van anderen. In Zuid-Afrika zijn de meeste wegen geasfalteerd en je rijdt aan de linkerkant van de weg. Nadat je de ruitenwisser een aantal keer hebt verwisseld met de richtingaanwijzers, went het links rijden snel. De meeste mensen reizen in een gewone huurauto door Zuid-Afrika en slapen ’s nachts in diverse accommodaties op de route. Omdat de wegen niet altijd in even goede staat verkeren kun je er ook voor kiezen om een deel met het vliegtuig af te leggen. En dit is ook zeker een uitkomst wanneer je minder dagen te besteden hebt.

    

   Een avontuurlijke manier om door Zuid-Afrika te reizen én intens te beleven is het rondreizen met een 4 Krugerpark met je 4x4 autowheel drive met een tent op het dak. In je eigen tempo beleef en zie je Zuid-Afrika. Aan het einde van de dag klap je je tent uit en slaap je op het dak van de auto. ’s Avonds geniet van je van de heldere sterrenhemel bij een kampvuur en klim je na een avontuurlijke dag in je tent. Je valt in slaap met dierengeluiden op de achtergrond. De volgende ochtend is je tent binnen 5 minuten weer ingeklapt en reis je weer verder naar de volgende camping. Met een 4×4 kun je op vakantie door Zuid-Afrika, Botswana, Zambia of Mozambique. Voor meer informatie over onze 4×4 rondreizen kun je op onze 4×4 pagina kijken.

   Wanneer je een beperkt aantal dagen tot je beschikking hebt en toch veel van Zuid-Afrika wilt zien kun je gebruik maken van een binnenlandse vlucht. Er gaan dagelijks vluchten van en naar Johannesburg, Kaapstad, Port Elizabeth en Durban. De meeste reiziger vliegen van Durban naar Port Elizabeth om tijd te besparen en vliegen over de Transkei heen. Heb je wel genoeg tijd dan is de Transkei een absolute aanrader. Deze provincie, welke tevens het geboorteland van Nelson Mandela is, is nog vrij onontdekt bij toeristen en hier vind je een ander soort Zuid-Afrika. Mocht je een binnenlandse vlucht in Zuid-Afrika nemen houd dan rekening met ongeveer 180 Euro per persoon voor een enkele reis. Vlieg je naar Zambia, Botswana of Mozambique dan ligt de prijs op ongeveer 300 Euro per persoon voor een enkele reis.

    

   lokale-partnerDoor middel van mijn reisplan kun je je keuze voor bouwstenen en/of rondreizen makkelijk naar ons doorsturen. Een e-mail mag natuurlijk ook. Wij sturen je dan zo snel mogelijk een compleet reisvoorstel met prijsopgave. Wil je daarna nog iets wijzigen, een andere accommodatie of toch een andere route? Geen probleem dan sturen we je vrijblijvend een nieuw voorstel. Samen met onze reisspecialist stel je je ideale reis samen. Deze kun je vervolgens makkelijk boeken met je persoonlijke boekingslink. Als we deze hebben ontvangen, gaan we direct aan de slag en ontvang je zo snel mogelijk een definitieve bevestiging, zodra wij bericht van onze lokale vertegenwoordiger in Zuid-Afrika hebben gekregen. Heb je vragen, dan kun je ons altijd even bellen.

    

    

   De meeste reizigers beginnen hun Zuid-Afrika vakantie in de hoofdstad Johannesburg. Afhankelijk van rondreis-zuid-afrika-vrouwje aankomsttijd heb je een meet & greet met onze lokale agent op het vliegveld. Hij/zij helpt je op weg en begeleidt je ook naar het autoverhuurbedrijf. Nadat je de huurauto in ontvangst hebt genomen kun je op weg naar je eerste accommodatie. Je kunt starten met de bouwsteen Een ontspannen beginnetje. Wij raden je aan om na aankomst niet direct uren in de auto te rijden. Het is prettiger en veiliger om eerst even te acclimatiseren en uit te rusten van je vlucht, hier houden wij rekening mee in je reisplan. Kom je ’s avonds laat aan dan neem je de shuttlebus naar het hotel nabij de luchthaven van Johannesburg. Na een goede nachtrust word je ’s morgens opgewacht in het hotel door onze lokale agent, waarna je na overhandiging van de routebeschrijving en de huurauto op pad kunt. Kom je in Kaapstad aan, dan plannen we een transfer naar je accommodatie voor je in.

   kruger-zebraTwee weken:

   Wanneer je twee weken de tijd hebt kun je je het beste op één gebied concentreren. Wil je dolgraag naar het Krugerpark dan zou de Eastern Nature Trail goed op je wensen kunnen aansluiten. Als je juist graag Kaapstad en omgeving wilt ontdekken tijdens je vakantie dan zou de rondreis Kaapse Pracht je wellicht wel aanspreken.

   Drie weken:

   Als je drie weken de tijd hebt dan kun je van Johannesburg naar Kaapstad rijden met daarbij een binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth om tijd te winnen. We hebben diverse rondreizen die 3 weken duren en ze gaan allemaal van Johannesburg naar Kaapstad. Indien je dit wilt kunnen we de rondreis ook omdraaien van Kaapstad naar Johannesburg. Je reist individueel met je eigen huurauto. Eén van onze favorieten is de rondreis South Africa Experience omdat je met deze rondreis zowel in een privé reservaat verblijft bij het Krugerpark als echt in het Krugerpark zelf slaapt.

    

   Vier weken:

   Als je vier weken de tijd hebt kun je het gehele stuk van Johannesburg naar Kaapstad met de auto afleggen, inclusief de onbekendere Transkei Wildcoast provincie. Speciaal hiervoor hebben de rondreis Zuid-Afrika Zonder Grenzen samengesteld.

   We wensen je veel plezier bij de voorbereiding en het samenstellen van je Zuid-Afrika reis.