Route 62 - Zuid-Afrika reis

Route 62 - Zuid-Afrika reisHoe reis je in Zuid-Afrika?

Reisadvies en informatie voor je Zuid-Afrika-vakantie

Zuid-Afrika is vooral bekend door het Krugerpark en Kaapstad, maar Zuid-Afrika biedt veel meer. Lees hier meer over ons advies over hoe je het beste door Zuid-Afrika reist. Want wat kies je? Ga je naar Johannesburg of bezoek je een wijnproeverij in Stellenbosch? Zuid-Afrika is een heel divers land en er is dan ook voor ieder wat wils tijdens je rondreis. Wil je weten waar de bouwstenen en/of rondreizen liggen? Kijk dan op onze Zuid-Afrika-kaart.

Reisadvies Zuid-Afrika: het vervoer?

Zelf rijden is dé manier om te reizen tijdens je Zuid-Afrika-vakantie: allereerst heb je met een auto de vrijheid om je eigen reisritme te bepalen. We vinden het zelf ook prettig om te kunnen stoppen waar je wilt en niet afhankelijk te zijn van anderen. In Zuid-Afrika zijn de meeste wegen geasfalteerd en je rijdt aan de linkerkant van de weg. Nadat je de ruitenwisser een aantal keer hebt verwisseld met de richtingaanwijzers, went het links rijden snel. De meeste mensen reizen in een huurauto door Zuid-Afrika en slapen ’s nachts in diverse accommodaties op de route. Omdat de wegen op de route van Johannesburg naar Kaapstad niet altijd in even goede staat verkeren, kun je er ook voor kiezen om een binnenlandse vlucht in Zuid-Afrika te nemen.

Een avontuurlijke manier om door Zuid-Afrika te reizen én de reis intens te beleven, is het rondreizen met een 4Reisadvies Zuid-Afrika -wheel-drive met een tent op het dak. In je eigen tempo beleef en zie je Zuid-Afrika. Aan het einde van de dag klap je je tent uit en slaap je op het dak van de auto. ’s Avonds geniet van je van de heldere sterrenhemel bij een kampvuur en klim je na een avontuurlijke dag in je tent. Je valt in slaap met dierengeluiden op de achtergrond. De volgende ochtend is je tent binnen vijf minuten weer ingeklapt en reis je verder naar de volgende camping. Met een 4×4 kun je op vakantie door Zuid-Afrika, Botswana, Zambia of Mozambique. Voor meer informatie over onze 4×4-rondreizen kun je op onze 4×4-pagina kijken.

Wanneer je een beperkt aantal dagen tot je beschikking hebt en toch veel van Zuid-Afrika wilt zien, kun je gebruik maken van een binnenlandse vlucht. Er gaan dagelijks vluchten van en naar Johannesburg, Kaapstad, Port Elizabeth en Durban. De meeste reizigers vliegen van Durban naar Port Elizabeth om tijd te besparen en vliegen over de Transkei heen. Heb je wel genoeg tijd dan is de Transkei een absolute aanrader. Deze provincie, die het geboorteland van Nelson Mandela is, is nog vrij onontdekt bij toeristen en hier vind je een ander soort Zuid-Afrika. Mocht je een binnenlandse vlucht in Zuid-Afrika nemen, houd dan rekening met ongeveer € 180,- per persoon voor een enkele reis. Vlieg je naar Zambia, Botswana of Mozambique dan ligt de prijs op ongeveer € 300,- per persoon voor een enkele reis.

Hoe stel je je Zuid-Afrika-reis samen?

Lokale partners Zuid-AfrikaAan de hand van onze kaart van Zuid-Afrika en mijn reisplan kun je makkelijk jouw favoriete Zuid-Afrika bouwstenen en/of Zuid-Afrika rondreizen selecteren en naar ons doorsturen. Een e-mail sturen mag natuurlijk ook. Wij sturen je dan zo snel mogelijk een compleet reisvoorstel met prijsopgave, natuurlijk is dit helemaal gratis en vrijblijvend. Wil je daarna nog iets wijzigen, een andere accommodatie of toch een andere route? Geen probleem, dan sturen we je vrijblijvend een nieuw voorstel. Samen met onze reisspecialist stel je je ideale Zuid-Afrika-reis samen. Is deze naar wens? Dan kun je hem boeken en gaan we direct aan de slag. Je ontvangt zo snel mogelijk een definitieve bevestiging, zodra wij bericht van onze lokale vertegenwoordiger in Zuid-Afrika hebben gekregen. Heb je vragen, dan kun je ons altijd even bellen.

 

Lokale vrouwenWelke route in Zuid-Afrika?

De meeste reizigers beginnen hun Zuid-Afrika-vakantie in de hoofdstad Johannesburg. Afhankelijk van je aankomsttijd heb je een meet & greet met onze lokale agent op het vliegveld. Hij/zij helpt je op weg en begeleidt je ook naar het autoverhuurbedrijf. Nadat je de huurauto in ontvangst hebt genomen kun je op weg naar je eerste accommodatie. Je kunt je vakantie in Zuid-Afrika starten met de bouwsteen Een ontspannen beginnetje. Wij raden je aan om na aankomst niet direct uren in de auto te rijden. Het is prettiger en veiliger om eerst even te acclimatiseren en uit te rusten van je vlucht, hier houden wij rekening mee in je reisplan. Kom je ’s avonds laat aan, dan neem je de shuttlebus naar het hotel nabij de luchthaven van Johannesburg. Na een goede nachtrust word je ’s morgens opgewacht in het hotel door onze lokale agent, waarna je na overhandiging van de routebeschrijving en de huurauto op pad kunt. Kom je in Kaapstad aan, dan plannen we een transfer naar je accommodatie voor je in.

Zuid-Afrika - Kruger zebraOns Zuid-Afrika advies voor twee weken:

Wanneer je twee weken de tijd hebt, kun je je het beste op één gebied concentreren. Wil je dolgraag naar het Krugerpark dan zou de Eastern Nature Trail goed op je wensen kunnen aansluiten. Als je juist graag Kaapstad en omgeving wilt ontdekken tijdens je vakantie, dan zal de rondreis Kaapse Pracht je wellicht wel aanspreken.

Ons Zuid-Afrika-advies voor drie weken:

Als je drie weken de tijd hebt, dan kun je van Johannesburg naar Kaapstad rijden met daarbij een binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth om tijd te winnen. We hebben diverse rondreizen die drie weken duren en ze gaan allemaal van Johannesburg naar Kaapstad. Indien je dit wilt, kunnen we de rondreis ook omdraaien van Kaapstad naar Johannesburg. Je reist individueel met je eigen huurauto. Een van onze favorieten is de rondreis South Africa Experience, omdat je met deze rondreis zowel in een privéreservaat verblijft bij het Krugerpark, als echt in het Krugerpark zelf.

Ons Zuid-Afrika-advies voor vier weken:

Als je vier weken de tijd hebt, kun je het gehele stuk van Johannesburg naar Kaapstad met de auto afleggen, inclusief de onbekendere Transkei Wildcoast-provincie. Speciaal hiervoor hebben we de rondreis Zuid-Afrika Zonder Grenzen samengesteld.

We wensen je veel plezier bij de voorbereiding en het samenstellen van je Zuid-Afrika-reis.

Heeft deze informatie je geholpen?

106,25% vond deze informatie nuttig (gebasseerd op 24 beoordelingen)

Vote DownVote Up
Laden...