Zwanger reizen door Zuid-Afrika? Reis malaria-vrij.

Je reis is geboekt, het reisschema ligt klaar en de nodige folders en boeken zijn doorgebladerd. En dan, een paar weken voor vertrek, blijk je zwanger te zijn. Wat een geweldig nieuws! Maar hoe zit het nu met je Zuid-Afrika reis? Kan deze wel door gaan? En hoe zit het met malaria-vrije gebieden?

zwanger reizen door Zuid-Afrika

Gelukkig komt het niet al te vaak voor dat we iemands reisroute last-minute moeten omgooien. Maar mocht dit nodig zijn dan helpen we je hier graag bij. We kijken dan welke onderdelen nog wel kunnen en waar we de reis moeten bijschaven. Houd in de gaten dat het omboeken van al vastgelegde reisonderdelen kosten met zich mee kan brengen.

Ben je al zwanger of hoop je dat in de nabije toekomst te worden? Kies dan van tevoren al voor een reis door malaria-vrije gebieden.

Je slaat het gebied over van het Kruger National Park tot aan de oostkust bij het Hluhluwe National Park. Hiervoor wordt aangeraden malariapillen te slikken (mits het malariaseizoen is). De meest up-to-date informatie verkrijg je bij de GGD, KLM Travelclinic of andere medische instelling.

Gelukkig barst het in Zuid-Afrika van de prachtige wildparken, variërend in grootte. Waar je volop dieren kunt spotten onder begeleiding van een ranger of op eigen houtje met een selfdrive. Dus wees niet bang, er zijn genoeg opties om zorgeloos op safari te gaan en niet aan de malariatabletten te denken. Hieronder heb ik een aantal op een rijtje gezet:

Safaritent tijdens je Zuid-Afrika rondreis

Safaritent in Entabeni

Pilanesberg en Entabeni

Ten noorden van Johannesburg liggen de wildparken Entabeni en Pilanesberg. Hier kun je zorgeloos op safari, zonder je druk te maken over eventuele malariamuggen. Met wat geluk spot je de Big 5. Bekijk hiervoor onze afwisselende bouwsteen Zorgeloos zebraspotten waarin je beiden parken met elkaar combineert. In Entabeni ga je op pad met een ervaren ranger terwijl je in Pilanesberg erop uit trekt met je eigen huurauto. Voor de echte safari beleving slaap je binnen de grenzen van het park.

 

 

Olifanten in Addo Elephant Park

Addo Elephant Park

Zoals je misschien al zou verwachten, spot je in Addo Elephant Park voornamelijk veel olifanten. Daarnaast is het een Big 5 park waar je met een beetje geluk zelfs ook het luipaard van je lijstje kunt vinken. De kans is groter dat je wordt getrakteerd op zwijntjes, kudu’s, zebra’s en buffels. Met een nightdrive (zelf geregeld bij de receptie van het park) spotte ik hier twee mannetjes leeuwen en een jakhals aan z’n avondmaaltijd. Je verblijft in een kleinschalig guesthouse net buiten het park. Bekijk onze bouwsteen Addo’s grijze reuzen.

 

 

Dieren spotten aan de Oostkaap

Sibuya Game Reserve

In de Oostkaap regio, niet ver van de stad Port Elizabeth, ligt het Sibuya Game Reserve waar je malariavrij op safari kunt. Met onze bouwsteen Safari aan de Kaapse kust rijd je eerst naar het plaatsje Kenton-on-Sea. Vervolgens vaar je met een bootje naar Sibuya en kom je aan bij je safaritent met uitzicht op de kronkelende rivier. A stay with a view! Je verblijf is heel kleinschalig; er staan maar tien safaritenten. Ook dit park is een Big 5 gebied waar je met een ervaren ranger de bosjes afspeurt naar wild. Keer na zonsondergang terug voor het diner bij het kampvuur.

Zien we jou binnenkort in deze malariavrije safari-gebieden? Bekijk onze Zuid-Afrika bouwstenen en stel je eigen reis samen.

 

 

 

Vraag hier je portie inspiratie aan!

Ben je je nog aan het oriënteren op Zuid-Afrika en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan.

Bekijk ook eens...

Zuid-Afrika Pretoria een ontspannen beginnetje

Welke optie wil je aanvragen?

Een ontspannen beginnetje
Optionele excursie: fietstocht door Soweto
Verander je verblijf: slaap in een airporthotel bij Johannesburg
x
+

Lees ook...