drakensbergwolken zuid afrika

Zuid-Afrika reistips van onze Facebook-volgers

Struisvogels bij HeidelbergVia Facebook vroegen we onze reizigers en volgers om hun beste reistips voor Zuid-Afrika met ons te delen. Daar kwamen zulke leuke reacties uit dat we de meest genoemde en meest originele tips wilden delen op ons reisblog.

Van alle reacties kwamen tips over Kaapstad en het Kaaps schiereiland het meest naar voren. Van het beklimmen van de tafelberg tot slimme restaurant en shop tips. Van de wildparken werd Drakensbergen veel genoemd. Erg populair is de tuinroute (tussen Kaapstad en Addo National Park): Van walvissen spotten tot relaxen en wijntjes drinken in Stellenbosch, maar ook actief wandelen in Tsitsikamma National Park en een bijzonder verblijf bij een werkende struisvogelboerderij.

 

zuid afrika kaapstad waterfrontTip 1: Kaapstad tips & trics

Maaike: Fiets van Kaapstad naar Blouberg en eet pizza sundowners bij Bue Peters (prachtig en veilig fietspad, is ongeveer drie kwartier fietsen), beklim Lions head, ga naar het “noon” kanonshot bij Signal Hill. Eet verse vis in Houtbay en pak de boot naar seal island. Ga shoppen op zaterdagochtend bij de Biscuit Mill! Kaapstad is top! Nog drie weken en dan mag ik weer, yeey. Baie lekker!

Laura: Ik vond eten bij het Gold Restaurant in Kaapstad erg leuk en lekker! Een vastgesteld menu van 14 gangen, wat neer komt op steeds wat kleine hapjes (à la tapas zeg maar). De gerechtjes zijn echter allemaal Afrikaans en dus leuk en lekker om zo veel verschillende dingen in één diner te mogen proeven.

Tabitha: Hou er rekening mee dat op zondagavond veel restaurants dicht zijn in Kaapstad, realiseer je dat het buiten Victoria Wharf veel leuker is. En ga als je tijd hebt naar de ongerepte West Kaap. Wanneer mogen we weer??

Meer lezen? Bekijk onze Kaapstad bouwsteen.

 

daphne drakensberg zuid afrikaTip 2: sterren kijken in Drakensberg

Irma: Sterren kijken (“en bijna kunnen aanraken”) in Drakensberg. Zuid Afrika is prachtig!

Erwin: Drakensbergen met een fantastische zonsondergang. Van daaruit kun je prachtige hikes maken. Daarna met de auto de Sani-Pass rijden naar Lesotho.

Maaike: Ook met de quad kan je door sani pas, en vergeet je paspoort niet als je een biertje gaat drinken in de hoogste bar.

Ook Ilse is erg enthousiast: Drakensbergen! Oribi gorge en the world highest swing! The Wild Coast! En vooral veel contact met locals.

Linda: Drakensbergen. Vooral de overnachting bij lokale bevolking en het bezoek aan de medicijn vrouw. En als je terugloopt genieten onder de sterrenhemel.

Meer lezen? Bekijk onze Drakensberg bouwsteen. 

 

Pilanesberg selfdrive safariTip 3: de Big 5 in malariavrij Pilanesberg

Pilanesberg is de ultieme safaribeleving (malariavrij) ten noorden van Johannesburg voor de fervent Zuid-Afrika gangers die nieuwe wildparken willen ontdekken. Vorig jaar Kruger, dit jaar Pilanesberg & Entabeni. Speur in je eigen huurauto naar de Big 5 middenin het vulkanische Pilanesberg en combineer dit met een typische bush beleving in het kleinschalige wildreservaat Entabeni. Ga op jeep safari met een ranger en volg de sporen in het wild voor een oog-in-oog ervaring met leeuwen, olifanten en andere dieren met onze bouwsteen Zorgeloos zebra’s spotten.

Noortje denkt er precies zo over: Pilanesberg NP, ook wel klein Kruger genaamd. Prachtig landschap, Big 5 en geen malariatabletten nodig.

 

fietsen wijn proost zuid afrikaTip 4: mountainbiken in Stellenbosch

Marloes: Absoluut mountainbiken van wijnboerderij naar wijnboerderij!

Fanny: Wijn proeven in Stellenbosch en Franschhoek.

Peter: Geen bijzondere tip, maar Stellenbosch is een leuke plaats om even te relaxen en te genieten van deze wijnstreek.

Onze bouwsteen Fietsen tussen de wijnranken is inderdaad niet alleen voor fijnproevers en wijnliefhebbers. Stellenbosch is een plaats om te relaxen en te genieten. Onze keus voor de fiets als vervoersmiddel is met name vanwege de weggetjes tussen de ranken door. Een bijkomstigheid is dat je niet meer achter het stuur hoeft en dus tijdens het wijn proeven ook je glas leegt kunt drinken. Je slaapt tussen de wijnvelden en geniet ’s avonds – als de dagjestoeristen uit Kaapstad weg zijn – van een rustige en heerlijke maaltijd bij één van de vele restaurants in de Dorpsstreet.

 

zuid afrika boerderij

Tip 5: slapen op een struisvogelboerderij

Dennis: Een struisvogel recht in de ogen kijken bij Thuis op de Route 62.

Zuid-Afrika telt meer dan 40.000 boerderijen, reden voor ons om een nachtje te slapen op zo’n Afrikaanse plaas (boerderij). We hebben een familie gevonden die het woord gastvrijheid heeft uitgevonden en je meeneemt in hun dagelijks leven. Je slaapt op een boerderij met meer dan 1500 dieren (schapen, koeien, struisvogels) en een stuk grond met tarwe, groenten en kruiden. Klim achterin het bakkie van de boer en help met voeren, schapen tellen of luister naar de passievolle verhalen. Om het boerenleven echt te proeven legt boer Neels ’s avonds de heerlijkste struisvogelbiefstukken op de braai.

 

drakensberghikers zuid afrikaDit is slechts een greep uit de vele reacties die we kregen.

Wil je alle reacties en tips teruglezen? Kijk dan op onze Facebook pagina.

Heb je zelf leuke ervaringen, tips of foto’s van je Zuid-Afrika reis? We zouden het leuk vinden als je deze met ons wilt delen. Mail ze ons.

 

 

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

Bekijk ook eens...

Zuid Afrika op de fiets tussen de wijnranken

Welke optie wil je aanvragen?

Op de fiets tussen de wijnranken
Verander je verblijf: bijsonder plekkie Kaapse wine estate
Optionele excursie: hiken door de wijngaarden bij Stellenbosch
Optionele excursie: wildspotten te paard in Stellenbosch
Optionele excursie: ritje met de wijntram in Franschhoek
Optionele excursie: foodtour door Stellenbosch
x
+
Reis Zuid Afrika, wandelen in de Drakensberg

Welke optie wil je aanvragen?

Drakensberg staproete
Optionele excursie: ziplineavontuur
Optionele excursie: steppen
Verander je verblijf: bijsonder plekkie Giants Castle
x
+

Lees ook...

Kaapstad uitzicht

Kaapstad: wat ga jij doen?

1 maart 2014
| inspiratie
route-zuid-afrika-wijn

Pinotage, een smakelijke Zuid-Afrikaanse wijn

4 december 2013
| leuke-weetjes