Waarom Zuid-Afrika als huwelijksreisbestemming

Waarom Zuid-Afrika als huwelijksreisbestemming? Reiziger Karlijn vertelt het je. Op 2 september 2017 is zij in het spreekwoordelijke “huwelijksbootje” gestapt. Twee dagen later vloog zij richting Johannesburg om na te genieten van de bruiloft. In deze blog vertelt zij haar ervaringen en waarom zij voor Zuid-Afrika koos als bestemming voor haar huwelijksreis.

Na een eerdere reis naar Namibië & Botswana hadden mijn inmiddels man en ik de wens om nog eens terug te gaan naar Afrika. De reis naar Namibië & Botswana was echt fantastisch. De vriendelijke bevolking, leegte van de landschappen, afwisselende natuur en het wild life hadden op ons veel indruk gemaakt. Het beeld dat ik daarentegen van Zuid-Afrika had was dat het moderner is dan de buurlanden Namibië en Botswana en dichtbevolkter. Hier was ik erg nieuwsgierig naar. Wat zouden de verschillen zijn die we zouden gaan ervaren en hoe is een Afrikaans metropoolstad als Kaapstad? Ook de veelzijdigheid van het land sprak mij ontzettend aan. Zo rijd je op de ene dag langs de Panoramaroute met haar hoge bergtoppen en diepe kloven en de volgende dag bevind je je midden in een wildpark. Ook de combinatie met kleine Koninkrijken als Swaziland en Lesotho is uniek aan Zuid-Afrika. Zover de reden om überhaupt een reis naar Zuid-Afrika te maken.

Maar waarom als huwelijksreis. Daar zijn veel redenen voor. Wij zijn geen echte strandgangers en zijn daarom altijd op zoek naar een reisbestemming waar veel te zien en te doen is. Maar voor onze huwelijksreis vonden we het toch wel fijn om ergens wat te kunnen relaxen. Zuid-Afrika bied een aantal fijne strandplekjes zoals Sodwana Bay, Umhlanga, Jeffreys Bay of de stranden van Kaapstad zoals Campsbay. Ook kun je heel gemakkelijk doorvliegen naar het beroemde strandparadijs Mauritius.

In Zuid-Afrika heb je in vergelijking tot andere Afrikaanse landen veel soorten accommodaties. Zodoende konden wij in onze reis gemakkelijk wat aanpassingen maken om de reis net wat comfortabeler of meer bijzonder te maken. Op een aantal locaties kozen wij dan ook voor de Bijsonder Plekkie mogelijkheid. Zoals bij Stellenbosch. In plaats van in een guesthouse in het centrum van het stadje sliepen wij twee nachten op een wijnboerderij. Deze mooi wit gepolijste boerderij lag midden tussen de wijnranken, vanaf je ligbed bij het zwembad had je weids uitzicht over de omgeving. De heerlijke wijnen en Afrikaanse Boboti heeft dit verblijf voor ons echt tot een rustpunt in de reis gemaakt.

Het fijne aan reizen door Zuid-Afrika is dat je gemakkelijk zelfstandig met eigen huurauto rond kunt trekken. Op mijn huwelijksreis wilde ik graag lekker met z’n tweetjes zijn, persoonlijke aandacht voor elkaar om samen na te praten van de bruiloft en samen te genieten van de ervaringen op reis.

Wij denken nog heel vaak terug aan de fantastische reis en de vele bubbels die op onze kamer stonden.

Overtuigd? Ja ik wil. In 3 weken leg je de Panoramaroute af, sta je oog in oog met de Big Five, ontdek je het koninkrijk Swaziland, wandel je door de majestueuze Drakensberg en ontdek je de wijstreken en kustplaatsen van Kaapstad. Bekijk hier onze Zuid-Afrika huwelijksreis.

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen.

 

 

Bekijk ook eens...

Zuid Afrika op de fiets tussen de wijnranken

Welke optie wil je aanvragen?

Op de fiets tussen de wijnranken
Verander je verblijf: bijsonder plekkie Kaapse wine estate
Optionele excursie: hiken door de wijngaarden bij Stellenbosch
Optionele excursie: wildspotten te paard in Stellenbosch
Optionele excursie: ritje met de wijntram in Franschhoek
Optionele excursie: foodtour door Stellenbosch
x
+

Lees ook...