Reis Zuid Afrika, wandelen in de Drakensberg

Deze Zuid-Afrika-bouwstenen kregen van jullie een 10!

Veel reizigers gaan met ons op reis en feedback krijgen we heel graag. We hebben daarom onze enquêtes bekeken en de feedback van al onze reizigers verwerkt. Nogmaals bedankt voor jullie op- en aanmerkingen! Doordat jullie als reizigers ons wijzen op de dingen die fantastisch waren, maar ook de dingen die beter kunnen, kunnen wij onze producten en service verder optimaliseren.

We delen graag onze successen en zijn zeer trots dat onderstaande vijf bouwstenen met een dikke tien beoordeeld worden door onze reizigers. Benieuwd welke toppers dit zijn? Lees hieronder verder.

dieren spotten tijdens wandelsafari

#1 – Stap in het wild

Op een andere manier het Krugerpark verkennen? Dat kan met deze wandelsafari. Je wandelt gemiddeld 4 uur per dag onder begeleiding van een ranger. Op zoek naar de dierensporen en hopelijk oog in oog met de wilde dieren. Houd je ogen en oren open. Je slaapt in een eenvoudig bushcamp middenin een Big 5 wildreservaat. Spannend!

Bekijk hier de bouwsteen Stap in het wild.

#2 – Drakensberg staproute

Wandelschoenen aan en op pad door de groene valleien, langs bergbeekjes en over hoge bergtoppen. Dat is de Drakensbergen: een uitgestrekte bergketen in het KwaZoeloe-Natal gebied. Bepaal je eigen tempo, want er zijn wandelroutes van alle niveaus. Deze bouwsteen is in te plannen als afsluiter van een reis door het noordoosten. Of als mooie natuurrijke tussenstop in een 3-weekse reis door heel Zuid-Afrika.

Bekijk hier de bouwsteen Drakensberg staproute.

#3 – Lesotho Mountain Trail

Wandelen in de bergen spreekt blijkbaar erg aan. Want ook deze tweede bouwsteen op hoogte scoort hoge punten. Je bezoekt een  koninkrijk binnen Zuid-Afrika: Lesotho. Weinig reizigers hebben de tijd om dit afgelegen hooggebergte te bezoeken. Waardoor het ook nog weinig ontdekt voelt. Je wordt begeleid door het Basotho volk, die als herders te paard hun land laten zien. Een fijne bijkomstigheid: alles wat je hier uitgeeft komt ten goede aan de ontwikkeling van dit gebied en lokale projecten.

Bekijk hier de bouwsteen Lesotho Mountian Trail.

Soweto Tuk-Tuk tour

Verken Soweto per fiets of Tuk-Tuk

#4 – Ubuntu in Soweto

Johannesburg onveilig? Of juist onontdekt? Fiets onder begeleiding van een gids door de straten van Johannesburg. Per Tuk-Tuk is ook mogelijk. En slaap in een lokale bed & breakfast in de wijk Soweto. Door de jaren heen is er veel veranderd in deze bekende township, bekend van inwoners zoals Nelson Mandela en Desmond Tutu. Geen golfplaten hutjes maar moderne rooftop bars en gezellige shebeens (bars) op de hoek van de straat waar je met de locals een biertje drinkt.

Bekijk hier de bouwsteen Ubuntu in Soweto.

#5 – Thuis op de Route 62

Meer kennismaken met de lokale cultuur kan in deze bouwsteen. In een glooiend landschap tussen Oudtshoorn en Heidelberg bevindt zich het boerenland met de volstruis (struisvogel). Je overnacht op een Afrikaanse plaas (boerderij) waar de familie je een kijkje in de keuken geeft. Zeer gastvrij werd ik opgevangen en boer Niels vertelde honderduit over zijn boerenbedrijf. Geen toeristische struisvogelfarm maar een echte werkende boerderij waar de vrouw des huizes het guesthouse runt. Je schuift ’s avonds aan en eet wat de pot schaft. Maar alles is heerlijk en vers bereid!

Bekijk hier de bouwsteen Thuis op de Route 62.

Ga terug naar het overzicht van alle blogs

Geen reacties

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verstuur je reisplan