Reis Zuid Afrika, wandelen in de Drakensberg

Deze Zuid-Afrika-bouwstenen kregen van jullie een 10!

Veel reizigers gaan met ons naar Zuid-Afrika en gelukkig krijgen we veel feedback via onze enquêtes. We hebben voor 2017 weer de balans opgemaakt. Nogmaals bedankt voor jullie op- en aanmerkingen! Doordat jullie als reizigers ons wijzen op de dingen die fantastisch waren, maar ook de dingen die beter kunnen, kunnen wij ons werk én onze reizen en bouwstenen blijven verbeteren.

Successen mogen natuurlijk ook gedeeld worden. We zijn hartstikke trots dat deze vijf bouwstenen met een dikke tien beoordeeld worden door onze reizigers:

dieren spotten tijdens wandelsafari

#1 – Stap in het wild

Op een andere manier het Krugerpark verkennen? Dat kan met de wandelsafari ‘Stap in het wild’. Je wandelt samen met een ranger zo’n vier uur per dag door het park. Onderweg ga je op zoek naar dierensporen en kom je hopelijk oog in oog met wild te staan. Houd je ogen en oren dus open! Je slaapt in een eenvoudig bushcamp midden in een Big Five wildreservaat. Spannend!

Bekijk hier de bouwsteen Stap in het wild.

#2 – Drakensberg staproute

Wandelschoenen aan en op pad door groene valleien, langs bergbeekjes en over hoge bergtoppen. Dit zijn de Drakensbergen: een uitgestrekte bergketen in het KwaZoeloe-Natalgebied. Bepaal je eigen tempo, want er zijn wandelroutes voor alle niveaus. Deze bouwsteen is in te plannen als afsluiter van een reis door het noordoosten, of als mooie natuurrijke tussenstop in een drieweekse reis door heel Zuid-Afrika.

Bekijk hier de bouwsteen Drakensberg staproute.

#3 – Lesotho Mountain Trail

Wandelen in de bergen spreekt blijkbaar aan, want ook de bouwsteen’Lesotho Mountain Trail’ scoort hoge punten! Je bezoekt een bijzonder koninkrijk dat door Zuid-Afrika omsloten wordt: Lesotho. Weinig reizigers hebben de tijd om het afgelegen hooggebergte te bezoeken, waardoor het ook nog weinig ontdekt voelt. Je wordt begeleid door de Basotho-stamleden, die als herders te paard hun land laten zien. Een fijne bijkomstigheid: alles wat je hier uitgeeft komt ten goede aan de ontwikkeling van dit gebied en projecten ter plekke.

Bekijk hier de bouwsteen Lesotho Mountian Trail.

Soweto Tuk-Tuk tour

Verken Soweto per fiets of Tuk-Tuk

#4 – Ubuntu in Soweto

Johannesburg onveilig? Of is het juist onontdekt? Fiets onder begeleiding van een gids door de straten van Johannesburg, of stap in een tuktuk. Je slaapt in een knusse bed & breakfast in de wijk Soweto. Door de jaren heen is er veel veranderd in deze township, die zijn bekendheid vooral te danken heeft aan voormalig inwoners als Nelson Mandela en Desmond Tutu. Geen golfplaat hutjes, maar moderne rooftop bars en gezellige shebeens (bars) op de hoek van elke straat, waar je samen met de Afrikanen een biertje drinkt.

Bekijk hier de bouwsteen Ubuntu in Soweto.

#5 – Thuis op Route 62

Wil je nog meer proeven van de Zuid-Afrikaanse cultuur? Dan kan met de bouwsteen ‘Thuis op Route 62’. In een glooiend landschap tussen Oudtshoorn en Heidelberg bevinden zich uitgestrekte weilanden vol met volstruis (struisvogel). Je overnacht op een Afrikaanse plaas (boerderij), waar de familie je een kijkje in de keuken geeft. Anne-Lise vangt je gastvrij op en haar man, boer Niels, vertelt maar al te graag honderduit over zijn boerenbedrijf. Geen toeristische struisvogelfarm, maar een echte werkende boerderij waar de vrouw des huizes het guesthouse runt. Je schuift ’s avonds aan en eet wat de pot schaft. Maar geloof ons, alles is heerlijk en vers bereid!

Bekijk hier de bouwsteen Thuis op Route 62.

Ga terug naar het overzicht van alle blogs