Waarom je deze zomer écht nog naar Zuid-Afrika moet!

Ah, Zuid-Afrika… het is een land dat bij menigeen hoog op de bucketlijst staat. En terecht! Niet alleen is het bomvol wilde dieren (Artis, eat your heart out!), je kunt er het hele jaar prima rondreizen én er is zo goed als geen tijdsverschil – dag, jetlag! Waarom wij dan toch vinden dat je in onze zomer naar Zuid-Afrika moet? We geven je vier redenen!

Hluhluwe game drive#1. Winter = wild, wild en nog meer wild

Ergens naartoe reizen waar het winter is, klinkt (buiten wintersportvakantie) nooit als een goed plan. Maar vergis je niet! Wanneer wij onze Hollandse zomer vieren, is het in juni, juli en augustus nog steeds tussen de 20 en 25 graden in Zuid-Afrika. Niet verkeerd, toch? Mooie bijkomstigheid is dat het in deze winterperiode veel droger is in Kruger en omringende wildparken. Niet alleen vermijd je daarmee zelf de regenbuien, maar de dieren zijn actiever op zoek naar drinkplaatsen én er hangt minder blad aan de bomen. Het wordt dus een stuk gemakkelijker om wild te spotten!

#2. Je kunt alleen nu kajakken met walvissen

En over dat wild gesproken: dat vind je niet alleen in de safariparken. Van juni tot november trekken de southern right wales langs de kust. Hun broedplaats is rondom de kustplaats Hermanus. Je kunt de kolossen vanaf het land spotten, maar nog veel spectaculairder: ga met ze kajakken! De zeezoogdieren zijn vrij nieuwsgierig en hoewel je officieel driehonderd meter afstand dient te houden, willen ze nog weleens honderd meter van je vandaan opduiken. Hoewel je nooit 100% garantie hebt dat de walvissen zich laten zien, is het uitzicht vanaf het water schitterend en word je misschien wel vergezeld door een dolfijn of zeehond. Ook leuk, toch?

Robberg Natuurreservaat op de Tuinroute#3. De Tuinroute staat in bloei

De naam van de befaamde weg zegt het eigenlijk al: de Tuinroute biedt een zekere garantie op een bloemenzee, mits je tenminste in het juiste seizoen reist. En je raadt het al: dat is dus nu. Vanaf juli beginnen de bloemen te ontpoppen en vooral in augustus en september staat alles volop in bloei. Een kleurrijk spektakel!

#4. En niet onbelangrijk … het is er rustiger

Hoewel de winter dus een meer dan prima seizoen is om naar Zuid-Afrika te gaan, kiezen veel reizigers voor het veel drukkere december en januari. De mooiste slaapplekken zitten dan dus ook al snel vol. Het is toch jammer als je achter het net vist en voor een B-keuze moet gaan, nietwaar? Want zeg nou zelf: slapen in een houten bergcottage, op een schapenboerderij of in een typisch Afrikaanse rondavel … dat wil je toch gewoon?

Ga op Riksja-zomeravontuur

Hebben we inmiddels je aandacht? Ja? Mooi. We hebben namelijk twee fantastische rondreizen samengesteld (al zeggen we het zelf), waarbij je al over 48 uur in het vliegtuig kunt zitten – iets later mag natuurlijk ook. In twee of drie weken zie je alles (nou ja, oké, bijna alles) wat Zuid-Afrika te bieden heeft. Kies voor een toer langs de highlights – denk: Panoramaroute, Krugerpark, Tuinroute, Stellenbosch en Kaapstad – of kies voor een reis van het gebaande pad, waarbij je een andere kant van Zuid-Afrika leert kennen.

De fijnste slaapplekken en bijzondere activiteiten hebben we eigenhandig geselecteerd en natuurlijk regelen we ook een huurauto voor je, zodat je kunt gaan en staan waar je wilt. Vluchten mag je zelf boeken, maar kunnen wij ook voor je regelen! Onze lokale collega’s staan 24/7 voor je klaar. Je reist dus zelfstandig, maar met een ingebouwd vangnet. Ideaal!

Zuid-Afrika safari reisOf ga naar Kenia!

Wil je meer safari, dan kun je ook deze zomer nog 14 dagen naar Kenia. Je gaat dan op privé-safari samen met je eigen chauffeur/gids en bezoekt tijdens de grote trek de Masai Mara, maar ook Amboseli en Tsavo. Als kers op de taart verblijf je in het Maji Moto-camp van de Masai. Sluit af met een tropisch toetje aan de paradijselijke stranden van Diani Beach.

Bekijk ook eens...

Welke optie wil je aanvragen?

Ontdek de Kaap
Verander je verblijf: Bijsonder plekkie Kaapstad comfort
Optionele excursie: kerk- en townshiptour
Optionele excursie: Tafelberg wijnsafari
Optionele excursie: culinaire fietstocht
x
+

Lees ook...

10 feitjes over Zuid-Afrika

18 mei 2015
| leuke-weetjes
Bijenkorfhuisje

Bijsonder plekkie: overnachten in Zuid-Afrika

18 juni 2014
| inspiratie