Wild Card Zuid-Afrika

Tijdens je rondreis door Zuid-Afrika mag een bezoek aan wildparken natuurlijk niet ontbreken. Je hoopt op een ontmoeting met de Big Five: olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn. Bij elk park moet je bij aankomst een entreeprijs betalen. Bezoek je tijdens je Zuid-Afrika reis veel verschillende wildparken dan kun je misschien geld besparen door vooraf een zogenaamde Wild Card aan te schaffen.

Als je slechts een paar wildparken bezoekt dan komt een Wild Card niet gunstig uit de bus. Ga je echt speciaal naar Zuid-Afrika voor de nationale parken en bezoek je er (veel) meer dan de gemiddelde reiziger, dan heb je misschien wel baat bij deze kaart. Een Wild Card voor internationale bezoekers kost in 2019 ZAR4.530 voor twee personen samen (circa €273,-).

 

PE-safari-lodge-fotograaf-l

Veel bezochte parken die onderdeel uit maken van de Wild Card zijn:
– Addo Elephant Park
– Garden Route National Park (Knysna en Tsitsikamma)
– Golden Gate Highlands National Park
– Kruger National Park
– Table Mountain National Park (Boulders, Kaap de Goede Hoop)

In een gemiddelde tweeweekse rondreis door Zuid-Afrika bezoek je vaak de nationale parken Kruger, Addo, Tsitsikamma, de Tafelberg, de pinguïns bij Boulder’s Beach en Kaap de Goede Hoop; de entree voor deze parken kost opgeteld ZAR3.022 voor twee personen samen (circa €182,-). Een Wild Card levert dus niet altijd voordeel op, het is even wat rekenwerk. Wil je weten of deze kaart voor jou goedkoper is dan losse entreeprijzen? Kijk voor een overzicht van de entreegelden voor de belangrijkste wildparken in Zuid-Afrika en Swaziland op onze website.

huwelijksreis-zuid-afrika-safari-lodgeWild Card aanvragen

Je kunt een Wild Card het beste vooraf online aanvragen zodat hij via de post kan worden verstuurd. Houd er rekening mee dat het zo’n drie weken kan duren, voordat je de Wild Card via post ontvangt. Bij de entrees van sommige parken kun je de kaart ook aanvragen, maar niet overal. Wanneer je de Wild Card bij de entree wilt aanvragen, dan dien je vooraf ook het online aanvraagproces te doorlopen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van San Parks.

Zin gekregen om op safari te gaan? Laat je inspireren door onze safari bouwstenen in Zuid-Afrika. Combineer een kleinschalige bush lodge in een privé reservaat met zelf rijden in het Krugerpark met onze Safari! Safari! bouwsteen, of spot de Big 5 in malariavrij gebied met de bouwsteen Zorgeloos zebra’s spotten.

Lees ook...

Gamedrive Kruger

Een rush in de bush – op game drive i...

18 oktober 2013
| inspiratie