Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Walvisseizoen Zuid-Afrika

   Walvisseizoen Zuid-AfrikaVoor de kust van Zuid-Afrika kun je tussen juli en november walvissen spotten. Deze reusachtige dieren komen naar het relatief warme water om te spelen en te paren. Voor ons als reizigers een bijzondere ervaring om ze in het echt te zien. Al helemaal als er dan een kleintje naast zwemt. Je hebt de meeste kans om walvissen te spotten langs de kust tussen Plettenberg en Kaapstad. Er zijn een aantal specifieke ‘walvisspot-plaatsen’ gecreëerd waar je vanaf de wal met je verrekijker het water af kunt turen. Eén van de meest bekende plekken is de baai van Hermanus.

    

   Kajakken tussen de walvissenKajaktocht Hermanus

   In de baai van Hermanus kun je per kajak dichter bij de walvissen komen. Het water in de baai is rustiger dan op open zee en daardoor goed te bevaren, ook voor beginners. Een heel bijzondere encounter als je zelf met de kajak op zoek gaat naar de walvissen. Ook deze excursie is buiten het walvisseizoen een aanrader. Naast dolfijnen en zeeleeuwen heb je hier ook de kans om pinguïns te zien. Lees meer over Kajak zeesafari.

    

    

   Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

   1 reactie
   op 26 september 2016 om 11:35 uur

   […] buiten het walvisseizoen is deze excursie een aanrader, want in de andere maanden van het jaar maak je veel kans om al […]

   Reageren

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *