Waarom Zuid-Afrika? Overtuig je partner!

Je ziet het al helemaal voor je: een jeepsafari in Kruger, genieten van lekkere wijn in Stellenbosch, zelf rijden over oneindige wegen (vrijheid, op en top!) én afsluiten met een cocktail in bruisend Kaapstad. En eigenlijk wil je nog veel meer in je Zuid-Afrika-reis … maar je realiseert je dat er één kleine drempel is: hoe krijg je je reispartner mee? Twijfelt hij nog? Of wil hij dit jaar naar een totaal andere bestemming? Gebruik deze tips en hij is zo overtuigd. 😉zuid-afrika-accommodatie-xhosa-township

#1 Je kan er ‘bijna’ Nederlands praten

Bijna kun je je er gewoon Nederlands praten … ideaal toch? Ok, niet elk woord is in Zuid-Afrika hetzelfde. Dus als je er niets van verstaat, dán is de kans groot dat je er keihard om moet lachen. Even rijden onder een duikweg, stoppen bij de aftrekplek, een wegneemetes onderweg bestellen en héé, zien we daar nu een kameelperd? Reizen door Zuid-Afrika is zeker veel fun, of eigenlijk: Eksie-Perfeksie!

 

khulakids2#2 Je kan een potje mee voetballen

In Zuid-Afrika zijn ze er dol op: voetbal! In de stad, op het strand of in een van de townships van Kaapstad. Townships zijn gevormd in de tijd van de apartheid, maar tot de dag van vandaag leeft een groot deel van de bevolking nog steeds in deze (arme) buitenwijken. En veel hebben de jongens hier niet nodig voor een beetje geluk, slechts een bal en een paar medespelers is voldoende. Dus mannen: vaak vinden ze het leuk als je even mee trapt. Maar pas wel op: het niveau van de spelers zal je nog verbazen!

 

#3 Vlees, vlees en nog eens vlees

Braaien, dat is barbecueën toch? Nou, klein verschil: wij barbecueën op kolen en Zuid-Afrikanen doen het op hout. En de stukken vlees zijn hier echt wel een stuk groter. Dus nee: geen worstje of satéstokje in Zuid-Afrika, maar ‘slowfood’ en het vlees lang laten garen. Hmmm … al trek gekregen? Proef ook zeker als vleesliefhebber een keer ‘biltong’ (gedroogde reepjes vlees), ‘Mala Mogodu’ (een stoofpotje van orgaanvlees) of een stukje struisvogelvlees.
 

wijnstreek zuid afrika#4 Je houdt (misschien zelfs) geld over

Heb je daar nu voor gespaard? Want ja, heel interessant: al een paar jaar staat de Rand laag. Dus dat maakt een vakantie in Zuid-Afrika nog goedkoper. Zo  heb je een uitgebreid 3 gangenmenu voor minder dan €25,- per persoon, betaal je €1,- voor een kopje thee en drink je een biertje voor nog geen €1,50. Een volle tank komt neer op ongeveer €30,-.  Ja, je leest het goed: misschien houd je nog geld over voor andere dingen. Of niet. Maar feit is wel dat het nu voordelig is om naar Zuid-Afrika te gaan.

 

 

reisspecialisten zuid afrika#5 Werken al deze tips niet?

Wij denken dat je met deze vier tips best een eind komt, en je je partner ongetwijfeld overtuigd en mee naar Zuid-Afrika krijgt. Maar ook wij weten dat er een paar uitzonderingen zijn en sommige partners behoorlijk eigenwijs kunnen zijn. Dus blijken deze tips niet te werken? Pak dan je telefoon, toets ons telefoonnummer +31 (0)71 516 20 23 in en geef je telefoon snel door aan je reispartner. We doen ons best om hem te overtuigen met onze reiservaringen én enthousiasme. 😉Zuid-Afrika, sommige reizigers zijn na één reis verkocht en gaan snel weer terug. We begrijpen goed waarom en zijn zelf ook échte Zuid-Afrika fans. Je spot wilde dieren, slaapt in safarilodges, proeft wijn in Stellenbosch en maakt kennis met de Swazi. En dit is nog lang niet alles, dus waar wacht je op? Bekijk onze Zuid-Afrika reizen en bouw je eigen reis.

 

Bekijk ook eens...

safari prive park

Welke optie wil je aanvragen?

Safari! Safari!
Optionele excursie: zipline-avontuur in Hazyview
Optionele excursie: raften over de Sabie-rivier
Optionele excursie: ballonvaart in Hoedspruit
x
+

Welke optie wil je aanvragen?

Go Zuid-Afrika
Go Zuid-Afrika - bijsonder plekkie
x
+

Lees ook...

10 feitjes over Zuid-Afrika

18 mei 2015
| leuke-weetjes