Twee vrouwen alleen door Zuid-Afrika

Daar gaan we, twee vrouwen alleen door Zuid-Afrika

Twee vrouwen alleen door Zuid-AfrikaDaar gingen we dan… weken hadden we er naar toe geleefd en nu was het zover. We gingen op pad, met onze eigen huurauto dwars door Zuidelijk Afrika. Heel wat familie en vrienden hebben ons vragend aangekeken wanneer we vertelden over de reis die we geboekt hadden. Jullie? Als twee vrouwen alleen naar Zuid-Afrika? Hoe dichter we bij de vertrekdatum kwamen, hoe erger de zenuwen ook bij ons werden, maar het bleek nergens voor nodig.

Zuid-Afrika is ook voor 2 vrouwen erg goed te bereizen. We hadden ervoor gekozen om na onze vlucht eerst even te acclimatiseren en niet direct op pad te gaan. Even bijkomen van de lange vlucht en de eerste indrukken. In ons hotel in Johannesburg vielen we dan ook al snel in slaap. De volgende dag was het zover. Na uitleg van de route en een vreemde blik van degene die de auto aan ons overhandigde (je zag ‘m denken ‘waar zijn de mannen die bij deze twee vrouwen horen?’), kon ons avontuur beginnen. Deze dames gaan zonder man op pad. Wellicht is dat de reden geweest dat we ook net even wat extra tips and tricks toegestopt kregen…
Het trekken van een lootje bepaalde uiteindelijk wie als eerst achter het stuur mocht plaats nemen, toch even spannend! Eenmaal de stad uit lieten we de ergste drukte achter ons en werd het uitzicht wijds. De bewegwijzering was goed, zeker in combinatie met het routeboek dat we van Zuid-Afrika online hadden meegekregen. We vonden al gauw onze weg over kronkelende bergweggetjes en toerden door groene heuvels. Bij aankomst in Hazyview een zelfde verbaasde blik van de eigenaar, om ons heen kijkend of er nog een man zou binnenstappen. En vervolgens een hoop lovende woorden. Blijkbaar is het niet zo gewoontjes om als vrouwen alleen door Zuid-Afrika te reizen, de kick werd daardoor misschien zelfs nog wel groter. En het ging ons prima af al zeg ik het zelf.

Al met al zijn we 3 weken op pad geweest, een duidelijk routeboek met noodnummers en goede wegenkaarten bij de hand. De wegen zijn goed en de grote borden langs de weg loodsen je op de kruising gemakkelijk de juiste kant op.

Voordeel van een reis naar Zuid Afrika is misschien ook wel dat men er Afrikaans spreekt. ‘Hoe kom ik het snelst in Kaapstad?’ vertaalt zich simpelweg in ‘Hoe kom ek die gouste in Kaapstad?’, het taaltje zorgde geregeld voor grappige taferelen. En ben je toch nog compleet verdwaald, roep dan gewoon ‘Ek het verdwaal!!’

 

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

Bekijk ook eens...

Zuid-Afrika reis: nijlpaarden op bootsafari

Welke optie wil je aanvragen?

Knorrende nijlpaarden op bootsafari
Optionele excursie: Hluhluwe dagsafari
Optionele excursie: nachtsafari in iSimangaliso
Optionele excursie: paardrijden in iSimangaliso Wetland Park
Verander je verblijf: 'ons bijsonder plekkie'-guesthouse in Afrikaanse stijl
x
+

Lees ook...