Van de gebaande paden af

Van veel Zuid-Afrika reizigers horen we na thuiskomst dat ze zeker nog eens terug willen gaan naar het land van de Big 5, groene Drakensbergtoppen, fruitige Zuid-Afrikaanse wijntjes, indrukwekkende tuinroute en Zulu’s (meer lezen? Kijk bij onze Zuid-Afrika reizen). Nogmaals toeren langs ongerepte kuststroken, tijdens een gamedrive weer gaan speuren naar wild, maar ook lekker gaan slenteren langs marktjes en souvenirwinkeltjes in het bruisende Kaapstad. Naast deze hoogtepunten, is het des te leuker om nieuwe plekjes te gaan ontdekken.

 

Zelf zitten we ook niet stil en zijn we ook altijd weer op zoek naar de leukste plekken. Voor reizigers die voor het eerst naar Zuid-Afrika gaan, maar ook voor reizigers die het land al vaker hebben bezocht en wat meer van de gebaande paden af willen gaan. Zo hebben we de website van Riksja Zuid-Afrika vernieuwd, we hebben reisonderdelen verbeterd en nieuwe belevenissen toegevoegd. Hieronder het resultaat. Nieuwe bouwstenen, die de doorgewinterde Zuid-Afrika-ganger zullen aanspreken, maar zeker ook de kennismaker die voor het eerst een bezoek aan het land gaat brengen.

 

Zorgeloos zebra’s spotten

 

Rijdend door de velden en heuvels zoek je naar de sporen van de nacht. Op eigen houtje in Pilanesberg en met een ervaren ranger in het minder bekende Entabeni natuurreservaat. Deze ultieme malariavrije safaribeleving ten noorden van Johannesburg is de uitgelezen kans voor de fervent Zuid-Afrika ganger die nieuwe wildparken willen ontdekken. Vorige keer speuren naar de big 5 in Kruger, deze keer in Pilanesberg en Entabeni.

 

Lees de volledige dag-tot-dag beschrijving van deze malariavrije safari.

 

Klik met de Xhosa

 

Ontmoet de Xhosa bevolking en beleef dé tuinen van Afrika. Cultuur en natuur komen samen in deze bouwsteen. Je krijgt een kijkje in het leven van alledag, terwijl je met je lokale gids door de straten van de Xhosa gemeenschap wandelt. Geen toeristenshow, maar een oprechte toer door het dagelijkse leven. Schuif bij de mensen thuis aan voor een lokale lunch en peddel in de middag met een kajak door de Knysna lagune. Je slaapt net buiten de stad, in een kleinschalig en sfeervol guesthouse.

 

Lees de volledige dag-tot-dag beschrijving van deze ‘natuur en cultuur’ bouwsteen in Knysna.

 

Wateren in Wilderness

 

Wil je nog wat meer het water op en van de gebaande paden af? Breng dan een bezoek aan Wilderness, dé plek voor natuurliefhebbers. Het uitgestrekte dorp ligt op de Tuinroute, verscholen tussen bossen en stranden. Geniet van een picknick bij de waterval en vaar in je kano met een volle buik weer terug. Je overnacht op enkele minuten van zee, dichtbij gezellige restaurants.

 

Lees de volledige dag-tot-dag beschrijving van dit nieuwe plekje op de Tuinroute.

 

Kuier op die Tuinroetekaapstad-pinquin

 

Stap uit je auto en verken de Tuinroute te voet. Klim in het Tsitsikamma National Park over oude bomen, wandel langs verlate strandjes en sta oog in oog met pinguïns. Voeg hier robben en misschien zelfs wel dolfijnen aan toe in het minder toeristische Robberg natuurreservaat. Je overnacht direct aan de kust, met uitzicht over zee. Steek in de avond je braai aan voor een typische Zuid-Afrikaanse maaltijd.

 

Lees de volledige dag-tot-dag beschrijving van deze ‘kuier’ bouwsteen

 

Kijk ook eens naar onze vorige update over onze nieuwe bouwstenen in Kruger, Swaziland en Lesotho.

 

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen.

Bekijk ook eens...

Welke optie wil je aanvragen?

Rondreis 5: Over zebrapad naar Tafelberg
Over zebrapad naar Tafelberg - bijsonder plekkie
x
+

Lees ook...

Township Kaapstad

Townships in Zuid-Afrika bezoeken?

18 september 2015
| inspiratie