Township Kaapstad

Townships in Zuid-Afrika bezoeken?

Khula Zulu : Zuid-afrika Tijdens je Zuid-Afrika reis kun je een kijkje nemen in het alledaagse leven van de township bewoners. Zo steunen wij in St. Lucia het hulpproject Khula Zulu Village. Slaap je in St. Lucia met onze bouwsteen Knorrende nijlpaarden op bootsafari dan kun je een bezoek brengen aan dit dorp, of eigenlijk noemen ze dit townships in Zuid-Afrika. Chief Mnumzane Mkhwanazi doet er alles aan om het leven van zijn mensen te vergemakkelijken. Het is geen opgezette excursie en er wordt van je verwacht dat je je als gast gedraagt. Je ziet hoe de mensen leven in hun vaak simpele huizen of hoe ze hun producten verkopen in winkeltjes, je neemt een kijkje in de kerkjes en ziet hoe een medicijnman te werk gaat. Wanneer het schooltje open is, kun je hier zien hoe ze met minimale voorzieningen les krijgen.

Ontmoet ook de Xhosa bevolking met onze bouwsteen Klik met de Xhosa. In de omgeving van Knysna, gelegen aan de Tuinroute, leven de Xhosa in townships. Deze gemeenschap staat vooral bekend om hun bijzondere kliktaal. Wist je dat Desmond Tutu en Nelson Mandela ook deel uitmaakten van deze gemeenschap? Met Township Knysna, Zuid-Afrika de excursie naar deze township in Zuid-Afrika krijg je een authentieke ervaring waarbij je in contact komt met de lokale bevolking. Wandel langs een schooltje, kindertehuis, traditionele kruidenvrouw, een kapper en/of een lokale markt. Elke dag is weer anders. Na afloop kun je in een lokaal restaurantje de specialiteit van de dag proeven. Het is zelfs mogelijk om in de township te slapen. Wat werden we vriendelijk ontvangen door de familie. Ze hebben hun huis omgebouwd met een extra etage waar ze nu gasten kunnen ontvangen.

Wij krijgen vaak de vraag: ‘Waar maak je de mensen nou blij mee in een township?’ Reizigers willen vaak een bijdrage doen in de vorm van spullen in plaats van geld, voor bijvoorbeeld het schooltje of de crèche. Maar waar hebben ze behoefte aan? Wat zijn echt nuttige spullen die ze (dagelijks) kunnen gebruiken? Om je een handje te helpen zetten we hieronder tips neer wat je zoals mee kunt nemen (of daar kunt kopen in de plaatselijke supermarkt!).Anneloes bij township in Zuid-Afrika

Er is momenteel behoefte aan schrijfgerei (pennen, stiften, potloden, blocnotes etc.), toiletartikelen (shampoo, douchegel, desinfectiegel, handzeep, tandenborstels, tandpasta etc.), maar ook speelgoed voor de kleuters of knutselspullen zijn altijd welkom. Houd er rekening mee dat er vaak redelijk wat kleuters in een klas zitten. Je kunt het ook afgeven aan het schoolhoofd, zij verzamelen het dan en verdelen het op een later moment onder de kinderen.

Onze contactpersoon van het hulpproject kocht van de bijdragen in overleg met de onderwijzers onder andere een koelkast, tapijtjes, oventjes, deuren (want die ontbraken..), pennen, wasmiddel en speelgoed.

Kom je niet in St. Lucia of Knysna dan is er ook een mogelijkheid om het oudste township in Kaapstad te bezoeken, Langa township. Tijdens de bouwsteen Ontdek de Kaap kunnen we deze excursie voor je inplannen.

 

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen.

Bekijk ook eens...

Fietsen door Soweto

Welke optie wil je aanvragen?

Ubuntu in Soweto
tuktuktour door Soweto
x
+
klik-mset-xhosa. - Tuinroute Township Knysna

Welke optie wil je aanvragen?

Klik met de Xhosa
Optionele excursie: ziplineavontuur
Optionele excursie: kajakken door Storms River Kloof
Optionele excursie: segwaytour
Optionele excursie: quadbiken langs bos en zee
Verander je verblijf: comfort guesthouse net buiten Knysna
x
+

Lees ook...

Nelson Mandela, een legende

Nelson Mandela, een legende

10 december 2013
| leuke-weetjes