Ik ga op reis naar Zuid-Afrika en wil zien…

Zuid-Afrika top 5 - Tafelberg Kaapstad

Wat wil je echt gezien hebben tijdens je Zuid-Afrika rondreis? Dat is toch vrij lastig in een land met zoveel hoogtepunten. We hebben een Zuid-Afrika top 5 ‘must sees’ voor je samengesteld die je kunnen helpen bij het maken van keuzes. Heb je nog meer vragen of wil je tips? Voel je dan vrij om één van de Zuid-Afrika reisspecialisten hiernaar te vragen. Wij geven je graag advies of delen onze ervaring. De dingen die je volgens ons in ieder geval niet mag missen:

 

 

1. Tuinroute

Een groene route door Afrika met oerbossen, tropische bloemen en een ruige kustlijn. Het is het mooist tijdens het Afrikaanse voorjaar, dus ons najaar. Neem tijdens je Zuid-Afrika reis je tijd voor de route, overnacht in Knysna en ga een walvissenexcursie doen. Lees hier meer: Tuinroute.

Wijn proeven in Stellenbosch2. Kaapstad

Je kunt je prima een week vermaken in deze stad. Stel je dagprogramma goed samen en ontdek in een paar dagen de grootste highlights. Combineer een bezoek aan de Tafelberg met Robbeneiland en sluit de dag af bij in een restaurant aan het strand van Camps Bay. Ook een bezoek aan een township en Kaap de Goede hoop kan op één dag. Je hebt zelfs nog tijd om pinguïns te spotten bij Boulders Beach. Kom bij van alle indrukken en geniet bij Waterfront van het uitzicht met een drankje. Lees hier meer: Kaapstad.

3. Stellenbosch

Voor echte wijnliefhebbers zal het een droom zijn om tussen de wijnvelden van Stellenbosch te slapen. Ga te fiets een wijnproeverij doen of regel een rondleiding bij een van de vele wijnhuizen. In het oude centrum zijn de invloeden van de Hollanders in het land nog terug te zien. Bezoek bijvoorbeeld Oom Samie se Winkel of struin langs de statige huizen en verbaas je over de oude glorie.

Dieren spotten in prive reservaat4. Privé reservaat

Een safari is op verschillende manieren in te steken. Een echte meerwaarde voor je reis vinden wij een verblijf in een privé reservaat. Dit is een apart deel aan de rand van Krugerpark, waarbij je slaapt in een bushcamp zonder omheining. Dat betekent kans op olifanten in je kamp. Je gaat met een ranger op pad om de Big 5 te spotten; geen garantie, het blijven wilde beesten. In onze ogen is dit de ultieme bushbeleving. Lees hier meer over safari’s in en rondom Kruger.

5. Drakensbergen

Een walhalla voor natuurliefhebbers, bergschoenen aan, veters gestrikt, dagrugzak mee en bly op die pad. Een natuurgebied dat op de Werelderfgoedlijst staat, kun je eigenlijk niet overslaan tijdens je Zuid-Afrika rondreis. De grootste bergketen van Zuid-Afrika bestaat onder andere uit game reserves, bossen, natuur- en nationale parken. Bewonder Giant’s Castle plateau, muurschilderingen of de een na hoogste watervallen ter wereld! Lees hier meer over Drakensbergen.

 

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

Bekijk ook eens...

Rondreis Zuid-Afrika

Welke optie wil je aanvragen?

South Africa experience
South Africa Experience - bijsonder plekkie
x
+

Lees ook...

Baie plesier op safari

28 januari 2014
| inspiratie
Strand zuidkust Zuid-Afrika

Kaapstad – de highlights

17 oktober 2013
| inspiratie