Afrikaanse festivals

Top 4 Afrikaanse festivals in Nederland

Ter voorbereiding op je reis naar Zuid-Afrika kun je alvast in de muzikale sferen komen met deze vier festivals. Met ritmisch talent uit onder andere Congo en Gambia wordt er aardig op los geswingd. Ook op het strand van Scheveningen gaan de heupen los.Wij hebben ons kaartje al in de pocket! 

Ben je ook benieuwd naar de Afrikaanse festivals de komende tijd? Wij hebben ze op een rijtje gezet voor je!

#1. The Hague African festival: 15 juli

Deze zondag vindt alweer de tiende editie plaats van The Hague African Festival (THAF). In het Haagse Zuiderpark staan swingende artiesten voor je klaar op het Jollove Stage en Wakanda Stage. De Afrikaanse dansdocent Collins Siaw weet hoe hij moet entertainen en op dit podium vindt ook de Haagse talenten wedstrijd plaats. Op het grotere Wakanda Stage zijn grote namen te vinden zoals DJ Erick, maar ook soulzangeres Ntjam Rosie. Ze laat een mix horen van jazz, soul en pop met Afrikaanse invloeden. Een aanrader vinden wij! Dit zijn slechts een paar namen die 15 juli zullen optreden. Wees erbij en laat je dansmoves zien of geniet gewoon van al dat muzikaals.

#2. Afro latino festival België: 13-15 juli

In Bree, België vindt jaarlijks het Afro-Latino festival plaats. Een combinatie van artiesten uit Afrika,  Latijns-Amerika, de Caribische eilanden en Zuid-Europa komen deze kant op. Naast live muziek vind je er tropische dansen, sfeer en cultuur. Témé Tan uit Congo en Boka de Banjul uit Gambia laten onder andere Afrikaanse tonen horen. Boka de Banjul rapt en creëert krachtige geluiden met zijn ‘talking drums’. Témé Tan is een jonge duizendpoot met een unieke sound. Dat belooft wat! Muziek Zuid-Afrika 01

#3. Mama Africa on the Beach at Indigo: 10 augustus

Op het strand van Scheveningen gaan de Afrikaanse vibes los van 20:00 tot 02:00 uur in Beachclub Indigo. Mama Africa is voor iedereen die van Afrikaanse muziek, dans en cultuur houdt. Koop nu je kaartje voor €11,- per persoon en swing mee.

#4. Afrovibes: 4-14 oktober

Jong talent krijgt de kans om te laten zien wat ze in hun mars hebben op gebied van theater, dans, muziek en design. Het culturele leven van stedelijk Afrika staat in verbinding met Nederlandse kunstenaars en publiek tijdens deze vijftiende editie van het Afrovibes festival. Hier vind je meer informatie over het programma in de steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam waar het festival plaatsvindt.

Veel plezier!

Bekijk ook eens...

Welke optie wil je aanvragen?

Ontdek Kaapstad – strand
Alternatief verblijf in Camps Bay
Optionele excursie: kerk- en townshiptour
Optionele excursie: Tafelberg wijnsafari
Optionele excursie: culinaire fietstocht
Ontdek Kaapstad per motorfiets met zijspan
x
+

Lees ook...

10 feitjes over Zuid-Afrika

18 mei 2015
| leuke-weetjes
Afrovibes

Afrovibes festival

4 november 2013
| leuke-weetjes