Strand zuidkust Zuid-Afrika

Stranden

Zuid-Afrika stranden Camps Bay KaapstadZuid-Afrika heeft een kustlijn van maar liefst 2800 km. Dus aan stranden geen gebrek. Van lange zandstranden tot rotsige baaien met woeste golven. En, leuk weetje, veertien Zuid-Afrikaanse stranden hebben de Blue Flag Award gewonnen. Een award die wordt uitgereikt aan stranden die speciale aandacht voor veiligheid en milieu hebben.

De beste tijd om in de zee te zwemmen is in de zomer (december – februari) omdat het water dan lekker warm is.

Kaapstad heeft stadstranden waar ze naar onze mening trots op mogen zijn. Vooral de stranden aan de Atlantische oceaan lijken uit een boekje te komen; blauwe zee en grote rotsblokken liggend in het zand. Hieronder beschrijven we onze favoriete stranden rondom Kaapstad.
De Clifton beaches worden ook wel de hipste stranden genoemd. Het zijn vier stranden op een rij waar het water een tikkeltje koud is, maar waar je wel perfect aan je kleurtje kan werken. Het leuke is dat elk strandje zijn eigen publiek heeft; op het eerste en het tweede strandje komen vooral modellen en the rich and famous. “Zien en gezien worden!”
Het derde strandje is populair bij homo’s. Het vierde strand bij gezinnen, omdat de parkeerplaats dichtbij is.

Llandudno Beach is volgens veel reizigers één van de mooiste. Langs de weg naar het strand toe staan de mooiste optrekjes. Geef de huiseigenaren eens ongelijk; wie wil hier nu niet wonen. Op het brede strand liggen rotspartijen die het strand weer onderverdelen in kleine baaitjes. Je kunt hier snorkelen en je hebt perfecte golven voor surfers. Van september tot januari kun je het geluk hebben dat er een walvis voorbij zwemt. Llandudno Beach staat bekend om zijn sundowners. Een sundowner drink je als de zon ondergaat. Parkeren kan hier lastig zijn in het hoogseizoen, maar een voordeel daarvan is dat het nooit té druk wordt op het strand.

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

Bekijk ook eens...

Robbert Natuurreservaat kuier-op-die-tuinroute

Welke optie wil je aanvragen?

Kuier op die Tuinroete
Optionele excursie: ziplineavontuur
Optionele excursie: kajakken door Storms River Kloof
Optionele excursie: segwaytour
Optionele excursie: quadbiken langs bos en zee
x
+

Lees ook...

Een dag bij Cape Point

23 april 2014
| reisverslagen
Strand zuidkust Zuid-Afrika

Kaapstad – de highlights

17 oktober 2013
| inspiratie