stlucia bootsafari hippo

Nijlpaarden, olifanten en schoolkinderen in St. Lucia

Aan de oostkust van Zuid-Afrika vind je het dorp St. Lucia, dé uitvalsbasis voor de nationale parken iSimangaliso Wetland en Hluhluwe. Het dorp zelf is ook erg gezellig: een typisch vakantiedorp waar je ’s avonds langs barretjes met muziek en restaurants wandelt. Het is geliefd bij toeristen, maar ook de lokale nijlpaardenkudde is hier kind aan huis. Ze komen ’s avonds aan land om hun buik rond te eten en worden dan ook regelmatig in het dorp gespot…

Bootsafari door de wetlands Bootsafari St. Lucia

In het iSimangaliso Wetland Park wonen nog veel meer knorrende nijlpaarden. Tijdens een bootsafari ga je op zoek naar deze grijze reuzen en hun prehistorische buren, krokodillen van soms wel meer dan twee meter lang. Je ziet grote boten voorbij varen, maar wij kiezen voor de kleinere boot. In een klein gezelschap (van maximaal 15 passagiers) en met een kleinere boot kun je dichter bij de dieren komen. De nijlpaarden liggen knorrend in het water en kijken je met slome ogen aan voordat ze weer een duik in het water nemen. Naast krokodillen en nijlpaarden zie je hier flamingo’s, pelikanen en veel andere vogels.

Strand Zuid-AfrikaSnorkelen bij Cape Vidal

Met je eigen huurauto kun je vervolgens nog meer delen van het Wetland Park verkennen. Het bijzondere aan dit park zijn de verschillende ecosystemen zoals zompige moerassen, wet- en bushlands en grasvlaktes. Dit maakt het landschap steeds weer anders. Het hoogtepunt van het park vinden wij Cape Vidal; een verlaten zandstrand aan de Indische Oceaan. Een actief element hoeft niet te ontbreken, je kunt hier namelijk leuk snorkelen. Je ziet gekleurde koralen en vissen. Snorkelspullen worden voor een klein prijsje bij de guesthouses in St. Lucia verhuurd.

Wildlife spotten in Hluhluwe-ImfoloziNeushoorn tijdens je Hluhluwe safari

Vlakbij St. Lucia ligt het Hluhluwe-Imfolozi NP. Naast leeuwen, olifanten (veel!) en giraffen staat het bekend om de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn. Wij stonden vroeg op zodat we vlak na zonsopgang bij het park waren. De dieren zijn dan het meest actief en liggen nog niet te soezen in de schaduw van de bomen. Je gaat hier het beste op pad met een gids, want het park is dichtbegroeid en een ervaren gids weet hoe hij de dierensporen kan volgen. Daarmee vergroot je de kans om wild te spotten. Je kunt er ook voor kiezen om een nachtje in de buurt van het park te overnachten.

khula-zulu-4Plattelandsschooltje in Khula

Ook op korte afstand van St. Lucia ligt het Zulu-dorpje Khula. Bij Zuid-Afrika online ondersteunen we het kleine plattelandsschooltje waar veel kinderen zelfs het schoolgeld of de lunch niet kunnen opbrengen. Je kunt dit dorp ‘s ochtends onder leiding van een gids bezoeken. Hier zie je hoe de mensen wonen en leven, je ziet hun simpele winkeltjes, cafe’s (shebeens) kerkjes en kunt een medicijnman bezoeken. Ook ga je naar een lokale school of crèche, waar kinderen met minimale voorzieningen wat proberen te leren. Het is echt een eye-opener, die je laat zien dat het wegwerken van de gevolgen van de apartheid nog jaren kan duren. Bijzonder!

Wil je ook naar St. Lucia? Neem dan een kijkje bij de bouwsteen ‘Knorrende nijlpaarden op bootsafari‘.

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

Bekijk ook eens...

Zuid-Afrika reis: nijlpaarden op bootsafari

Welke optie wil je aanvragen?

Knorrende nijlpaarden op bootsafari
Optionele excursie: Hluhluwe dagsafari
Optionele excursie: nachtsafari in iSimangaliso
Optionele excursie: paardrijden in iSimangaliso Wetland Park
Verander je verblijf: 'ons bijsonder plekkie'-guesthouse in Afrikaanse stijl
x
+
klik-mset-xhosa. - Tuinroute Township Knysna

Welke optie wil je aanvragen?

Klik met de Xhosa
Optionele excursie: ziplineavontuur
Optionele excursie: kajakken door Storms River Kloof
Optionele excursie: segwaytour
Optionele excursie: quadbiken langs bos en zee
Verander je verblijf: comfort guesthouse net buiten Knysna
x
+

Lees ook...

Inpirerende beelden van Zuid-Afrika

Beeldig Zuid-Afrika: Laat je inspireren…

4 juli 2014
| reisverslagen
Township Kaapstad

Townships in Zuid-Afrika bezoeken?

18 september 2015
| inspiratie