strand kustlijn zuid afrika

Snorkelen en duiken in Zuidelijk Afrika

duiker zuid afrikaJe bent bezig met je reis naar Zuidelijk Afrika en bent ook dol op duiken en snorkelen. Valt dit te combineren? Kun je naast safari en binnenlanden ook mooi verblijven langs de kust? Jazeker! Er zijn in Zuid-Afrika en Mozambique voldoende plekken waar je je duikbril op en flippers aan kunt doen om te snorkelen. Of wil je een (meerdaagse) duikcursus volgen? Neem dan de tijd om ergens wat langer te verblijven.

Nog net in Zuid-Afrika, bij de grens met Mozambique liggen de kustplaatsen Kosi Bay en Sodwana Bay. Vooral Sodwana Bay is een populaire duikbestemming. Neem wel wat extra dagen de tijd omdat het wat meer in een uithoek ligt.

Ga je wel de grens over met Mozambique dan is Imhambane zeker een bezoek waard. Hier kun je op ocean safari om in plaats van impala’s en olifanten nu eens op zoek te gaan naar dolfijnen, walvishaaien en manta roggen. Het walvisseizoen loopt van augustus tot oktober. Je kunt naar een duikschool gaan voor lessen. Of zelf op pad naar Tofo Beach, volgens onze collega Nelleke een echte aanrader. Als ervaren duiker was het zwemmen bij het bekende Manta reef één van haar mooiste duiken ooit!

Iets minder toeristisch maar nog steeds prachtig is de kust bij Ponta d’Ouro. Dit wordt de punt van goud genoemd waar je ook prima kunt relaxen op het strand. Dit gebied staat vooral bekend om de grote familie wilde dolfijnen die hier voorbij zwemmen. Ze komen niet als tamme dolfijnen naar je toe maar blijven op een veilig afstandje. Prachtig om deze beesten in hun natuurlijk omgeving te zien. In het goede seizoen heb je in deze regio overigens grote kans op het spotten van walvishaaien.

Voor de waaghalzen is het ook mogelijk om te kooiduiken met haaien. Dit kan in de buurt van Gansbaai. Wij kunnen dit niet van tevoren voor je regelen, maar dit kun je zelfstandig boeken. Vanuit Hermanus rijd je hier in 1,5 uur heen en vanuit Kaapstad in zo’n 2 uur.
Zelf je reis samenstellen? Kijk bij onze Zuid-Afrika reizen of neem contact op met één van onze reisspecialisten.

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

Bekijk ook eens...

Hermanus _ Zuid Afrika Zeesafari-walvissen

Welke optie wil je aanvragen?

Zeesafari: kajak tussen de walvissen
Optionele excursie: boottocht langs de walvissen
Optionele excursie: wijnhopper in Hermanus
Verander je verblijf: bijsonder plekkie in Hermanus
x
+
Robbert Natuurreservaat kuier-op-die-tuinroute

Welke optie wil je aanvragen?

Kuier op die Tuinroete
Optionele excursie: ziplineavontuur
Optionele excursie: kajakken door Storms River Kloof
Optionele excursie: segwaytour
Optionele excursie: quadbiken langs bos en zee
x
+

Lees ook...

reiziger bij struisvogelfarm - kaapstreek

Reizigers aan het woord: Roel & Anja in...

11 augustus 2014
| reisverslagen