Reisspecialist op reis door Zuid Afrika

Reisspecialist Anneloes op reis door Zuid-Afrika

Zuid-Afrika reisspecialist AnneloesEen quote vanaf de blog die reisspecialist Anneloes bijhoudt: “Op weg naar de volgende bestemming; het Mlilwane natuurpark in Swaziland. Op z’n Afrikaans gingen we de grens over waarmee ik weer kon starten met het sparen van stempels in mijn gloednieuwe paspoort. 🙂 Langzaam, een houten hokje met alleen een tafel waar achter vandaan iemand ons even inspecterend aankeek, ons paspoort scande en kortdaad een stempel zette. We waren binnen! Het landschap om ons heen veranderde van plat en uitgestrekt met hier en daar een struikje of boom naar heuvelachtig, ontzettend groen maar ook “rijkere” dorpen (te zien aan de huizen). Later zagen we echter hier ook de armoede en de dorpjes die bestaan uit huizen gebouwd uit ijzeren platen, simpel gebouwde muren, houten wanden en rieten dakken. Super klein, waarin een hele familie bij elkaar woont.”
Reisspecialist op reis door Zuid-Afrika“Door een prachtig stuk natuur reden we naar het kamp waar we verbleven in echte bijenkorf hutjes. Grappig dat het veel ruimer is van binnen dan je verwacht van de buitenkant. Zelfs een badkamer was er aan de achterkant aangebouwd. ‘s Avonds vermaakt met mooie Afrikaanse dans en zang en een heerlijk drankje gedaan om het kampvuur. Wijntje erbij? Is onze nieuwe slogan…”

“De laatste ochtend besloten we nog actief te doen door op een mountainbike te springen en de omgeving verder te verkennen. Veel hertachtigen gezien (impala’s, kudu’s, nyala’s… zoek maar eens op!) en ook een aantal krokodillen die heerlijk aan de kant van de rivier lagen. Zolang je er niet te dichtbij kwam waren ze totaal niet gevaarlijk werd er gezegd. Wij hielden dus ruim afstand.”

Naast Anneloes werken er nog meer Zuid-Afrikaverslaafden achter de bestemming. Benieuwd naar de andere Zuid-Afrika specialisten?

 

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

Bekijk ook eens...

Dwars door Swaziland eSwatini lesotho-mountain-trail

Welke optie wil je aanvragen?

Dwars door Swaziland (eSwatini)
Optionele excursie: wild spotten te paard
Optionele excursie: fietshuur in Mlilwane
Verander je verblijf: bijsonder plekkie traditioneel bijenkorfhuisje
Verander je verblijf: bijsonder plekkie koloniale lodge
Verander je verblijf: verblijf in eenvoudig guesthouse
x
+

Lees ook...

kaapstad top3 wereldbestemming

Reisspecialisten aan het woord: persoonlijk...

14 april 2015
| inspiratie
Beste reistijd Zuid-Afrika - Tafelberg

Beste reistijd Zuid-Afrika? En welk gebied?

23 oktober 2013
| inspiratie