Zuid Afrika specialist Lotte

Even voorstellen: Zuid-Afrika reisspecialist Lotte

Zuid Afrika specialist LotteHi, ik ben Lotte, de nieuwe reisspecialist van Zuid-Afrika bij Zuid-Afrika online (lees hier meer over de andere Zuid-Afrika reisspecialisten). Reizen is mijn grote passie. Al van jongs af aan heb ik veel interesse in andere landen en culturen. Het was dan ook een logische stap om een toeristische- en antropologische opleiding te volgen.

Mijn eerste ‘verre’ reis bracht me naar Azië: Singapore, Maleisië en Borneo. Best wel even wennen. Indrukwekkende, chaotische steden met vreemde geuren en veel lawaai.. Maar ook heel fascinerend! Overal gebeurd wel wat, mensen die op straat druk in de weer zijn met verkopen van souvenirs, geurende eetstalletjes en verkeer dat kris-kras door elkaar heen rijdt. Geweldig vind ik het om minstens drie keer rond te moeten kijken voordat je alles hebt gezien!

Vooral de afwisseling van die drukke Aziatische steden met de natuur boeit mij. Heerlijk om na een bezoek aan zo’n drukke stad de jungle in te gaan, de pure wildernis in, waar je de drukte van de stad weer even vergeet.

Na mijn eerste verre reist wist ik het zeker: ik wil nog veel meer van de wereld zien. De afgelopen jaren heb ik verschillende landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika ontdekt. Met als hoogtepunt een wereldreis van negen maanden; letterlijk een rondje om de wereld.

Een aantal reizen heb ik ingevuld met de bouwstenen van Riksja. De individuele manier van reizen, waarbij er ruimte is om zelf dingen te ontdekken bevalt mij erg goed. De accommodaties zijn sfeervol en passend in de stijl van het land. Daarnaast is er altijd een aangename mix, van actief en relaxed, vakantie vieren.

Het is alweer zo’n vijf jaar geleden dat ik Zuid-Afrika voor het eerst bezocht. Ik liep 2,5 maand stage bij een guesthouse in het dorpje Pringle Bay, gelegen tussen Kaapstad en Hermanus. Al heel snel voelde ik een klik met het land; de vriendelijke mensen, de natuur en het gezellige Kaapstad. Tijdens die stage heb ik de kans gegrepen om nog wat meer van het land te zien en heb ik in drie weken tijd de highlights van Zuid-Afrika gezien. Vooral het wild spotten in het Krugerpark, waar ik aan het eind van de eerste dag de big 5 al had gespot, was geweldig. Maar ook de groene heuvelachtige Drakensberg met het weidse uitzicht vond ik prachtig. Ik voelde me er heel klein. Na een rit over de Sani Pass, de onverharde weg naar Lesotho, met haarspeldbochten die niet voor niets de Devil’s Elbow worden genoemd.. Het was een hobbelige rit in de 4×4, maar de omgeving is er prachtig. Net als de kennismaking met de Basotho, de lokale bevolking van Lesotho met hun omgeslagen dekens, die per paard door het hoge kale landschap rijden.

Toen ik hoorde dat ik aan de slag kon als reisspecialist Zuid-Afrika bij Riksja Travel, kwam voor mij dan ook een droom uit. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken en kijk er naar uit om je te helpen bij het plannen van jouw ideale rondreis door Zuid-Afrika!

 

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

Bekijk ook eens...

safari prive park

Welke optie wil je aanvragen?

Safari! Safari!
Optionele excursie: zipline-avontuur in Hazyview
Optionele excursie: raften over de Sabie-rivier
Optionele excursie: ballonvaart in Hoedspruit
x
+

Welke optie wil je aanvragen?

Bush op z’n best
Verander je verblijf: hoog in de bush in privéreservaat
Optionele excursie: zipline-avontuur in Hazyview
Optionele excursie: raften over de Sabie-rivier
Optionele excursie: ballonvaart in Hoedspruit
x
+

Lees ook...