Paardrijden St. Lucia

Paardrijden in St. Lucia

Paardrij-fans, je hebt ze in allerlei vormen en maten. Je hebt mensen die een eigen paard hebben, mensen die iedere week naar de manege gaan en je hebt mensen die op bijzondere plekken in de wereld weleens het avontuur aangaan en zichzelf op een paard hijsen (nog niet gesproken over de mensen die nog liever een gevecht aangaan met een leeuw dan op een paard gaan zitten). Ik behoor tot de laatste categorie. Paardrijden is heel erg bijzonder als je dat op mooie plekken op de aarde mag doen en wij hebben zo een plek gevonden.

St. Lucia is bij uitstek één van de beste plekken van Zuid-Afrika om weer eens een paard te bestijgen. Bij deze excursie meld je je in de ochtend bij het strand, waar de paarden al voor je klaar staan. Iedereen, vanaf 8 jaar, mag mee ongeacht je ervaring. Wij waren er in september en droegen een lange broek, trui en windjack, het kan er namelijk behoorlijk winderig zijn. Zodra iedereen comfortabel in zijn zadel zit en je de briefing hebt gekregen begint het eerste deel van je avontuur. Je rijdt achter elkaar aan het mooie strand van St. Lucia op. Voor degene die veel ervaring hebben kunnen met een van de twee gidsen mee draven en/of galopperen maar voor degene die dat spannend vinden kunnen stapvoets van de tocht genieten met de andere gids. Het bijzondere aan dit strand is dat het bij het iSimangaliso Wetland Park hoort en dat je hier ook een van de hoogste zandduinen ter wereld vindt. Als je geluk hebt kun je zelfs in de verte in de zee walvissen zien springen!

Na een uur rijd je weer terug naar het beginpunt waar er water en koekjes uitgedeeld worden. Na een korte stop ga je weer verder het wetland park in. Dit keer op zoek naar het wild. Onderweg kun je zebra’s, wildebeesten, impala’s en zelfs buffels (aan de andere kant van het hek) tegenkomen. Ook hier is weer de gelegenheid om te draven en/of galopperen of lekker stapvoets genieten van de omgeving. Na in totaal zo een 2,5 uur paard te hebben gereden is het weer tijd om terug te gaan naar je accommodatie maar wel weer met een ervaring rijker (en behoorlijk wat spierpijn de volgende dag). Wat was dit fantastisch!

 

Bekijk ook eens...

Zuid-Afrika reis: nijlpaarden op bootsafari

Welke optie wil je aanvragen?

Knorrende nijlpaarden op bootsafari
Optionele excursie: Hluhluwe dagsafari
Optionele excursie: nachtsafari in iSimangaliso
Optionele excursie: paardrijden in iSimangaliso Wetland Park
Verander je verblijf: 'ons bijsonder plekkie'-guesthouse in Afrikaanse stijl
x
+

Lees ook...

10 feitjes over Zuid-Afrika

18 mei 2015
| leuke-weetjes
stlucia bootsafari hippo

Nijlpaarden, olifanten en schoolkinderen in...

15 augustus 2016
| inspiratie