Bijenkorfhuisje

Bijsonder plekkie: overnachten in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika overnachten

Zuid-Afrika, bekend van safari en wilde dieren in het Kruger Park, heeft meer te bieden en wordt dan ook niet voor niets ‘de wereld in één land’ genoemd. ’s Avonds rond het kampvuur met bushgeluiden op de achtergrond, struinen over lokale marktjes in Swaziland, wijnproeven tussen glooiende heuvels (Stellenbosch) en de Tafelberg beklimmen.

Ook Zuid-Afrika overnachten is een belevenis op zich. We kennen weinig landen waar eigenlijk iedere overnachting wel iets speciaals heeft. Hier slaap je in een luxe safaritent in een wildpark, overnacht je op een struisvogelboerderij of geniet je van de gastvrijheid bij de locals thuis. Hieronder onze selectie van bijzondere overnachtingsplekken in je Zuid-Afrika reis. (Meer lezen? Klik hier: slaapplekken Zuid-Afrika.)

Safari tent: bijzondere overnachtingRondavels

Deze traditionele huisjes zijn veel te vinden op het platteland van Zuid-Afrika. Het zijn ronde huisjes met rieten daken die vroeger van leem, dierenhuiden en stro werden gemaakt. De huisjes worden tegenwoordig ook veel gebruikt in bijvoorbeeld het Krugerpark. Grote kans dus dat je tijdens je rondreis in deze knusse huisjes overnacht. Na een dagje wild spotten is het lekker slapen in je sfeervolle huisje.

Safaritenten

De beelden van safaritenten kennen we waarschijnlijk allemaal wel van films als ‘Out of Africa’. Op het dek voor je tent genieten van een glas wijn met op de achtergrond de geluiden uit de bush en een kampvuur voor de deur. De tenten zijn van alle gemakken voorzien en hebben zelfs een eigen badkamer en comfortabel bed. In een flink aantal natuurparken zoals bij AddoElephant National Park tref je deze tenten aan. Een overnachting is vaak wat hoger geprijsd maar de belevenis mag eigenlijk niet ontbreken op een reis door Zuid-Afrika.

Wijnhuizen in Kaapstreek: bijzondere overnachtingBijenkorfhuisjes

In natuurpark Mlilwane in Swaziland kun je slapen in een typisch Swazi-hutje van riet in de vorm van een bijenkorf. De huisjes zijn eenvoudig maar geven een goede indruk hoe de locals leven. Je ziet in Swaziland nog steeds locals in dit soort huisjes wonen. Wel heb je een fijn bed, elektra, klamboe en eenvoudig sanitair. Voor een nachtje is dit een bijzondere ervaring.

Cape Dutch

In de omgeving van Kaapstad en langs de Tuinroute vind je veel guesthouses in de bekende ‘Cape Dutch’ stijl. Rond 1800 waren er in dit gebied veel Nederlanders te vinden en dat zie je terug in de architectuur. Het lijkt soms net alsof je in Delft of Leiden loopt. Deze guesthouses worden vaak door lokale families gerund waardoor je makkelijk een praatje kan maken. Vaak is het zelfs mogelijk om ’s avonds mee te eten en van de specialiteiten van de vrouw des huizes te genieten. De ‘butternutsoep’ is onze eigen favoriet.

Wijnhuizen

Zuid-Afrika staat natuurlijk naast de wildparken en diverse natuur ook bekend om de lekkere wijnen. In plaatsen als Stellenbosch en Paarl zijn verschillende wijnhuizen te vinden waar je kunt overnachten. Leuk om na een dag wijnproeven direct je bed in te kunnen kruipen.

 

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

Bekijk ook eens...

Reizen Zuid-Afrika safari: zelf rijden

Welke optie wil je aanvragen?

Eigen-wijze Kruger reis
Optionele excursie: zipline-avontuur in Hazyview
Optionele excursie: raften over de Sabie-rivier
x
+

Lees ook...