Update: nieuwste bouwstenen op Riksja Zuid-Afrika

We hebben het afgelopen jaar op Zuid-Afrika Online niet stilgezeten: de website is vernieuwd, we hebben reisonderdelen verbeterd en nieuwe belevenissen toegevoegd. Het resultaat: vier nieuwe bouwstenen.

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op Zuid-Afrika Online? Lees hieronder verder over de wandelsafari in Krugerpark, een korte kennismaking met Lesotho, wildspotten in Swaziland en de spetterende ontmoeting met walvissen vanuit je kajak.

Zuid-Afrika online bouwstenen - Kruger wandelsafariStap in het wild – Krugerpark bouwsteen

Een safari voor avonturiers in hart en nieren. De nadruk ligt in deze bouwsteen op wandelsafari’s van gemiddeld vier uur per dag, maar ze kunnen soms ook zes uur duren. Te voet (!) volg je met een ranger de dierensporen en je komt zó dichtbij dat je de dieren niet alleen ziet, maar ook ruikt, hoort en zelfs bíjna voelt. Je slaapt ‘back to nature’ in een eenvoudig bushcamp in een Big 5-safarireservaat. Met leeuwengebrul op de achtergrond, zit je ’s avonds rond een knisperend kampvuur.

Lees de volledige dag-tot-dagbeschrijving van deze Kruger-wandelsafari.

Over de top – Lesotho bouwsteenLesotho - Zuid-Afrika reizen

Al zigzaggend door haarspeldbochten en ravijnen, trotseert je gids – en tevens chauffeur – de gravelwegen van de steile bergpas. Op de top wordt je paspoort gestempeld en zo ben je opeens in Lesotho. Proost met Basotho-herders met een lokaal gebrouwen biertje in de hoogste pub van Afrika, of proef het zelfgemaakte brood van de vrouw des huizes. Dit is de bouwsteen ‘Over de top’. Een dagje Sani Pass en landjehoppen, wat je in twee dagen toch maar mooi even meepakt tijdens je Zuid-Afrikareis.

Klik hier voor de volledige dag-tot-dagbeschrijving van de oversteek naar Lesotho.

Safari in Mkhaya game reserve - SwazilandSwazi safari – Swaziland bouwsteen

Heb je nog geen genoeg van het wildspotten en slaap je graag midden in de natuur? Dan is deze bouwsteen een mooie verlenging van de safaridagen die al achter je liggen. In tegenstelling tot de bouwsteen ‘Dwars door Swaziland’, staat hier niet de ontmoeting met de lokale bevolking, maar juist die met de wilde dieren centraal. Je gaat mee op vier safari-activiteiten, waarvan één te voet. Slapen doe je in een halfopen stenen huisje, gelegen midden in het Mkhaya Game reserve.

Klik hier voor de volledige dag-tot-dagbeschrijving van je safari in Swaziland.

Walvissen spotten in Zuid-AfrikaKajak zeesafari – Westkaap bouwsteen

Bij Afrika en safari denk je misschien niet direct aan de Marine Big Five. In deze bouwsteen peddel je voor de Zuid-Afrikaanse kust, op zoek naar zeeleeuwen, pinguïns, dolfijnen en walvissen. Terwijl zeeleeuwen nieuwsgierig om je heen spartelen, zie je pinguïns door het water sjezen. Van juni t/m november is het spotten van de walvis een absoluut hoogtepunt. Een staart boven het water, een lijf van veertien meter lang… wauw, een onvergetelijke ervaring! Je slaapt in Hermanus, een gezellig toeristisch dorpje en dé place to be om walvissen ook vanaf de kant te spotten.

Klik hier voor de volledige dag-tot-dagbeschrijving van het kajakken langs de kustlijn.

 

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

Bekijk ook eens...

Dwars door Swaziland eSwatini lesotho-mountain-trail

Welke optie wil je aanvragen?

Dwars door Swaziland (eSwatini)
Optionele excursie: wild spotten te paard
Optionele excursie: fietshuur in Mlilwane
Verander je verblijf: bijsonder plekkie traditioneel bijenkorfhuisje
Verander je verblijf: bijsonder plekkie koloniale lodge
Verander je verblijf: verblijf in eenvoudig guesthouse
x
+

Lees ook...

Walvisseizoen Zuid-Afrika

Walvisseizoen Zuid-Afrika

10 februari 2014
| inspiratie