Pilanesberg selfdrive safari

Nationale parken in Zuid-Afrika

Nationale parken Zuid-AfrikaNationale parken in Zuid-Afrika in overvloed, maar waar moet je nu voor wat zijn? Je kunt de parken onderverdelen in natuurparken en parken om wildlife te spotten.

Als je naar Zuid-Afrika gaat, wil je toch op z’n minst de Big 5 spotten! Het bekendste park is natuurlijk het Krugerpark. Het is een groot park (60 bij 350 km) waarvan het grootste deel nog ongerept is. In het park liggen ongeveer 20 camps (omheind) waar de accommodaties zich bevinden. In het Krugerpark vervagen de grenzen en kunnen mens en dier zich vrij bewegen. Niet alleen de Big 5, maar ook juist de andere dieren zijn de moeite waard. De kans dat je veel wild ziet, is groot. Je mag in het Krugerpark zelf rijden. Wat handig is, is om de dag voordat je zelf gaat rijden met een ranger op pad te gaan. Hij leert je alle tips en tricks.
De accommodaties in het Krugerpark worden beheerd door de overheid. De prijzen liggen hierdoor niet zo hoog als in de privé reservaten in Zuid-Afrika, maar de verblijven zijn daarentegen minder authentiek. De accommodaties in de privé reservaten zijn sfeervoller en kleinschaliger. Het verblijf is op basis van volpension en er is vaak 1 activiteit inclusief. Op het eerste oog lijken de privé reservaten veel duurder, maar als je optelt wat allemaal inclusief zit in de prijs valt het mee. Grootschalig toerisme vind je niet in de privé reservaten in Zuid-Afrika, waardoor er veel wild zit. ’s Avonds eet je rond het kampvuur en wissel je met andere reizigers “grote” verhalen uit. Bekijk onze safari’s in en rondom Krugerpark.

Addo National Park, Zuid-Afrika:
Addo National Park ligt in de Zuurbergen, ongeveer 1,5 uur rijden van Port Elizabeth af. Het park staat bekend om de vele olifanten. Ooit waren hier door stroperij nog maar 11 olifanten, maar ondertussen struikel je bijna over de ruim 450 olifanten. Met een beetje geluk spot je ook de andere dieren van de Big 5. Het nationale park is vrijwel het hele jaar groen en heeft bijzondere bomen. Zoals de spekboom; een boom vol paarse bloemen. Je gaat naar Addo als je bijvoorbeeld niet naar Krugerpark gaat of als je liever in het zuiden blijft waar het malariavrij is. In het park is een grootschalig rest camp waar je kan slapen. Comfortabele en knusse slaapplekken vind je net buiten het park.

Nadat je de Big 5 en meer hebt afgevinkt, duik je de natuurparken van Zuid-Afrika in. Tussen Plettenberg en Humansdorp in vind je het 100 km lange kustpark Tsitsikamma. In dit nationaal park vind je 800 jaar oude bomen en beuken woeste golven tegen de rotskliffen. Laag bij de grond zijn bloemen zoals lelies en orchideeën. Over houten vlonders zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Het hoogtepunt vinden wij Storms River Mouth: een ellenlange houten schommelbrug over de oceaan.

Zuid-Afrika reis: slaapplekCape Good Hope nationaal park:
Dit is een bekend park vlakbij Kaapstad. Binnen 2 uur rijd je naar het meest zuidwestelijke puntje van Afrika. Het park is voornamelijk bekend vanwege de foto die vele toeristen nemen op “die mees suidwestelijke punt van die vasteland van Afrika” boven het bord “Kaap die goeie hoop.” Het is een afwisselend park, dichtbij de stad waar je van alles vindt; pinguïns, twee zeeën die bij elkaar komen, eindeloze uitzichten op rotspartijen en de blauwe zee, en veel picknickmogelijkheden waarbij je wordt omringd door de zee en bergen. Let tijdens het picknicken op voor de bavianen; voor je het weet gaan ze er met je lunch vandoor.

Voor de wandelaars is de Drakensberg regio de hemel op aarde. Grillig gevormde bergen begroeid met mos, watervallen, beekjes, bloemenvelden… Dit park ligt ten oosten van Durban.

 

 

Bekijk ook eens...

Oost Kaap Zuid-Afrika addo's-grijze-reuzen

Welke optie wil je aanvragen?

Addo’s grijze reuzen
Optionele excursie: Addo game drive
Optionele excursie: riviersafari per kano
Optionele excursie: quadrijden door rivier en vallei
Optionele excursie: beachsafari met sandboarden en vissen
x
+
Reis Zuid Afrika, wandelen in de Drakensberg

Welke optie wil je aanvragen?

Drakensberg staproete
Optionele excursie: ziplineavontuur
Optionele excursie: steppen
Verander je verblijf: bijsonder plekkie Giants Castle
x
+

Lees ook...

Bungeejumpen Tsitsikamma National Park

19 december 2013
| inspiratie
Safari Kruger Wilde hond

Dieren die je niet verwacht in Kruger

10 januari 2014
| inspiratie