Malariavrij reizen door Zuid-Afrika

We horen het van veel reizigers: wat zijn de malariavrije gebieden in Zuid-Afrika? En kunnen we daar dan nog wel veel dieren spotten? Nou, gelukkig wel! Relatief gezien is er maar een klein gebied in Zuid-Afrika waar het wordt aangeraden om malariapillen te slikken. Dit gebied beslaat (jammer genoeg) het hele Kruger National Park en loopt tot aan de oostkust bij het Hluhluwe National Park. Maar niet getreurd, er zijn genoeg plekken waar je zorgeloos op safari kunt en niet aan malariatabletten hoeft te denken. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 

Addo Elephant Park

Zoals de naam al doet vermoeden, spot je in Addo Elephant Park voornamelijk veel olifanten. Maar er zijn ook tal van andere dieren te zien als zwijntjes, kudu’s, zebra’s en buffels. Misschien spot je zelfs leeuwen in de verte of zie je een jakhals de weg over schieten. Heb je echt geluk, dan kun je alle Big Five op je lijstje afvinken. Je slaapt net buiten Addo Elephant Park in een kleinschalige guesthouse met een zwembad. Met je huurauto ga je een volle dag wild spotten in het park en ’s ochtends hoef je er dus niet aan te denken om een malariapil te slikken. Ga het liefst vroeg uit de veren om op tijd Addo binnen te rijden, want dan zijn de dieren het actiefst. Tip: ga ook zeker langs bij de waterdammen in het park. Hier zie je (hopelijk) in de late middag hele kuddes olifanten flink wat liters water drinken. Neem ook zelf genoeg water mee voor de hele dag en vergeet vooral ook je camera en verrekijker niet!

 

Sibuya Game Reserve

Vlakbij de stad Port Elizabeth kun je malariavrij op safari in Sibuya Game Reserve. Met de bouwsteen ‘Safari aan de Kaapse kust’ reis je eerst naar het plaatsje Kenton-on-Sea. Vervolgens vaar je met een bootje naar Sibuya en kom je aan bij je safaritent met uitzicht op de kronkelrivier. Wauw! Er staan hier maar tien safaritenten, waardoor je niet veel andere reizigers tegenkomt. In de middag ga je met een ervaren ranger op zoek naar wild. Hij legt uit hoe hij aan de hand van uitwerpselen de dieren op kan sporen. Je hebt hier ook zeker de kans op de Big Five te spotten! Na hopelijk heel wat gespotte dieren, keer je na zonsondergang terug voor het diner bij het kampvuur. ’s Avonds plof je neer op je veranda met uitzicht over het park en nip je van een Amarula-drankje.

 

Pilanesberg en Entabeni

Ten noorden van Johannesburg liggen de wildparken Entabeni en Pilanesberg. Ook hier kun je zorgeloos op safari, zonder je druk te maken over eventuele malariamuggen. Hier spot je de hele Big Five bij veel geluk. Het leuke van deze bouwsteen is de afwisseling. In Entabeni ga je namelijk op pad met een ervaren ranger, waar je in Pilanesberg zelf op pad gaat in je eigen huurauto. Ook hier slaap je midden in het park, dit vinden wij zelf een must om het optimale safarigevoel te ervaren. Je gaat direct, als je ’s ochtends tegelijk met de zon wakker wordt, op safari, omdat de dieren op dat moment het actiefst zijn. Langzaam begin je de rit door het wildpark, turend door de bosjes en in de verte, bang om de dieren te missen. Na een intensieve dag wild spotten kom je weer aan bij het kamp. Neem hier een verfrissende duik in het zwembad en schuif ’s avonds aan bij de braai.

 

Zien we jou binnenkort in deze malariavrije safari-gebieden? Lees ook onze andere reistips en reiservaringen op ons Reisblog. Of bekijk onze Zuid-Afrika-bouwstenen en stel je eigen reis samen.

Bekijk ook eens...

Zuid-Afrika safari aan de Kaapse kust

Welke optie wil je aanvragen?

Safari aan de Kaapse kust
Budget variant: Safari aan de Sunshine Coast
x
+

Lees ook...

autohuur Zuid-Afrika

Zelf rijden per huurauto in Zuid-Afrika

3 februari 2015
| praktisch