Wandelfreaks opgelet: dit zijn de leukste hikes in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat bekend om haar adembenemende natuur, maar ben je een wandelfreak? Nou dan kun je hart ophalen bij de mooiste trails!  Dus strik je veters vast en hike met ons mee naar de vijf mooiste routes!

1. Robberg Nature Reserve

Ook de moeite waard: het Robberg Nature Reserve, wat ligt op een paar minuten rijden van Plettenberg Bay. Dit schiereiland kan op drie verschillende lange wandelroutes worden verkend. Speciaal aanbevolen is de 9,2 kilometer lange ‘The Point’ route die loopt langs de ruige rotskust tot aan het toppunt van het schiereiland. Onderweg kan je zeehonden tegen komen! Ook op de andere route ‘Witsand Trail’ is de kans groot dat je zeehonden kunt spotten

2. Tsitsikamma National Park

Tijdens een rondreis door de Tuinroute kan een bezoek aan het Tsitsikamma Nationaal Park niet ontbreken. De beste manier om dit park te ontdekken is door verschillende wandelingen te maken. Een leuke en korte wandeling naar de wiebelende ‘Suspension Bridge’ is als eerste de moeite waard. Doe vervolgens een andere wandelroute, namelijk de ‘Waterfall Trail’. Deze 3 uur durende tocht brengt je langs de kust en vergt een goede conditie en de bereidheid om rotsen te beklimmen.

3. Tafelberg

Wanneer je aan de Tafelberg denkt, heb je al gauw een beeld voor ogen van een gladde berg die Kaapstad zo beroemd maakt. Er leiden vele wegen naar de top van de berg en de snelste en makkelijkste route is met de kabelbaan. In 5 minuten brengt de gondel je naar de top met een uitzicht van 360 graden. In het hoogseizoen kunnen er lange rijen zijn, dus we raden je aan om echt van te voren tickets te kopen!

Vanaf het station van de kabelbaan starten meerdere wandelroutes van verschillende duur. Wij raden aan om de Maclear’s Beacon route te nemen. Dit is een lichte wandeling van ongeveer 2,5 km lang. Wanneer je meer tijd hebt in Kaapstad, dan is de Silvermine route ook zeker de moeite waard. Deze route behoort tot het Nationaal Park Tafelberg en brengt je door boslandschap en leuke plekken om te stoppen voor een picknick.

Tip: Start je route op de Tafelberg in de ochtend, omdat je dan genoeg tijd hebt om veel te wandelen en te genieten van het uitzicht. In de middag kan de top van de berg in de wolken hangen en dat beperkt het uitzicht over Kaapstad en Robbeneiland. Dit wolkendek wordt ook wel het ‘Tafelkleed’ genoemd.

4. Lion’s Head (de leeuwenkop)

Deze berg ligt in Kaapstad tussen de Tafelberg en Seinheuwel en is een onderdeel van het Nationaal Park Tafelberg. Er zijn hier twee routes te vinden, een voor de beginneling (met niet teveel inspanningen) en een voor de moeilijke weg (dus voor de iets meer ervaren wandelaar). Het kost iets meer dan een uur om de berg naar boven te bewandelen via een slingerend pad. Bij de moeilijke route moeten de laatste paar meters beklommen worden, want er is geen weg meer te vinden. Aan de route hangen stalen kettingen waarmee je naar boven moet klimmen. Voor mensen met korte benen is dit zeker een uitdaging. Eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht over Kaapstad, de Tafelberg en de zee (dus geloof ons: het is het allemaal waard!).

Tip: Bereid deze tour voor aan het begin van de middag, omdat het licht dan op haar best is. Doe ook zeker goede wandelschoenen aan, neem voldoende eten mee en vergeet je camera niet! Als je van plan bent om de berg na zonsondergang te beklimmen dan is een zaklamp erg handig, omdat het snel donker wordt.

5. Drakensbergen

In de regio KwaZoeloe-Natal zijn de indrukwekkende Drakensbergen te vinden. Het Royal Natal National Park is het hoogtepunt van deze regio – een waar paradijs voor wandelaars. Een bijzondere wandelroute is de ‘Gorge Trail’ van 14 km waar je wel een hele dag voor kunt inplannen. Deze route geeft aan het einde een prachtig uitzicht op het Amphitheater, een bergtop in de vorm van een amphiteater, en een grote waterval.

Tip: Het weer kan ’s middags in de Drakensbergen plotseling veranderen waardoor vaak onweersbuien ontstaan. Houd dus altijd een oog op de lucht en neem een regenjas mee!

Sta je nu te trappelen om naar Zuid-Afrika te gaan? Bekijk onze andere Zuid-Afrika-reizen en bouw je eigen reis.

Bekijk ook eens...

Welke optie wil je aanvragen?

Ontdek de Kaap
Verander je verblijf: Bijsonder plekkie Kaapstad comfort
Optionele excursie: kerk- en townshiptour
Optionele excursie: Tafelberg wijnsafari
Optionele excursie: culinaire fietstocht
x
+
Reis Zuid Afrika, wandelen in de Drakensberg

Welke optie wil je aanvragen?

Drakensberg staproete
Optionele excursie: ziplineavontuur
Optionele excursie: steppen
Verander je verblijf: bijsonder plekkie Giants Castle
x
+

Lees ook...

Bungeejumpen Tsitsikamma National Park

19 december 2013
| inspiratie