1 week Zuid-Afrika? Inspiratie korte reisroutes

Ken je dat gevoel om er nog even een weekje tussen uit te gaan? De reiskriebels beginnen al weer te komen maar de volgende vakantie is voorlopig nog niet in zicht of je hebt net een drukke periode achter de rug. Je ziet je zelf al aan een zonnig strand liggen, maar iets zien is ook wel leuk. Misschien een stedentrip? Kaapstad! Het is er bijna altijd zonnig, een moderne stad met cultuur self drive Kruger(denk aan Nelson Mandela’s Robben Eiland), natuur (de Tafelberg) en heel veel gezellige bars en culinaire restaurants. Maar ja als je dan toch naar Zuid-Afrika gaat dan is het ook wel leuk om gelijk wat meer van het land te gaan zie naast Kaapstad. Alleen heb je één weekje… Geen probleem!

Zuid-Afrika is een gigantisch land waar je vaak grote afstanden rijdt. Maar wat als je nu iets minder tijd hebt? Dan is een bezoek aan Zuid-Afrika helemaal geen gek idee. Tijdens een kort bezoek, denk aan acht á tien dagen kun je prima een stuk van de Kaapstreek gaan ontdekken, op safari gaan en cultuur proeven in Swaziland.

Hieronder twee mogelijke reisroutes die je in één week kunt rijden.


Korte Zuid-Afrika reisroute 1: Op safari in een week

Johannesburg – Een eerste nacht om bij te komen van de lange vlucht

Hazyview – Een overnachting onderweg naar de wildparken. Zin om al wat te gaan doen? Verken dan de Panoramaroute.

Privé reservaat – Twee nachten midden in de bush! Het privé reservaat ligt aan de rand van het Krugerpark. Je gaat hier samen met een ranger van de paden af en trekt echt de natuur in op zoek naar de big five. Let goed op zijn tips, die zijn erg handig voor het zelf rijden in het Kruger Park.

Kruger Park –Vandaag en morgen ga je zelf op safari. Met je eigen auto speur je naar luierende leeuwen, en tetterende olifanten. Je slaapt een nacht op een van de restcamps in het zuiden van het Kruger.

Koninkrijk Swaziland – Een koning met veertien vrouwen en talloze krijgers, platteland met hutjes, een traditionele, levendige cultuur en natuurparken. Je zult zien, het is een heel andere wereld vergeleken met Zuid-Afrika. Je slaapt twee nachten in een mooi guesthouse gelegen in de Enzulwini Valley. Met mogelijkheid tot het bezoeken van het Mlilwane Nationaal Park.

Dullstroom of Nelspruit – Dan is het tijd om terug te reizen naar de luchthaven van Johannesburg. Met een camera vol mooie foto’s van wilde dieren en ongerepte natuur is het tijd om weer naar huis te vliegen. Maar eerst slaap je nog een nacht in Dullstroom of Nelspruit ter overbrugging van de afstand naar de luchthaven.


Deze route komt uit op 9 nachten/10 dagen inclusief de vliegdagen en is mogelijk vanaf € 850,- per persoon, op basis van twee personen, inclusief een B-klasse auto (exclusief retourvlucht). Wil je net iets korter op reis dan kun je ook Swaziland laten vervallen en vanuit het Krugerpark via Dullstroom naar de luchthaven van Johannesburg reizen. Deze route duurt in totaal 7 nachten / 8 dagen en is te boeken vanaf € 775,- per persoon.

Zie ook onze rondreis: Onze korte safari reis in Zuid-Afrika


Korte Zuid-Afrika reisroute 2: De Kaapstreek in een week


Kaapstad – Begin je korte Zuid-Afrika rondreis met drie nachten in het bruisende Kaapstad. De sfeer van deze levendige wereldstad verschilt erg van de rest van Zuid-Afrika. Beklim de Tafelberg en geniet van het waanzinnige uitzicht over de stad, neem een kijkje op Robbeneiland, of komt tot rust aan het strand bij Camps Bay of Houtbaai. Er is in de Kaapstreek genoeg te beleven en je kunt hier eigenlijk niet lang genoeg zitten.

Hermanus – Bij Zuid-Afrika en safari denk je misschien niet direct aan de big five van de onderwaterwereld. Je slaapt een nachtje in de kleinschalige badplaats Hermanus, waar je per kajak op zoek gaat naar zeeleeuwen, dolfijnen en walvissen. Terwijl zeeleeuwen nieuwsgierig om je heen spartelen, speurt je gids alvast naar walvissen. (het walvisseizoen loopt van half juni – half november)

Stellenbosch – Eindig de reis rustig met een verblijf in de wijnregio. fiets en wandel tussen de wijnvelden van de Zuid-Afrikaanse Kaapstreek. Samen met een lokale gids fiets je door de uitgestrekte valleien, langs de vele druivenranken en over kleine paadjes. Wijnboeren schenken de glazen in zodat je de lokaal gemaakte wijnen zelf kunt proeven. Om in de sfeer te (ver)blijven, slaap je twee nachten met uitzicht op kilometers lange velden met druivenbomen.


Deze Kaapstreek route komt uit op 7 nachten / 8 dagen inclusief de vliegdagen. Een reis als deze kost, bij twee personen, rond de € 450 ,- euro per persoon inclusief B-klasse auto, exclusief retour vlucht. Wil je graag wat langer in Kaapstad verblijven of ook de beroemde tuinroute verkennen? Dan pas je deze route gemakkelijk op je eigen wensen aan!

Zie ook onze rondreis: Een week genieten rondom Kaapstad


 

 

Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden om in korte tijd een stukje van Zuid-Afrika te beleven.

De bovenstaande routes geven je een indicatie van de mogelijkheden en aan wat voor prijskaartje je kunt denken. Voor meer informatie; neem gerust contact met de reisspecialisten van Riksja Zuid-Afrika op of stel je eigen Zuid-Afrika reis samen aan de hand van bouwstenen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een van onze kant-en-klare Zuid-Afrika rondreizen.

 

Bekijk ook eens...

Dwars door Swaziland eSwatini lesotho-mountain-trail

Welke optie wil je aanvragen?

Dwars door Swaziland (eSwatini)
Optionele excursie: wild spotten te paard
Optionele excursie: fietshuur in Mlilwane
Verander je verblijf: bijsonder plekkie traditioneel bijenkorfhuisje
Verander je verblijf: bijsonder plekkie koloniale lodge
Verander je verblijf: verblijf in eenvoudig guesthouse
x
+

Welke optie wil je aanvragen?

Ontdek de Kaap
Verander je verblijf: Bijsonder plekkie Kaapstad comfort
Optionele excursie: kerk- en townshiptour
Optionele excursie: Tafelberg wijnsafari
Optionele excursie: culinaire fietstocht
x
+

Lees ook...

Een dag bij Cape Point

23 april 2014
| reisverslagen
Gamedrive Kruger

Een rush in de bush – op game drive i...

18 oktober 2013
| inspiratie