Koning met 15 vrouwen

Zuid-Afrika koning SwazilandKoning Mswati III kiest jaarlijks één nieuwe bruid uit duizenden vrouwen tijdens de rietdansen. Tijdens een acht dagen durende ceremonie brengen maagden uit heel het land gesneden riet naar de koningin-moeder. Jaarlijks komen er tussen de twintigduizend en veertigduizend meisjes op af. De laatste dag komt de koning pas en kiest dan een nieuwe vrouw. Niet elk jaar hoor. Zijn vader spande de kroon tijdens zijn koningschap, want die had maar liefst zeventig vrouwen.

Volgens de traditie mag de koning pas trouwen als zijn verloofde zwanger is. Door hun zwangerschap laten ze zien dat zij erfgenamen ter wereld kunnen brengen. Intussen heeft Mswati 23 kinderen en is hij 42 jaar.
Even geleden heeft één van zijn vrouwen hem behoorlijk in verlegenheid gebracht. Het blijkt dat zij middenin de nacht het paleis uit is geslopen, vermomd als een militair. Ze werd op heterdaad betrapt toen ze lag te rollebollen met de minister van justitie. De minister had het bed opengesneden om zich daarin te verschuilen. Gevolg: vrouw 12 is uit de harem gezet en het vrouwenbestand van Mswati’s harem staat weer terug op 13. Voorlopig dan…

De minister heeft 6 jaar cel aan z’n broek hangen en wordt misschien zelfs het land uit gezet.

Een bizar verhaal…Helemaal als je bedenkt dat 1,2 miljoen inwoners in bittere armoede leven, terwijl de vorst en zijn 15 vrouwen zich omringen met luxe.

 

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen