Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Kaapstad – de highlights

   Zuid-Afrika Kaapstad - strandKaapstad is een van de meest bruisende en bezochte steden van Zuid-Afrika. Er is genoeg te doen en volgens ons is dit de highlight top 5 om Kaapstad goed te leren kennen.

    

   Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach

   Vanuit Kaapstad bereik je binnen twee uur rijden het meest zuidwestelijke puntje van het Afrikaanse continent. Picknick in het park en kijk uit over de zee en bergen. Nog een stukje door rijden en je bereikt het pinguïnstrand Boulders Beach. Meer dan 3000 pinguïns lopen hier rond, een drukte van jewelste. Dit is je kans om te zwemmen met deze dieren. Bikini/zwembroek mee dus en duik dat water maar in, samen met de pinguïns. Pas op, het water kan koud zijn!

   De Tafelberg

   De Tafelberg is de trots van Kaapstad en rijst middenin de stad omhoog. Waar je ook bent in de stad, de Tafelberg is het oriëntatiepunt. In de middag bedekken wolken vaak de berg (het zogenoemde ‘tafelkleed’) en daarom is onze tip: bezoek de berg in de ochtend. Lopend (ongeveer 2 uur) of via een kabelbaan, aan jou de keus.

   Tour door een township

   Townships, de buitenwijken van de stad en een belangrijk onderdeel van de Zuid-Afrikaanse maatschappij. Een groot deel van de bevolking woont in deze buitenwijken, in een ‘shack’ gemaakt van hout en golfplaten. Hier zie je armoede, maar voel je iets anders: hoop, strijd en kracht. Wij adviseren om een wandeling met een gids te maken, een local die je wegwijs maakt en vertelt over het leven in een township.

   Robbeneiland

   Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela ruim 27 jaar gevangen heeft gezeten. Samen met anderen die tegen het apartheidsregime waren, verbleef Nelson Mandela op dit gevangenis-eiland. Je bereikt het eiland in een klein uurtje per boot en krijgt een rondleiding door een ex-gevangene. Van tevoren reserveren (bijvoorbeeld via je guesthouse) is aan te raden.

   Waterfront

   Tussen alle activiteiten door wil je natuurlijk ook genieten van een lunch, een drankje of een avondmaal. Het Waterfront, met barretjes, restaurants en winkels, vinden wij hier een geschikte plaats voor. Toeristen komen hier samen met de lokale bevolking. Op regenachtige dagen voor de overdekte winkels, op zonnige dagen voor de vergezichten.

   Lees meer over Kaapstad!

   Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

   Geen reacties

   Reageren

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *