Kaapstad: top 10 activiteiten

Je gaat binnenkort naar Zuid-Afrika om wild te spotten, maar je wilt ook graag het veelzijdige Kaapstad bekijken. Om jou wat tijd te besparen, hebben wij vast voor je uitgezocht welke tien activiteiten echt de moeite waard zijn wanneer je in Cape Town verblijft.

1. de Tafelberg beklimmen

De Tafelberg is hét bekende plaatje van Kaapstad en je ziet hem boven bijna alles uitsteken, waar je ook bent in de stad. Door de hele stad heen staan grote, gele lijsten waar je groepsfoto’s of selfies kunt maken met de Table Mountain op de achtergrond. Natuurlijk wil je de Tafelberg ook van boven zien en tegelijkertijd dat indrukwekkende uitzicht over de stad! Check de dag van tevoren of het helder weer is als je naar de top gaat. Met de klim ben je tussen de twee en drie uur zoet, afhankelijk van de route die je neemt. Van kindvriendelijke routes tot de uitdagende routes: er is zat keuze wanneer je de berg beklimt. Als je een lange dag achter de rug hebt of je gewoon niet zo’n klimmer bent, is er ook de kabelbaan die je in vijf minuten voor ongeveer €9 naar boven hijst. Een tip is om ’s ochtends met de kabelbaan naar boven te zweven, om vervolgens ’s middags rustig naar beneden te wandelen. Zo heb je toch wat beweging en is het niet te zwaar.

2. Lion’s Head en Signal Hill

Lion’s Head is het minder beroemde broertje van de Table Mountain, maar deze berg kun je ook heel goed beklimmen. Wij vinden dat je heel mooi zicht hebt op de Tafelberg vanaf de top van Lion’s Head. Deze sjouw van ongeveer een uur is wel aardig pittig, vooral het laatste stuk naar de top. Je klautert letterlijk naar je uitzicht toe, maar dat is het zeker waard! Je ziet onderweg veel sportievelingen, soms ook kinderen, je voorbij racen richting de top. Word hierdoor niet ontmoedigd, voor sommige Zuid-Afrikanen is dit een dagelijkse workout! Wij vonden het leuk om na de klim nog even met de auto Signal Hill op te rijden. Je schiet hier een nieuwe achtergrond voor je bureaublad of Facebook met Lion’s Head en de Tafelberg mooi naast elkaar.

3. Paragliding over Kaapstad

Bij meerdere organisaties is het mogelijk om tandem paragliding te doen. Vanaf Lion’s Head of Signal Hill spring je de lucht in. Vlieg over het landschap van Kaapstad en laat je verrassen door de veelzijdigheid van de natuur. Sommige organisaties bel je dezelfde dag nog om te boeken vanwege het weer. De wind moet het toelaten en je ziet meer met een heldere lucht.

4. Het Kaapse Schiereiland

Trek ruim een dag uit om het Kaapse Schiereiland rond te rijden. Je begint bij Chapman’s Peak, met een slingerende kustweg, je trip naar het meest zuidwestelijke puntje van Afrika.  Ze noemen deze rit ook wel ‘de negen mooiste kilometers van Zuid-Afrika’! Wij vonden het leuk om via Simon’s Town en Boulder’s Beach naar het zuiden te rijden. Hier spot je tal van pinguïns: badderend in de oceaan of waggelend over het strand. Vervolgens rijd je dwars door het Cape Point National Park en maak je een groepsfoto bij het bekende Kaap die Goeie Hoop-bord. Als je na een lange rit in de auto je benen wil strekken, hike je de kliffen omhoog bij Kaap de Goede Hoop of wandel je een route bij Cape Point.

5. Robben eiland – Victoria & Albert Waterfront

Bezoek het gezellige V&A Waterfront met tal van souvenirwinkeltjes, galerieën en straatoptredens. Ook werp je hier een blik op de gebouwen met een Victoriaanse bouwstijl, onder het genot van een drankje bij een van de restaurants. Je neemt vanaf het Waterfront de boot naar Robben eiland. De catamaran schommelt je in ongeveer een halfuur naar de overkant. Je wordt hier rondgeleid door een ex-gevangen en leert meer over Nelson Mandela, die hier negentien jaar vast heeft gezeten. Neem zeker de tijd om in de cellen te kijken en te luisteren naar de opgenomen stemmen van de gevangenen. De bus rijdt je over het hele eiland en neemt je terug in de tijd. Na de tour laat je alle indrukken op je inwerken en geniet je nog even van de uitzichten op de Tafelberg.

6. Een veelzijdig stadscentrum

Het drukke centrum van Kaapstad is zeker ook een bezoek waard. Naast alle kledingwinkels, marktpleinen en kantoren vind je hier ook veel groen. Zo kwamen wij terecht in een erg gezellig park: The Company’s Garden. Ook loop je in het centrum vlakbij de kleurrijke, Islamitische wijk Bo-Kaap. Tijdens de Apartheid mochten mensen geen kleurige kleren dragen. Als reactie hierop hebben bewoners na de Apartheid hun huizen in allerlei felle kleuren geschilderd. Vlakbij het centrum bevindt zich ook het stervormige Kasteel de Goede Hoop, een van de oudste Europese bouwwerken in Zuid-Afrika.

7. Safari dichtbij Kaapstad

Voor een safari hoef je niet per se naar Kruger: bij Kaapstad in de buurt bezoek je ook safariparken! Je komt er al een tegen op minder dan een uur rijden van Kaapstad: Buffelsfontein Game & Nature Reserve. Hier spot je niet alle Big Five-dieren maar wel zebra’s, springbokken, leeuwen, giraffen en cheeta’s. Je betaalt voor een drie-uur-lange safari met gids, 500 Rand per persoon, wat zo’n 35 euro is.

8. Wijn proeven in Kaapstad

Wijn proeven hoort absoluut bij je verblijf in Kaapstad. In de mooie landschappen van Stellenbosch, Franschhoek en Constantia vind je veel wijnboerderijen. Van het luxe Spierwijnhuis tot een kleinschalige wijnboerderij: voor ieder wat wils. Je krijgt hier uitleg over het proces van de wijnbereiding en eindigt je tijd er met een uitgebreide wijnproeverij, eventueel met chocolade erbij!

9. Kirstenbosch National Botanical Garden

Wil je na een ochtend in het drukke centrum, even tot rust komen in een groene omgeving? Dan bezoek je de veelzijdige Kirstenbosch National Botanical Garden aan de oostkant van de Tafelberg. Hier vind je zo’n 7000 plantsoorten, onder andere het unieke fynbos. In een tuin van 36 hectare hoor je vogels fluiten, zie je antilopen springen, en hoor je kikkers kwaken.

10. Ziplining: zweef tussen de rotsen

Wil je nog even lekker actief bezig zijn? Dan is ziplining misschien wel wat voor je. Bij Cape Canopy Tour zoef je tussen de rotsen en voel je de adrenaline door je lichaam gaan. Met twee gidsen ga je op weg en overbrug je dertien platforms. Je geniet van de uitzichten en de watervallen die onder je stromen terwijl je in volle vaart over de natuur zweeft.

Wil je nóg meer lezen over Kaapstad? Kijk dan eens bij onze bouwsteen in Kaapstad.

Bekijk ook eens...

Zuid Afrika op de fiets tussen de wijnranken

Welke optie wil je aanvragen?

Op de fiets tussen de wijnranken
Verander je verblijf: bijsonder plekkie Kaapse wine estate
Optionele excursie: hiken door de wijngaarden bij Stellenbosch
Optionele excursie: wildspotten te paard in Stellenbosch
Optionele excursie: ritje met de wijntram in Franschhoek
Optionele excursie: foodtour door Stellenbosch
x
+

Welke optie wil je aanvragen?

Ontdek de Kaap
Verander je verblijf: Bijsonder plekkie Kaapstad comfort
Optionele excursie: kerk- en townshiptour
Optionele excursie: Tafelberg wijnsafari
Optionele excursie: culinaire fietstocht
x
+

Lees ook...

Strand zuidkust Zuid-Afrika

Kaapstad – de highlights

17 oktober 2013
| inspiratie