Jozie, Joburg, Johannesburg!

Johannesburg, een plaats waar je bij het plannen van je reis naar Zuid-Johannesburg-Maboneng2Afrika misschien niet zo snel aan denkt, maar die verrassend leuk is. Veel reizigers starten hun rondreis door Zuid-Afrika in Johannesburg, maar meer dan een glimp van de luchthaven wordt vaak niet gezien. Velen verlaten na het ophalen van de koffers en de huurauto de stad. Op naar de natuurwonderen van de Panoramaroute en de wildparken om de Big 5 te gaan spotten. Eveneens bijzonder en zeker een must, maar waarom zou je niet één of twee nachten in deze typische Afrikaanse stad verblijven?

De afgelopen jaren heeft Johannesburg een ware transformatie ondergaan. De wederopbouw na de Apartheid is in volle gang. Trotse inwoners werken keihard aan het imago in de straten met geschiedenis. Je vindt er levendige, hippe wijken, met moderne streetart, verrassende indoormarkten met foodtrucks en rooftop restaurants.

Als je toch in Johannesburg bent, heb je meteen de kans om het Apartheidsmuseum te bezoeken. Maar ook Constitution Hill. De gevangenis waar grote gelijkheidsstrijders als Nelson Mandela en Ghandi hebben vastgezeten. Een ding is zeker; geschiedenis lovers, cultuurfanaten, maar ook fijnproevers zullen zich in Johannesburg niet vervelen.

Omdat we je graag de leukste plekken van Zuid-Afrika willen laten zien, zijn we voor je op zoek gegaan naar bijzondere overnachtingsplekken en verassende excursies in Johannesburg. Leuk voor reizigers die voor het eerst naar Zuid-Afrika gaan, maar ook voor reizigers die het land al vaker bezocht hebben en wat meer van de gebaande paden af willen. Het resultaat? Twee nieuwe bouwstenen!

 

JohannesburgI ♥ Jozie

Johannesburg leeft! Bewandel de straten waar Nelson Mandela heeft gestreden voor gelijkheid. De gids vertelt je alle ins en outs van down town Johannesburg. Combineer dit met hippe eettentjes, roof top bars en boeren markten en je hebt een stad in wederopbouw die bruist van energie.

Lees de volledige dag-tot-dag beschrijving van de I ♥ Jozie bouwsteen.

 

Ubuntu in SowetoSoweto township

Al fietsend (of per Tuk-Tuk!) door de straten van Soweto ervaar je het leven van hier. Dit zijn de buitenwijken van Johannesburg, oftewel townships. Rijd langs huizen van nobelwinnaars Desmond Tutu en Nelson Mandela en neem een drankje in het nieuwe Soweto in één van de rooftopbars. Er is veel veranderd de laatste jaren en dat zie je.

Lees de volledige dag-tot-dag beschrijving van Ubuntu in Soweto.

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

Bekijk ook eens...

Rondreis Zuid-Afrika

Welke optie wil je aanvragen?

South Africa experience
South Africa Experience - bijsonder plekkie
x
+

Lees ook...