Into the Kaap

Stap op de luchthaven in je eigen auto en houd je camera in de aanslag. Cruisend door de heuvels van de Kaapstreek trekt het Zuid-Afrikaanse landschap aan je voorbij: wijnranken, ruige kustlijnen en safariparken vol wild.

Bij een bezoek aan de Kaapstreek mag een stop op de tuinroute eigenlijk niet ontbreken. Vanaf Addo Elephant National Park bereik je de kustweg in nog geen vier uur rijden. Wij hebben onze favoriete tussenstops op de tuinroete voor je op een rijtje gezet.

 

Township Knysna medicijnman

 

Townships bij Knysna

Zodra je Addo verlaat, slingert de weg langs grillige kustlijnen en stijle kliffen, met na elke bocht wel weer een kodak-momentje. Tropische bloemen kleuren de berm en met het raam open wappert de zilte zeelucht door je haren. Onderweg kun je overnachten in Knysna. Het plaatsje ligt aan een lagune en kent een klein centrum. Wandel door het waterfront langs terrasjes en restaurants. Bij een van deze restaurants proefden wij verse oesters uit de lagune, hmmm..

Achter Knysna liggen de townships, traditionele Zuid-Afrikaanse gemeenschappen. Bezoek een kindertehuis, een traditionele kruidenvrouw en maak kennis met de Xhosa, die een van de grootste stammen van het land vormen. Wist je dat Desmond Tutu en Nelson Mandela hier ook vanaf stammen? Schuif na je wandeling aan tafel bij een lokaal restaurantje en doe maar eens je best om de gesprekken van locals in de zogeheten kliktaal te volgen. Tip: de rijst met kip is om te smullen!

 


Wandelen in Robberg Natuurreservaat

Pinguïns en robben spotten

Net voor Knysna ligt het Robberg Natuurreservaat. Het ruige park loopt vanaf het land de zee in en is een stuk minder toeristisch dan het grotere Tsitsikamma Park. Trek vandaag goede schoenen aan en klauter over rotsachtige paden naar de top van de Robberg. Ver beneden zie je robben in de branding spelen. Met een beetje geluk spot je zelfs pinguïns! Via de andere kant loop je weer naar beneden, waar de rotsachtige omgeving ineens plaatsmaakt voor immens witte zandduinen.

 

 

 

Peddelen in de wildernisKanoen in Wilderness

Vanaf Knysna reis je verder richting Wilderness National Park, dé plek voor echte natuurliefhebbers. In het park vind je een wandeltrail die je over rustige bospaden naar een waterval leidt. Neem picknick- en zwemspullen mee en geniet van de rust om je heen. Een andere manier om het park te verkennen, is per kano. Peddel door de Touwsrivier langs torenhoge bomen en bergpieken. Houd je camera en verrekijker in de aanslag, want voor je het weet vliegt de Knysna Loerie voor je langs!

 

 

 

 

Nieuwsgierig naar de veelzijdige tuinroute? Neem een kijkje bij onze bouwstenen in Kaapstreek. Deze kun je zelf bij elkaar puzzelen tot je ideale Zuid-Afrikareis. Natuurlijk helpen onze ervaren reisspecialisten je hier graag bij.

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen.

Bekijk ook eens...

Oost Kaap Zuid-Afrika addo's-grijze-reuzen

Welke optie wil je aanvragen?

Addo’s grijze reuzen
Optionele excursie: Addo game drive
Optionele excursie: riviersafari per kano
Optionele excursie: quadrijden door rivier en vallei
Optionele excursie: beachsafari met sandboarden en vissen
x
+

Welke optie wil je aanvragen?

Rondreis 5: Over zebrapad naar Tafelberg
Over zebrapad naar Tafelberg - bijsonder plekkie
x
+

Lees ook...

Strand zuidkust Zuid-Afrika

Kaapstad – de highlights

17 oktober 2013
| inspiratie
Pilanesberg selfdrive safari

Nationale parken in Zuid-Afrika

31 oktober 2013
| inspiratie