Internet café Afrika

Internet in Zuid-Afrika?

Internet café Afrika“Is er ook internet in de accommodaties?” Is een vraag die we regelmatig krijgen van onze reizigers. Bijna niemand kan tegenwoordig meer zonder smartphone, iPad of laptop, ook niet tijdens de reis. Het zou natuurlijk handig zijn om onderweg je (zakelijke) mail te kunnen checken, je reisverhalen te posten, de laatste updates op Facebook te lezen of mooie foto’s door te sturen via de app.

Tijdens mijn reizen in Azië en Zuid-Amerika was ik wel gewend regelmatig achter een vaste computer te kunnen duiken in een hotel of lodge, of een internet café op te zoeken. Hier werkte ik dan mijn reisverslagen uit en kon deze op internet plaatsen. Maar tijdens mijn reis door Zuid-Afrika (afgelopen zomer) merkte ik dat de accommodaties mee gaan in laatste ontwikkelingen op dit vlak.

In Zuid-Afrika mag je erop rekenen dat de meeste accommodaties tegenwoordig een Wifi netwerk hebben. Soms betaal je enkele euro’s voor de toegangscode die je met elkaar kunt delen en gedurende je hele verblijf kunt gebruiken. Vaste computers zijn er steeds minder omdat de accommodaties er op rekenen dat vrijwel alle reizigers tegenwoordig hun eigen laptop, iPad of tablet meenemen. Ook internet café’s zijn geen bekend fenomeen.

Wifi op je telefoon

Houd in de gaten dat je mobiele telefoon op veel plaatsen goed bereik zal hebben, maar dat dit af en toe weg valt. Met name in afgelegen gebieden, bijvoorbeeld tijdens je safari onderdeel met verblijf in een bushcamp of in het bergachtige Drakensbergen. Ook een internet signaal zal hier dan zwak tot nihil zijn.

Maar eerlijk is eerlijk: je zit hier om te kunnen genieten van de natuur en het wild. Die mailtjes, apps, tweets en posts kunnen waarschijnlijk wel even wachten…

TIP: Er zijn een aantal apps die kunt downloaden en offline gebruiken. Handig voor als je geen bereik of netwerk hebt. Zie hiervoor de eerder geschreven blog: handige apps voor op reis in Zuid-Afrika.

 

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

Bekijk ook eens...

Welke optie wil je aanvragen?

Bush op z’n best
Verander je verblijf: hoog in de bush in privéreservaat
Optionele excursie: zipline-avontuur in Hazyview
Optionele excursie: raften over de Sabie-rivier
Optionele excursie: ballonvaart in Hoedspruit
x
+
test

Welke optie wil je aanvragen?

Surf & Turf (Zuid-Afrika / Mozambique)
Surf & Turf met accommodaties
x
+

Lees ook...

10 feitjes over Zuid-Afrika

18 mei 2015
| leuke-weetjes