Op huwelijksreis naar Zuid-Afrika

De laatste jaren in opkomst als ideale huwelijksreis-bestemming: Zuid-Afrika. En heel terecht! Want Zuid-Afrika lijkt wel gemaakt voor een romantische reis met z’n tweetjes. We laten je hier graag zien waarom.

Verken het land in je eigen huurauto

In Zuid-Afrika kun je er perfect op uit trekken in je eigen huurauto. Dus niet in een volle bus met toeristen of in hobbelig openbaar vervoer, maar gewoon lekker in je eigen comfortabele bolide. We kunnen niet beloven dat er geen kleine discussies zijn over de route of het kaartlezen … Maar je kunt wel stoppen waar je wilt voor een fijne spontane picknick. Als dat niet romantisch is?

Kleinschalige en sfeervolle accommodaties met goede service

Overnachten in Zuid-Afrika is een belevenis op zich. Zo kun je slapen in een rondavel of bushlodge tijdens je safari, in een guesthouse aan de oceaan, of op een struisvogelboerderij. Zuid-Afrika online kiest express kleinschalige hotelletjes uit, waar sfeer en een goede prijs/kwaliteitverhouding voorop staat. Vaak is er ook een zwembad(je) aanwezig voor een verkoelende duik. Het serviceniveau in Zuid-Afrika is hoog; wel zo fijn op je honeymoon, waarbij je toch even het gevoel wil hebben dat je in de watten wordt gelegd. Wil je wat meer luxe toevoegen aan je reis, kies dan af en toe voor een ‘bijsonder plekkie’, oftewel een upgrade accommodatie die wij precies voor dit soort speciale gelegenheden hebben uitgekozen. Meer info over de accommodaties van Riksja Zuid-Afrika vind je op onze overnachten-pagina.

Genieten van lekker eten en goede wijn

wijnstreek-zuid-afrika-huwelijksreisWaar in veel Afrikaanse landen de culinaire traditie niet is om over naar huis te schrijven, is dit in Zuid-Afrika juist het tegenovergestelde. In steden als Kaapstad en Pretoria vind je heel goede restaurants waar de standaard vergelijkbaar is met Europa. Ook de Zuid-Afrikaanse ‘braai’ is iets om naar uit te kijken: een vorm van barbecueën waarbij op houtvuur wordt gekookt, met grote stukken vlees die op de grill langzaam garen. Verder vind je rondom Stellenbosch in de Kaapstreek uitgestrekte wijngaarden, waar je zelf (op de fiets) een proeverij kunt houden. Genieten dus!

Overweeg je een honeymoon naar Zuid-Afrika? Kijk dan bij onze Zuid-Afrika reizen en bouwstenen, die je zelf bij elkaar kunt puzzelen tot je eigen ideale huwelijksreis. Natuurlijk helpen onze ervaren Zuid-Afrika reisspecialisten je hier graag bij.

Bekijk ook eens...

Reizen Zuid-Afrika safari: zelf rijden

Welke optie wil je aanvragen?

Eigen-wijze Kruger reis
Optionele excursie: zipline-avontuur in Hazyview
Optionele excursie: raften over de Sabie-rivier
x
+

Lees ook...

Baie plesier op safari

28 januari 2014
| inspiratie