Fotoalbum Zuid Afrika

Zuid-Afrika in beeld: Hoe maak ik een mooi fotoboek?

Zuid-Afrika fotoboek tips

Ga je op safari naar Zuid-Afrika en wil je het Zuid-Afrikaanse leven goed in beeld brengen? Je kunt in het land prachtige overzichtsfoto’s maken, maar je ook heel duidelijk richten op al het moois dat vlak voor je neus te zien is. Komen jullie in het wildpark een leeuw tegen, loop je door een township met de lokale bevolking of zie je een scooter rijden die hier allang van de weg zou zijn gehaald? Probeer in je foto’s zoveel mogelijk oogcontact te maken, zowel met de mensen als met de dieren. Je zult merken dat je daar de mooiste foto’s van je Zuid-Afrika reis aan over houdt.

Fotoboek - Big 5Contact met de dieren

Maak oogcontact met de dieren op het moment dat je ze tegenkomt. Wacht op het moment dat de dieren recht in de camera kijken, om op dat moment af te drukken. Je zult merken dat je heel levendige foto’s in je fotoboek kunt plaatsen. Uiteraard zijn dieren vaak snel verdwenen dus grijp zeker ook je kans om eerst een foto van het dier te maken terwijl deze je nog niet aankijkt. Maak niet teveel oogcontact wanneer je merkt dat de dieren zich bedreigd voelen en er op die manier een minder prettige situatie kan ontstaan.

Verzamel de Big 5

Probeer de Big 5 te verzamelen voor in je fotoboek, of zet in ieder geval een aantal van de prachtige dieren uit Zuid-Afrika op de foto. Fotografeer zowel in de ochtend als avond door wat schemering mee te nemen, maar richt je ook op het heetst van de dag op alles wat je ziet. Op die manier krijg je een mooi verloop in de foto’s en kun je de verschillende kleuren goed naar voren laten komen. Wat dat betreft zorgt het oogcontact in Zuid-Afrika ervoor dat de foto’s als het ware tot leven zullen komen en je ook in het fotoboek weer oog in oog komt te staan met de wilde dieren.

Vakantie Zuid-Afrika - foto's makenSpectaculair fotoboek

Door al het bovenstaande in gedachten te houden bij het nemen van je foto’s tijdens de reis zorg je voor een spectaculair fotoboek van Zuid-Afrika, dat anderen zeker eens bij je willen komen bekijken. Door jouw gerichte foto’s staan je vrienden oog in oog met de olifant of de giraffe, dieren die ze normaal gesproken alleen kennen vanuit de dierentuin. Zelf geniet je natuurlijk ook nog lang na van de levendige foto’s die je hebt verzameld. Blader met veel plezier nog door je fotoboek om terug te kijken op de mooie reis die je hebt gemaakt. Wil je een fotoalbum maken, maar weet je nog niet bij welke aanbieder? Kijk dan eens bij onze partner Tips Fotoalbum maken, waar je het beste fotoboek kunt maken.

Dit artikel is geschreven door Bart, specialist in online fotoboeken. Op zijn website Tips Fotoalbum kun je zelf aan de slag met je mooiste foto’s. Wil jij ook naar Zuid-Afrika? Kijk eens bij onze Zuid-Afrika reizen en stel je eigen reis samen.

 

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

Bekijk ook eens...

safari prive park

Welke optie wil je aanvragen?

Safari! Safari!
Optionele excursie: zipline-avontuur in Hazyview
Optionele excursie: raften over de Sabie-rivier
Optionele excursie: ballonvaart in Hoedspruit
x
+
Zuid Afrika op de fiets tussen de wijnranken

Welke optie wil je aanvragen?

Op de fiets tussen de wijnranken
Verander je verblijf: bijsonder plekkie Kaapse wine estate
Optionele excursie: hiken door de wijngaarden bij Stellenbosch
Optionele excursie: wildspotten te paard in Stellenbosch
Optionele excursie: ritje met de wijntram in Franschhoek
Optionele excursie: foodtour door Stellenbosch
x
+

Lees ook...

Safari Kruger Wilde hond

Dieren die je niet verwacht in Kruger

10 januari 2014
| inspiratie