Cultuur in Zuid-Afrika? Jazeker!

Natuurlijk ga je naar Zuid-Afrika voor de natuur, de wilde dieren, de bergen en de stranden. Maar wist je dat Zuid-Afrika ook een boel cultuur te bieden heeft?

Er wonen veel verschillende bevolkingsgroepen in Zuid-Afrika, zoals de Boer, de Brit, de Zulu en de Xhosa. Hierdoor is het land een multiculturele smeltkroes waar elf officiële talen worden gesproken met allen hun eigen cultuur. Als je soms net even van het gebaande pad af gaat, zul je merken dat een reis door Zuid-Afrika naast een boel wildlife ook bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking met zich meebrengt. En dat is nou juist wat reizen voor ons zo speciaal maakt. Natuurlijk kun je spontane ontmoetingen niet van tevoren dirigeren. Dan zijn ze immers niet spontaan meer. Maar wij kunnen er wel voor zorgen dat je in de gelegenheid komt om Zuid-Afrikaners te ontmoeten, met allerlei verschillende culturele achtergronden.

 

zuid-afrika-accommodatie-xhosa-township#1 Klik met de Xhosa

Knysna is een gezellige plaats aan de beroemde Tuinroute. Achter dit plaatsje met hier en daar luxe villa’s aan het water vind je echter de townships. Ervaar de andere kant van Zuid-Afrika met een lokale gids en zie hoe de lokale Xhosa-bevolking (met de zogenaamde ‘klik’-taal) tegenwoordig leeft. Verwacht geen toeristische show, maar een oprechte tour door hun dagelijkse leven en hun bijzondere cultuur. Elke dag en elke rondleiding is anders. Loop door de straten en luister hoe het lokale bier gebrouwen wordt, laat je genezen door een traditionele medicijnvrouw of schuif aan bij een les op het lokale schooltje.
Klik hier voor meer info over de bouwsteen Klik met de Xhosa >

 

 

 

Reisspecialist Anneloes bij hulpproject#2 Bezoek Khula Zulu Village

Op maar enkele kilometers van het toeristisch dorpje St. Lucia ligt het platteland van KwaZulu-Natal. Waar veel reizigers de omliggende natuur en parken bezoeken, gaat vaak langs ze heen hoe de lokale bevolking nog leeft. Zuid-Afrika online sponsort het lokale schooltje en de kleuterschooltjes in Khula Zulu Village. Als je in St. Lucia verblijft, heb je de mogelijkheid een bezoek te brengen aan dit dorp. Het is echt een eye-opener, die je laat zien dat het wegwerken van de gevolgen van de apartheid nog jaren kan duren. En de kindjes zijn natuurlijk gewoon ongelofelijke schatjes.
Klik hier voor meer info over het hulpproject >

 

 


#3 Thuis bij boer Neels op Route 62

Vermijd de snelweg en doorkruis de zuidelijke Kaap via de Route 62. Van bergpassen met kristalheldere stroompjes tot wijngaarden en struisvogelboerderijen. Je kunt hier slapen tussen de struisvogelboerderijen en (letterlijk) proeven van de gastvrijheid op een Zuid-Afrikaanse boerderij. Boer Neels neemt je mee in het boerenleven en samen met de vrouw des huizes leggen ze je in de culinaire watten; een Afrikaanse braai, butternut-soup of een mieliepaptert… Baie lekker!
Klik hier voor meer info over de bouwsteen Thuis op de Route 62 >

 

 

 

Wil jij ook van de cultuur proeven in Zuid-Afrika? Waar wacht je nog op? Bouw je eigen Zuid-Afrika reis met onze Zuid-Afrika bouwstenen.

Ga terug naar overzicht van onze Zuid-Afrika-reisblogs.

Bekijk ook eens...

klik-mset-xhosa. - Tuinroute Township Knysna

Welke optie wil je aanvragen?

Klik met de Xhosa
Optionele excursie: ziplineavontuur
Optionele excursie: kajakken door Storms River Kloof
Optionele excursie: segwaytour
Optionele excursie: quadbiken langs bos en zee
Verander je verblijf: comfort guesthouse net buiten Knysna
x
+
Fietsen door Soweto

Welke optie wil je aanvragen?

Ubuntu in Soweto
tuktuktour door Soweto
x
+

Lees ook...

Township Kaapstad

Townships in Zuid-Afrika bezoeken?

18 september 2015
| inspiratie
Medicijnman, township Zuid-Afrika

Townships Zuid-Afrika

29 november 2013
| inspiratie