Bungeejumpen Tsitsikamma National Park

Bungyjumpen Tsitsikamma NPAls je het doet, doe het dan goed. Dat is vast het motto van de mensen die bungeejumpen van de hoogste brug ter wereld: de Bloukrans in het Tsitsikamma NP in Zuid-Afrika. Wanneer je er naar toe rijdt, veilig in je auto, zie je de diepte al. Dit is de plek voor daredevils.

Bloukrans is officieel de hoogste bungeejump ter wereld. De boogbrug is een geschikte plek om de diepte in te springen en vervolgens aan het touw op en neer te stuiteren, met onder je de Bloukrans rivier en boven je de doorlopende weg.
Daar sta je dan, in een bungeejump pak, vast aan elastiek. Veiligheid staat hier voorop. Maar of dat feit ervoor zorgt dat je zelf gemakkelijk de brug afspringt…? Je wordt begeleid naar de rand en er wordt afgeteld. Dit is het moment: laat je vallen, de diepte in. Meer dan 100 meter val je naar beneden, richting de rivier. Ver voordat je bij de rivier komt stuiter je al naar boven. De adrenaline giert door je lichaam. Na een paar keer stuiteren word je misschien rustiger. Vergeet niet van het uitzicht te genieten en de ongerepte natuur om je heen. Onder je hoor je het water stromen, de wind waait ondertussen langs je. You did it!

Bungeejump vanaf Bloukrans brugOnderweg naar onze bouwsteen Klik met de Xhosa kun je het Tsitsikamma NP bezoeken en zelf de sprong wagen. Ook kun je hier wandelen, mountainbiken en watersporten uitoefenen. Overnachten in het NP kan ook, maar houd er rekening mee dat het grootschaliger is opgezet dan onze gebruikelijke overnachtingsplaatsen. Daarom vind je dit park niet specifiek terug tussen onze bouwstenen. Wil je dit park bezoeken tijdens je reis? Laat het onze reisspecialisten weten en wij passen jouw individuele Zuid-Afrika rondreis hierop aan.

 

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

Bekijk ook eens...

Welke optie wil je aanvragen?

Ontdek de Kaap
Verander je verblijf: Bijsonder plekkie Kaapstad comfort
Optionele excursie: kerk- en townshiptour
Optionele excursie: Tafelberg wijnsafari
Optionele excursie: culinaire fietstocht
x
+
Robbert Natuurreservaat kuier-op-die-tuinroute

Welke optie wil je aanvragen?

Kuier op die Tuinroete
Optionele excursie: ziplineavontuur
Optionele excursie: kajakken door Storms River Kloof
Optionele excursie: segwaytour
Optionele excursie: quadbiken langs bos en zee
x
+

Lees ook...