wifi en apps tijdens je reis

Handige apps voor op reis in Zuid-Afrika

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Is het geen iPhone, dan heb je vast wel een Android-toestel. Heel leuk en handig. En zeker voor Zuid-Afrika kan ik een aantal Zuid-Afrika apps aanraden die tijdens je rondreis goed van pas kunnen komen….
Ps: klik hier en lees hoe het eigenlijk met het internet in Zuid-Afrika?

wifi en apps tijdens je reis

Reisdocumenten opslaan

Geen zin om een hele papierwinkel aan documenten uit te printen en mee te nemen op reis? Dat hoeft ook helemaal niet meer. Je kunt je reisbescheiden namelijk ook handig digitaal opslaan op je telefoon. Zo kunnen iPhone gebruikers de iBooks app gebruiken. PDF viewer is een goed alternatief voor Android-toestellen. Tijdens de reis heb je zo overal toegang tot je PDF’s zonder dat je daarvoor een internetverbinding nodig hebt.

Valuta omrekenen

De Zuid-Afrikaanse Rand wisselt nogal eens van koers en is niet heel makkelijk om te rekenen. Als richtlijn gebruik ik doorgaans ‘100 Rand = €7,-‘. Wil je liever de exacte kosten weten, dan is het handig een app te downloaden waarmee je de valuta kunt berekenen volgens de laatste koers. Deze gratis valuta app voor Android is ook offline te gebruiken.

Navigatie

Kom je er met de uitgebreide routebeschrijving en wegenkaart niet uit? Dan is het wellicht handig om van tevoren de Google Maps app offline beschikbaar te maken, zodat je deze ook zonder internetverbinding kunt gebruiken. Je kunt ook per stad of regio een app downloaden die aan de hand van zendmasten -dus ook zonder internetverbinding- je locatie op de digitale kaart bepaalt. Mijn collega Stanley tipte me MAPS.ME te gebruiken (ook offline beschikbaar). Hij vond deze zelf erg handig en overzichtelijk tijdens zijn reis. Die probeer ik de volgende reis zeker uit!
Een stad die vrijwel alle Zuid-Afrika reizigers bezoeken, is Kaapstad. Daarvoor is er de gratis Cape Town Map app.

Tips ter plaatse

Tijdens mijn eigen reis vond ik het prettig om wat tips van TripAdvisor na te lezen over de leukste barretjes, lekkerste restaurants of mooie bezienswaardigheden. De site heeft een gratis app ontwikkeld die ook offline werkt. Het mooie aan deze website en app vind ik dat deze bestaat uit tips en reacties van reizigers wereldwijd. Je kunt dus zelf je mening geven over een guesthouse waar je hebt geslapen of een barretje waar je een drankje hebt gedronken.

Lees hier meer over onze Zuid-Afrika reizen.

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

Bekijk ook eens...

Zuid-Afrika Pretoria een ontspannen beginnetje

Welke optie wil je aanvragen?

Een ontspannen beginnetje
Optionele excursie: fietstocht door Soweto
Verander je verblijf: slaap in een airporthotel bij Johannesburg
x
+

Welke optie wil je aanvragen?

Ontdek de Kaap
Verander je verblijf: Bijsonder plekkie Kaapstad comfort
Optionele excursie: kerk- en townshiptour
Optionele excursie: Tafelberg wijnsafari
Optionele excursie: culinaire fietstocht
x
+

Lees ook...

Hoe bereid ik me voor op mijn reis?

9 mei 2014
| praktisch
autohuur Zuid-Afrika

Navigatie in Zuid-Afrika

16 november 2017
| praktisch