Afrovibes

Afrovibes festival

Zuid-Afrika Afrovibes festival Ervaar en beleef jong Afrika met theater, dans en exposities. Op 14, 15, 16 en 17 november vindt de 10e editie van dit festival plaats.

Dit is een festival waar alles Afrika ademt. Jonge Afrikanen komen naar Nederland met hun dansgroepen. Straatdans wordt gecombineerd met traditionele dans en verhalen worden verteld aan de hand van dans. Je kunt ook zelf mee doen aan verschillende dansworkshops.

De Zuid-Afrikaanse fotograaf Tyler Dolan is er met zijn allernieuwste foto expositie. Er worden spontane optredens, afterparty’s en after-show talks gehouden. Een festival vol dans, muziek en design in het teken van Zuid-Afrika, Congo en Zambia.
Zelf lijkt ons de backseat stories tour weer eens iets anders dan anders. Je stapt op de backseat van een taxibusje, waarbij je als publiek wordt meegenomen in een rit door de stad. Je stapt op bij het MC theater en je rijdt naar het Bijlmer Parktheater (of omgekeerd). Tijdens de rit van ongeveer een half uur krijg je een optreden van artiesten die zich laten inspireren door stadsverhalen uit Zuid-Afrika en Amsterdam. Je bent niet alleen toeschouwer, je wordt zelf ook onderdeel van het verhaal! Een rit vol verassingen dus.

Dit is nog maar een heel klein onderdeel van het festival. Er valt nog veel meer te zien en te beleven. Voor meer informatie en kaartjes ga je naar de website van Afrovibes.

Waar:
Amsterdam: MC Theater Westergasfabriek & Bijlmer Parktheater 1&2
Utrecht: Stadsschouwburg Utrecht
Rotterdam: Maaspodium

Wij van Zuid-Afrika online gaan zeker een kijkje nemen op dit hippe festival!

 

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

Bekijk ook eens...

Zuid-Afrika Pretoria een ontspannen beginnetje

Welke optie wil je aanvragen?

Een ontspannen beginnetje
Optionele excursie: fietstocht door Soweto
Verander je verblijf: slaap in een airporthotel bij Johannesburg
x
+

Lees ook...

Feestdagen in Zuid-Afrika

Feestdagen in Zuid-Afrika

2 januari 2014
| leuke-weetjes