Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Big 5 activiteiten in Zuid-Afrika

   avondwandeling-zuid-afrikaZuid-Afrika: het land van de Big Five. De leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden en buffels wil je absoluut van je lijstje af kunnen strepen. Maar daar houdt het in Zuid-Afrika niet bij op! Stel je eigen Big Five-activiteiten samen: ga jij fietsen door wijnvelden, kajakken tussen walvissen of bezoek je de townships? Voor welke Big Five ga jij?

   1. Wandel tussen het wild

   Het is dé plek om wild te spotten: Kruger National Park. Dat kan vanuit je eigen huurauto, veilig hoog in een safari-jeep óf te voet … als je durft. Samen met een ranger volg je de dierensporen. Soms kom je zo dichtbij dat je de dieren niet alleen ziet, maar ook ruikt, hoort en bíjna voelt …

    2. Kajakken met walvissen

   Dicht bij heel ander wild kun je ook op het water komen, tijdens een zeesafari. Tussen juli en oktober trekken de walvissen langs de kust bij Hermanus. Stap in een kajak en vergezel de dieren een stukje op hun reis. Onderweg spot je vaak ook pinguïns, dolfijnen, zeehonden en pelikanen.

   3. Over de top via de Sani Pass

   ontmoeting-lesotho-basotho-herder

   Maak een uitstapje naar een ander land. Via de Sani Pass steek je een dagje over naar Lesotho (Underberg): paspoort mee, dus! Per 4X4 rijd je naar ruim 2.800 meter hoogte, waar je over Lesotho uitkijkt terwijl je geniet van een lunch in de hoogste pub van Afrika.

   4. Op de fiets tussen de wijnranken

   Ben je een liefhebber van wijn, dan kun je in Zuid-Afrika je hart ophalen. In het hart van de wijnstreek Stellenbosch vind je tal van wijnhuizen. Actievelingen kunnen wijnproeverijen combineren met een fietstocht door de wijngaarden. De gids vertelt je onderweg alles over het productieproces en uiteraard krijg je ook de gelegenheid verschillende wijnen te proeven.

    township-zuid-afrika5. Klik met de Xhosa

   Midden op de Tuinroute in Zuid-Afrika ligt het plaatsje Knysna. Achter de villa’s liggen de townships, waar de Xhosa’s (bekend om de ‘kliktaal’) leven. Normaliter is het een plek waar je als reiziger niet snel komt, maar met een gids kun je door de wijken wandelen en een kijkje krijgen in het lokale leven. Bezoek een school, een kapper of een kruidenvrouw en geniet van een traditionele maaltijd.

   Geen reacties

   Reageren

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *