De 5 mooiste plekjes voor ‘Sundowners’ in Kaapstad

De mensen uit Kaapstad staan er bekend om: een lekkere ‘sundowner’ (an alcoholic drink taken after completing the day’s work, zoals de Engelsen het noemen) hoort erbij na een lange werkdag. Hoe ze dat in Kaapstad doen? Nou, denk je in: een heerlijk koud drankje, zomerse temperaturen en de laatste zonnestralen die in je gezicht schijnen. Wat ons betreft de ideale afsluiter van de dag! Gastblogger Dorienke Blom, woont in Kaapstad, is helemaal gek op de stad en deelt haar ultieme sundowner-spots!

The Bungalow

Deze lounge bar bevindt zich in Clifton, net voorbij Camps Bay. Dit is de plek  voor een heerlijk wijntje op één van de loungebanken met uitzicht op de zee. Bovendien: de ideale plek om de zonsondergang te zien. Na de zonsondergang kun je zo aan tafel om een heerlijke maaltijd te eten. Het is hier wel wat prijziger dan in andere restaurants, maar het is de moeite waard.

Prijs: € € €
Locatie: 3 Victoria Rd, Clifton, Cape Town, 8005
Google Maps URL

The Grand (granger bay)

Dit is de enige plek in Kaapstad waar je kan eten én borrelen met je voeten in het zand. Als je jouw stranddag nog even wilt verlengen dan is dít the place to be. Je kan hier lekker aan een tafeltje op het strand zitten, borrelen en kijken naar de mooie zonsondergang. Vraag je het aan mij, dan is dit toch wel de volmaakte locatie voor een sundowner!

Prijs: € €
Locatie: Haul Rd, V & A Waterfront, Cape Town, 8002
Google Maps URL

Harbour house

Deze plek is gelegen in de V&A Waterfront. Ideaal natuurlijk, want na een dagje winkelen kun je lekker een drankje drinken en een hapje eten bij de Harbour house. Kijkend over de haven met al zijn boten zul je hier ongetwijfeld tot rust komen. En als kers op de taart kun je de dag hier ook afsluiten op het dakterras om nog even de laatste zonnestralen meepakken.

Prijs: € €
Locatie: Quay 4, 280 Dock Rd, V & A Waterfront, Cape Town, 8001
Google Maps URL

Cafe Caprice (camps bay)

Dit is een van de hipste spots in Kaapstad. Het zou ook niet anders kunnen als het gelegen is in Camps Bay, de rijkste buurt van Kaapstad. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit waar je in Camps Bay voor een sundowner gaat, want het is en blijft een prachtige locatie om de zonsondergang te zien. In dit cafe gaat het vooral om ‘zien en gezien worden’. Maar dat houdt niet tegen dat het een heerlijke plek is voor een sundowner met lekker eten en lekkere drankjes.

Prijs: € €
Locatie: 37 Victoria Rd, Camps Bay, Cape Town, 8005
Google Maps URL

The Roundhouse

De Roundhouse staat in heel Kaapstad bekend als het mooiste restaurant, dus mooier als dit wordt het niet (als je het mij vraagt). Het is daarom ook één van de duurdere restaurants in Kaapstad, maar voor die paar rand meer krijg je ook zeker een adembenemend uitzicht (naast een heerlijke portie eten). Dus ik vond het zeker de moeite waard! Het heeft een prachtige tuin waar in de zomer de picknicktafels staan, waar je de 12 apostles kan zien. De pizza’s zijn hier heerlijk en ook nog betaalbaar, een goede combinatie met een ‘sundowner’.

Prijs: € € €
Locatie: Round House Rd, Camps Bay, Cape Town, 8005
Google Maps URL

Bekijk ook eens...

Welke optie wil je aanvragen?

Ontdek de Kaap
Verander je verblijf: Bijsonder plekkie Kaapstad comfort
Optionele excursie: kerk- en townshiptour
Optionele excursie: Tafelberg wijnsafari
Optionele excursie: culinaire fietstocht
x
+
Rondreis Zuid-Afrika

Welke optie wil je aanvragen?

Rondreis 2: South Africa experience
South Africa Experience - bijsonder plekkie
x
+

Lees ook...