Bouw je eigen reis

Wil jij ook naar Zuid-Afrika? Allereerst: superleuk! Met onze bouwstenen kun je je eigen Zuid-Afrika-reis samenstellen, precies zoals jij het wilt. Anneloes, Judith, Lotte, Rommy en Carin helpen je graag met puzzelen.

Of je nu gaat om wild te spotten, wijn te proeven of kennis te maken met de lokale bevolking, in Zuid-Afrika kan het allemaal en meer. Veel reizigers komen voor de Big Five en de vele wildparken bieden dan ook gegarandeerd een fantastische safari-ervaring. Maar zo groot als het land is, zo divers is het ook. Kies uit onze slaapplekken, van bijenkorfhuisjes en safarilodges tot een struisvogelboerderij. Of stel je Big Five-activiteiten samen: fietsen door wijnvelden, kajakken met walvissen of wandelen door de townships. Wat je ook kiest, we zorgen ervoor dat je Zuid-Afrika echt leert kennen.

Leer Zuid-Afrika écht kennen

Als wij naar Zuid-Afrika gaan, dan willen we zeker de hoogtepunten zien (denk aan Kaapstad, Krugerpark en als het even kan ook de Big Five), maar we willen ook het land écht leren kennen en ontdekken. We willen De Zuid-Afrikanen ontmoeten tijdens onze reis, een praatje met hen maken, leren over hun cultuur en op plekken komen waar nog niet veel andere reizigers komen.

Lekker weer?

In Zuid-Afrika zijn de seizoenen precies tegengesteld aan ons. Dit betekent dat het in onze wintermaanden in Zuid-Afrika zomer is. De verschillen tussen de winter en zomer zijn niet groot, waardoor je weinig rekening hoeft te houden met het klimaat bij het plannen van je reis. In Zuid-Afrika is de gemiddelde temperatuur 25 graden.

Het land is het hele jaar goed te bereizen, maar de zomervakantie van 2017 (juli en augustus) is al zo goed als volgeboekt. Zuid-Afrika wordt in deze maanden massaal door Europese toeristen bezocht dus het is de moeite waard om net buiten de zomer te reizen. Niet alleen is het dan rustiger, ook geniet je dan van het zomerse weer.

Walvissen spotten doe je tot en met november.